Kodin ja laitteiden jakaminen Google Home ‑sovelluksessa

Tärkeää: Jos käytät Nest‑sovellusta etkä ole siirtynyt Google-tilille, voit ylläpitää koteja ja henkilöitä, jotka jakavat kotisi käyttöoikeuden, Nest-sovelluksella.

Voit järjestää ja ylläpitää laitteitasi Google Home ‑sovelluksella luomalla kodin. Sitten voit kutsua kodin jäseniä, joiden kesken jaat kodin ja sen laitteiden hallinnan.

Voit esimerkiksi lisätä olohuoneen kaiutinryhmän, työhuoneen valot ja termostaatin samaan kotiin ja kutsua kämppiksesi sen jäseniksi.

Kodin luominen ja ylläpito

Kodin luominen
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse yläreunasta Lisää Add.
  3. Valitse Luo uusi koti.
  4. Seuraa ohjeita.

Kodista toiseen vaihtaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Kosketa yläreunasta nykyisen kotisi nimeä.
  3. Valitse avattavasta valikosta uusi koti.
Laitteen siirtäminen toiseen kotiin
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Avaa koti, jossa laite on.
  3. Kosketa laitetta ja sitten Laiteasetukset Settings ja sitten Home.
  4. Valitse koti, johon haluat siirtää laitteen ja sitten Seuraava ja sitten Siirrä laite.
  5. Valitse pyydettäessä huone, johon haluat siirtää laitteen ja sitten Seuraava.

Kodin poistaminen

Voit poistaa kodin Home-sovelluksesta, jos olet kodin ainoa jäsen.

Jos et ole kodin ainoa jäsen, sinun täytyy ensin poistaa kaikki muut jäsenet kodista Google Home ‑sovelluksella. Muuten voit poistaa kodista vain itsesi, ja jäljelle jäävät jäsenet voivat edelleen käyttää kotia ja sen laitteita.

Kun poistat kodin

• Se poistetaan Google-tililtäsi.
  • Et voi enää ohjata kotiin lisäämiäsi laitteita (mukaan lukien valoja, näyttöjä, kaiuttimia, kameroita, termostaatteja tai lukkoja) Home-sovelluksella, ellet ota laitteita uudelleen käyttöön.
  • Kotiin liittyvä data (kuten omistamiesi Nest-kameroiden videohistoria tai termostaatin asetukset) poistetaan. Huom. Google-tiliisi liittyvää dataa ei poisteta, jos poistat kodin. Lue, miten voit poistaa tiliisi liittyvää dataa.

Näin voit poistaa kodin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Asetukset   Poista tämä koti  Poista.

Kodin jäsenten ylläpitäminen

Kun lisäät perheenjäseniä, kämppiksiä tai muita ihmisiä kodin jäseniksi, he voivat käyttää kodissa olevia laitteita.

Kutsu kodin jäseniksi vain luotettavia henkilöitä. Kodin jäsenet voivat

• lisätä ja poistaa muita kodin jäseniä, sinut mukaan lukien
  • lisätä uusia laitteita, kuten kaiuttimia, näyttöjä tai älyvaloja
  • käyttää ja muuttaa kodissa olevien laitteiden asetuksia
  • linkittää YouTuben ja muita mediapalveluja automaattisesti kodissa oleviin kaiuttimiin, Smart Display ‑laitteisiin ja Chromecast Built-In ‑laitteisiin
  • lisätä ja poistaa muita kodin jäseniä, sinut mukaan lukien.

Et voi kutsua henkilöä, jos

• hänellä on G Suite ‑tili
  • hänellä on alle 13-vuotiaan (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremman) Google-tili.

Kodilla voi olla enintään kuusi käyttäjää.

Jäsenten kutsuminen kotiin

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse koti, johon haluat kutsua henkilöitä.
  3. Valitse yläreunasta Lisää Add ja sitten Kutsu uusi jäsen kotiin tai Lisää kodin jäsen.
  4. Lisää kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite ja sitten valitse Vahvista.

Kutsumasi henkilö saa ohjeet sähköpostiinsa.

Huom. Jos haluat kutsua kotiin jäsenen, joka on jo pyytänyt kotiin liittymistä, hyväksy pyyntö uuden kutsun lähettämisen sijaan.

Kodin liittymispyynnön hyväksyminen

1. Open the Google Home app Google Home.
  2. Tap Settings .
  3. Tap Household Select your email address.

Näet listan jäsenistä, jotka ovat pyytäneet kotiisi liittymistä, ja voit hyväksyä pyynnöt.

Kodin jäsenkutsun hyväksyminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Tarkista oikeasta yläreunasta, että sovellus on kirjautuneena tilillesi.
  3. Valitse Odottava kutsu ja sitten Hyväksy.
  4. Lisää kodille lempinimi. Lempinimeä ei näytetä muille.
  5. Seuraa ohjeita.

Itsesi poistaminen kodista

Kun poistat itsesi kodista:

• Menetät kodin sekä siihen liittyvien laitteiden ja palveluiden käyttöoikeuden.
  • Muut jäsenet voivat jatkaa kodin käyttöä.
  • Muut jäsenet eivät enää voi käyttää käyttöön ottamiasi laitteita tai palveluita, mukaan lukien Nest-termostaatteja, hälytyksiä, lukkoja tai kameroita. Jos Nest Cam on liitetty Nest Hub Maxiin, Nest Hub Max ei myöskään enää ole käytettävissä.
    • Poikkeukset: Google Nest Wifi, Google Wifi, Assistant-yhteensopivat kaiuttimet ja näytöt ja Chromecast-laitteet ovat edelleen muiden kodin jäsenien käytettävissä, vaikka poistaisit itsesi kodista.
  • Jos olet kodin ainoa jäsen, koti poistetaan. Myös kodin data, kuten videohistorian tallenteet ja termostaatin asetukset, poistetaan.

Näin voit poistaa itsesi:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Asetukset   Kotitalous.
  4. Valitse tilin nimen vierestä  tai .
  5. Valitse Poista  Poista itsesi.

Muiden jäsenten poistaminen kodista

Kun poistat kodin jäsenen:

• Hän saa ilmoituksen, että hänet on poistettu kodista.
  • Hänellä ei ole enää laitteiden ja palveluiden käyttöoikeutta kodissa, ja hänen tilinsä linkitys laitteisiin poistetaan.
  • Kaiuttimet, näytöt ja muut Assistant-laitteet (mukaan lukien poistetun jäsenen käyttöön ottamat laitteet) säilyvät kodissasi. Näiden laitteiden linkitys poistamaasi kodin jäseneen poistetaan.
    • Poikkeus: Nest Hub Max ja videohistorian tallenteet voidaan poistaa.
  • Jos kodista poistamasi jäsen siirsi Nest-tilinsä ja Nest-laitteensa (kuten kamerat ja termostaatit) Google-tilille, myös kyseiset laitteet saatetaan poistaa kodista. Hänen Nest-laitteisiinsa ja kotiin liittyvä data (mukaan lukien videohistorian tallenteet ja termostaatin asetukset) voidaan poistaa pysyvästi.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Asetukset   Kotitalous.
  4. Valitse poistettavan kodin jäsenen kohdalta  tai .
  5. Valitse Poista  Poista.