Del et hjem og enheder i Google Home-appen

Vigtigt! Hvis du bruger Nest-appen og ikke har migreret til en Google-konto, administrerer du hjem og personer, der deler adgang til dit hjem, via Nest-appen.

Du kan organisere og administrere dine enheder i Google Home-appen ved at oprette et hjem. Derefter kan du invitere medlemmer af hjemmet til at dele styringen af hjemmet og de tilknyttede enheder.

Du kan f.eks. placere dine grupperede stuehøjttalere, dine kontorlamper og din termostat i dit hjem og invitere din familie til at blive medlemmer af det pågældende hjem.

Opret og administrer et hjem

Opret et hjem
  1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. Tryk på Tilføj Tilføj øverst på skærmen.
  3. Tryk på Opret et nyt hjem.
  4. Følg vejledningen.

Skift mellem hjem

1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. Tryk på navnet på det aktuelle hjem øverst på skærmen.
  3. Vælg et nyt hjem i rullemenuen. Hvis rullemenuikonet ikke vises, har du kun ét hjem i Home-appen.
Flyt en enhed til et andet hjem

Bemærk! Det er ikke alle enheder, der kan flyttes til et andet hjem på denne måde. Du kan flytte dine højttalere og skærme samt din Chromecast, men ikke Nest Wifi-punkter og Nest Hub Max. Nogle Nest- og Wifi-enheder kan ikke flyttes til et andet hjem. Du skal gendanne fabriksindstillingerne på din enhed og konfigurere enheden igen i et nyt hjem.

1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. Åbn det hjem, som enheden er tilknyttet.
  3. Tryk på enheden og derefter Indstillinger  Indstillinger og derefter Enhedsoplysninger og derefter Hjem.
  4. Tryk på det hjem, du vil flytte enheden til og derefter Næste og derefter Flyt enhed.
  5. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på det rum, du vil flytte enheden til og derefter Næste.

Slet et hjem

Du kan slette et hjem via Home-appen, hvis du er det eneste medlem af hjemmet.

Hvis du ikke er det eneste medlem af hjemmet, skal du først fjerne alle de andre medlemmer via Google Home-appen. Hvis ikke du gør det, kan du kun fjerne dig selv fra hjemmet, og de resterende medlemmer vil stadig have adgang til hjemmet og de tilknyttede enheder.

Når du sletter et hjem, sker følgende:

• Hjemmet fjernes fra din Google-konto.
  • Du vil ikke længere kunne bruge Home-appen til at styre de enheder, du har føjet til hjemmet, f.eks. pærer, skærme, højttalere, kameraer, termostater eller låse, medmindre du konfigurerer dem igen i et nyt hjem.
  • Data, der er knyttet til hjemmet, f.eks. Video History fra Nest-kameraer, du muligvis ejer, eller termostatindstillinger, slettes. Bemærk! Data, der er knyttet til din Google-konto, slettes ikke, når du sletter dit hjem. Se, hvordan du fjerner data, der er knyttet til din konto.

Sådan sletter du et hjem:

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil slette.
  3. Tryk på Indstillinger Slet dette hjem Slet.

Administrer medlemmer af hjemmet

Hvis du vil give andre, f.eks. familiemedlemmer eller bofæller, mulighed for at bruge enhederne i dit hjem, skal du tilføje dem som medlemmer af hjemmet.

Du bør kun invitere personer, du stoler på, til at deltage i hjemmet. Når nogen bliver medlem af et hjem, deles følgende oplysninger og indstillinger med vedkommende, og medlemmet kan:

Fuld adgang og kontrol over enheder og tjenester

• Tilføje og fjerne andre medlemmer af hjemmet, også dig
  • Tilføje nye enheder, f.eks. højttalere, skærme eller smartpærer
  • Bruge og skifte indstillinger for enhederne i hjemmet
  • Automatisk knytte deres medietjenester, f.eks. YouTube, til højttalere, smartskærme og enheder med indbygget Chromecast i hjemmet

Aktivitet i hjemmet

• Se aktiviteter og hændelser fra alle enheder og tjenester, der er knyttet til hjemmet

Kontaktoplysninger og hjemmeadresse

• Skifte hjemmets adresse
  • Se alle medlemmer af hjemmets navne og mailadresser

Assistent-funktioner

• Konfigurere personligt indhold, Voice Match og Face Match på eksisterende og nye Assistent-kompatible enheder

Du kan ikke invitere nogen, der bruger en:

• Google Workspace-konto (tidligere G Suite)
  • Google-konto til børn under 13 år (eller den fastsatte minimumsalder i dit land)

Maks. 6 personer kan dele et hjem.

Inviter medlemmer til et hjem

1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. Skift til det hjem, du vil dele.
  3. Øverst på skærmen skal du vælge Tilføj Tilføj og derefter Inviter medlem eller Føj en person til hjemmet og derefter Inviter person Tilføj.
  4. Angiv navnet på eller mailadressen for den person, du vil invitere til dit hjem og derefter tryk på Næste.
  5. Du kan se oplysninger om, hvad der deles, når du føjer nogen til dit hjem. Tryk på Næste for at fortsætte.
  6. Gennemgå vedkommendes adgang til dit hjem og derefter tryk på Send.
  7. Hvis den person, du inviterer, ikke allerede er i din familiegruppe, bliver du spurgt, om du vil tilføje personen. Tryk på Føj til familie for at invitere vedkommende til din familiegruppe eller på Nej tak for at springe dette trin over.Bemærk! Der må højst være seks medlemmer i en familiegruppe. Hvis du din familiegruppe allerede er fuld, vises denne valgmulighed ikke.

Den bruger, du inviterer, modtager en mail med en vejledning.

Bemærk! Hvis den person, du vil invitere, allerede har anmodet om at deltage i dit hjem, skal du acceptere anmodningen i stedet for at sende en ny invitation.

Acceptér en anmodning om at blive medlem af dit hjem

Når nogen sender en anmodning om at deltage i dit hjem, modtager du en mail med invitationsanmodningen og en notifikation på din mobilenhed.

1. Følg linket i den mail, du har modtaget, eller tryk på notifikationen på din mobilenhed.
  2. Tryk på Fortsæt for at invitere en bruger til dit hjem, eller tryk på Afvis for at afvise anmodningen.
  3. Du kan se oplysninger om, hvad der deles, når du føjer nogen til dit hjem. Tryk på Næste for at fortsætte.
  4. Gennemgå vedkommendes adgang til dit hjem og derefter tryk på Send.
  5. Hvis den person, du inviterer, ikke allerede er i din familiegruppe, bliver du spurgt, om du vil tilføje personen. Tryk på Føj til familie for at invitere vedkommende til din familiegruppe eller på Nej tak for at springe dette trin over. Bemærk! Der kan højst være seks medlemmer i en familiegruppe. Hvis din familiegruppe allerede er fuld, vises denne valgmulighed ikke.

Acceptér en invitation til at blive medlem af hjemmet

1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. På startskærmen skal du trykke på din afventende invitation.
  3. Følg vejledningen i appen for at deltage i en anden persons hjem. Tryk på Næste for at acceptere invitationen, eller tryk på Afvis for at afvise invitationen.
  4. Du kan finde oplysninger om, hvad der deles, når du deltager i et hjem. Tryk på Jeg accepterer for at fortsætte.
  5. Giv hjemmet et kaldenavn. Dette kaldenavn er kun synligt for dig.
  6. Næste gang du opretter forbindelse til hjemmets Wi-Fi-netværk, skal du åbne Home-appen for at afslutte konfigurationen af Assistent og blive føjet til de enheder, der har forbindelse til det samme Wi-Fi-netværk.

Hvis du vil have Google Assistent til at oplæse eller vise resultater, der er specifikke for dig, kan du vælge at konfigurere Voice Match og Face Match. Aktivér derefter personligt indhold nederst til højre.

Fjern dig selv fra et hjem

Når du fjerner dig selv fra et hjem, sker følgende:

• Du mister adgangen til hjemmet og de enheder og tjenester, der er knyttet til det pågældende hjem.
  • Andre medlemmer vil fortsat have adgang til hjemmet.
  • Andre medlemmer vil ikke længere have adgang til de enheder eller tjenester, du konfigurerer, f.eks. Nest-termostater, alarmer, låse eller kameraer. Hvis du har konfigureret et Nest Cam med din Nest Hub Max, mister du også adgangen til Nest Hub Max.
    • Undtagelser: Google Nest Wifi, Google Wifi, Chromecast-enheder samt højttalere og skærme med indbygget Assistent vil stadig være tilgængelige for andre medlemmer af hjemmet, selvom du fjerner dig selv fra hjemmet.
  • Du mister adgangen til Nest Aware-funktioner, bl.a. Video History.
  • Andre medlemmer vil fortsat have adgang til Nest Aware-funktionerne.
  • Din Google TV-konto fjernes ikke fra dette hjem. Du skal logge ud af denne konto på alle fjernsyn med Google TV i dette hjem eller på account.google.com.
  • Hvis du er det eneste medlem af hjemmet, slettes hjemmet. Sletningen omfatter data fra hjemmet, f.eks. optagelser i Video History og termostatindstillinger.

Sådan fjerner du dig selv:

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil redigere.
  3. Tryk på Indstillinger   Husstand.
  4. Tryk på din konto.
  5. Tryk på  øverst til højre for at fjerne dig selv fra et hjem.

Fjern andre medlemmer fra et hjem

Når du fjerner medlemmer fra et hjem, sker følgende:

• Medlemmerne får besked om, at de er blevet fjernet fra hjemmet.
  • De mister adgangen til enhederne eller tjenesterne i hjemmet, og deres konti vil ikke længere være knyttet til enhederne.
  • Assistent-enheder som f.eks. højttalere og skærme, bl.a. dem, der er konfigureret af det fjernede medlem, bliver i dit hjem. Disse enheder vil ikke længere være knyttet til det medlem af hjemmet, du fjerner.
    • Undtagelse: Nest Hub Max fjernes muligvis, og optagelser i Video History kan blive slettet.
  • Vedkommende mister adgangen til Nest Aware-funktioner, bl.a. Video History.
  • Vedkommendes Google TV-konto fjernes ikke fra dette hjem. Vedkommende skal logge ud af denne konto på alle fjernsyn med Google TV i dette hjem eller på account.google.com.
  • Hvis det medlem, du fjerner fra hjemmet, har migreret sin Nest-konto og sine Nest-enheder (f.eks. kameraer og termostater) til en Google-konto, fjernes disse enheder muligvis fra hjemmet. Data, der er knyttet til medlemmets Nest-enheder og hjemmet, kan blive slettet permanent. Det gælder også optagelser i Video History og termostatindstillinger.
  1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil redigere.
  3. Tryk på Indstillinger   Husstand.
  4. Tryk på det medlem af hjemmet, du vil fjerne.
  5. Tryk på Fjern øverst til højre.