To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Skydd mot DNS-ombindning

Hemnätverk som står värd för anslutna enheter (t.ex. Google Nest-högtalare, mediaservrar för hemmabruk och Sakernas internet) kan vara sårbara för en typ av attack som kallas DNS-ombindning. Google Wifi har ett skydd mot DNS-ombindning som blockerar offentliga domäners användning av privata IP-intervall. Den här funktionen är aktiverad som standard på Google Wifi.

Men DNS-ombindning krävs för att vissa funktioner ska fungera. Om du vill tillåta DNS-ombindning på ditt lokala nätverk kan du inaktivera skyddet genom att ställa in anpassade DNS-servrar på egen risk.

Inaktivera skyddet mot DNS-ombindning

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Inställningar  följt av Avancerade nätverksinställningar.
  3. Tryck på DNS följt av Anpassad.
  4. Ange önskad DNS.
    Obs! Vi rekommenderar att du använder 8.8.8.8 som primär server och 8.8.4.4 som sekundär. Om du vill använda IPv6 föreslår vi att du använder 2001:4860:4860::8888 som primär server och 2001:4860:4860::8844 som sekundär.
  5. Tryck på Spara .
Vad är en DNS-ombindningsattack?

En DNS-ombindningsattack utförs när en skadlig webbplats får det att verka som att IP-adresser (vanligtvis IP-adresser reserverade för lokala nätverk) tillhör dess domän. Detta gör det möjligt för hackarna att kringgå den princip för samma ursprung som har implementerats av webbläsaren och visa data från dessa IP-adresser.

En DNS-ombindningsattack kan inträffa om någon som använder ditt nätverk besöker en skadlig webbplats som identifierar din lokala IP-adress och härleder det lokala nätverkets struktur. Den skadliga webbplatsen kan sedan binda sina domäner till den lokala IP-adressen, skicka begäranden till enheter på ditt nätverk och sedan läsa alla svar på dessa begäranden. Detta kan göra det möjligt för hackare att få åtkomst till en del av din privata information, eller utsätta nätverket för ytterligare intrång.

Relaterad artikel

Byta DNS