DNS-ombindingsbeskyttelse

Hjemmenettverk med tilkoblede enheter (for eksempel Google Nest-høyttalere, medietjenere og Tingenes internett-enheter) kan være utsatt for en type angrep som kalles DNS-ombinding. For å beskytte mot disse angrepene bruker Google Wifi beskyttelse mot DNS-ombinding, som blokkerer offentlige domener fra å bruke private IP-områder. Denne funksjonen er aktivert som standard på Google Wifi.

Imidlertid krever noen tjenester DNS-ombinding for å fungere. Hvis du vil tillate DNS-ombinding på lokalnettverket ditt, kan du slå av beskyttelse mot DNS-ombinding ved å angi egendefinerte DNS-tjenere på egen risiko.

Merk: For å endre avanserte innstillinger må du bruke Google Wifi-appen, selv om du vanligvis bruker Google Home-appen til å administrere enhetene dine. Last ned appen fra Play-butikken (Android) eller App Store (iOS).

Slå av beskyttelse mot DNS-ombinding

I Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Trykk på Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på DNS og så Egendefinert.
  4. Skriv inn ønsket DNS.
    Merk: Vi anbefaler at du bruker 8.8.8.8 som primærtjener og 8.8.4.4 som sekundærtjener. Hvis du vil bruke IPv6, foreslår vi at du bruker 2001:4860:4860::8888 som primærtjener og 2001:4860:4860::8844 som sekundærtjener.
  5. Trykk på Lagre .

I Google Wifi-appen

1. Åpne Google Wifi-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og handling-fanen  og så Nettverk og generelt.
  3. Under «Nettverk» trykker du på Avanserte nettverksvalg og så DNS.
  4. Trykk på Egendefinert, og skriv inn ønsket DNS.
    Merk: Vi anbefaler at du bruker 8.8.8.8 som primærtjener og 8.8.4.4 som sekundærtjener. Hvis du vil bruke IPv6, foreslår vi at du bruker 2001:4860:4860::8888 som primærtjener og 2001:4860:4860::8844 som sekundærtjener.
  5. Trykk på Lagre.

Hva er et DNS-ombindingsangrep?

Et DNS-ombindingsangrep utføres når et skadelig nettsted later som om IP-adresser (vanligvis IP-er reservert for lokale nettverk) er en del av domenet deres. Dette gjør at de kan omgå innstillingen for samme opprinnelse, som er implementert av nettlesere, og se data fra disse IP-adressene.

Et DNS-ombindingsangrep kan forekomme hvis noen som bruker nettverket ditt, besøker et skadelig nettsted som identifiserer den lokale IP-adressen din og utleder lokalnettverkets struktur. Det skadelige nettstedet kan så binde domenene sine til den lokale IP-adressen, sende forespørsler til enheter på nettverket og lese responsene til de forespørslene. Dette kan gjøre det mulig for angripere å få tilgang til noe av den personlige informasjonen din eller sette nettverkssikkerheten ytterligere i fare.

Relatert artikkel

Endre DNS