To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bescherming tegen DNS-rebinding

Thuisnetwerken die apparaten voor het connected home (zoals Google Nest-speakers, mediaservers in huis en Internet of Things-apparaten) hosten, kunnen kwetsbaar zijn voor een type aanval dat DNS-rebinding wordt genoemd. Google Wifi gebruikt bescherming tegen DNS-rebinding om dergelijke aanvallen te voorkomen. Hiermee wordt het gebruik van privé-IP-bereiken door openbare domeinen geblokkeerd. Deze functie staat standaard aan voor Google Wifi.

Voor sommige services moet DNS-rebinding wel aanstaan. Als je DNS-rebinding in je lokale netwerk wilt toestaan, kun je bescherming tegen DNS-rebinding uitzetten door op eigen risico aangepaste DNS-servers in te stellen.

Bescherming tegen DNS-rebinding uitzetten

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op DNS en dan Aangepast.
  4. Geef de gewenste DNS op.
    Opmerking: We raden je aan 8.8.8.8 als primaire server en 8.8.4.4 als secundaire server te gebruiken. Als je IPv6 wilt gebruiken, raden we je aan 2001:4860:4860::8888 als primaire server en 2001:4860:4860::8844 als secundaire server te gebruiken.
  5. Tik op Opslaan .
Wat is een DNS-rebindingsaanval?

Een DNS-rebindingsaanval wordt uitgevoerd wanneer een schadelijke website doet alsof (meestal IP-adressen die zijn gereserveerd voor lokale netwerken) deel uitmaken van zijn domein. Zo kan het in browsers geïmplementeerde beleid voor dezelfde herkomst worden omzeild en kunnen gegevens van deze IP-adressen worden bekeken.

Een DNS-rebindingsaanval kan plaatsvinden als iemand je netwerk gebruikt en een schadelijke website bezoekt die je lokale IP-adres identificeert en de structuur van je lokale netwerk afleidt. De schadelijke website kan vervolgens zijn domeinen aan het lokale IP-adres binden, verzoeken naar apparaten in je netwerk verzenden en vervolgens eventuele reacties op die verzoeken lezen. Zo kunnen aanvallers toegang krijgen tot bepaalde persoonlijke gegevens of de beveiliging van je netwerk verder aantasten.

Gerelateerd artikel

Je DNS wijzigen