Konfigurera och styra smarta glödlampor från C by GE

Obs! Den här artikeln gäller bara glödlampor från C by GE.

Läs sidan om att styra smarta enheter och sidan om konfigurering av smarta enheter om du vill veta mer om att konfigurera och styra glödlampor från andra tillverkare eller en smart strömbrytare från C by GE.

Med Google Nest kan du tända, släcka och fjärrstyra ljusstyrkan hos smarta glödlampor från C by GE med hjälp av röstkommandon, Google Home-appen eller en visuell skärm som Google Home Hub. Alla glödlampor från C by GE, inklusive glödlamporna Soft White och Tunable White, kan kopplas till högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home. Du kan ansluta upp till sex glödlampor från C by GE till varje Google Nest- eller Home-enhet.

Konfigurera glödlamporna från C by GE

Konfigurera glödlamporna från C by GE i Google Home-appen

Om du inte har konfigurerat C by GE-glödlamporna i appen C by GE kan du konfigurera dem i Google Home-appen.

1. Anslut glödlampan i det rum som Google Home-enheten finns i.
  2. Konfigurera Google Home-enheten om du inte redan har gjort det.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Lägg till  uppe till vänster  Konfigurera enhet  Konfigurera nya enheter i hemmet.
  5. Välj glödlampan du vill konfigurera. Lampan blinkar när du har valt den.
  6. Var är enheten? Välj det rum som glödlampan är i.
    1. Om du vill ge rummet ett anpassat namn trycker du på Lägg till följt av skriver rummets namn följt av trycker på Nästa.
  7. Skapa ett unikt namn. Skriv in det önskade namnet på glödlampan. Detta använder du sedan för röstkommandon. Vi rekommenderar att du ger den ett namn som är lämpligt för sammanhanget, till exempel ”läslampa” eller ”taklampa”. För bästa resultat ska du inte inkludera namnet på rummet i lampans namn (vi vet redan vilket rum den är i).
  8. Konfigurera den smarta lampan. Glödlampan kan blinka några gånger.
  9. Lampan är klar. Tryck på Klar.
  10. Så där, konfigurerat och klart. Du kan nu styra lamporna med Google Home.

​​Obs! Glödlampan kan blinka under den första firmware-uppdateringen när den har konfigurerats med Google Home-appen.

Flytta C by GE-glödlamporna från C by GE-appen till Google Home-appen

Om du vill flytta glödlamporna från C by GE-appen raderar du dem i den appen och konfigurerar dem i Google Home-appen.

1. Tänd glödlamporna från C by GE. Glödlamporna måste vara tända innan du fortsätter.
  2. Radera glödlamporna i C by GE-appen. Då återställs glödlamporna till standardinställningarna. De blinkar tre gånger när återställningen har slutförts. Om de inte blinkar måste du återställa varje glödlampa till standardinställningarna manuellt. Observera att återställningssekvensen skiljer sig åt beroende på glödlampornas firmware-version. Om den första återställningssekvensen inte fungerar har du en äldre firmware-version och måste använda den andra återställningssekvensen.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Lägg till  uppe till vänster  Konfigurera enhet  Konfigurera nya enheter i hemmet.
  5. Välj ett hem att konfigurera glödlampan i och tryck på Nästa.
  6. Enheten börjar söka efter enheter som är klara att konfigurera i närheten.
  7. Tryck på Konfigurera smarta lampor.
  8. Välj glödlampan du vill konfigurera. Glödlampan blinkar när du valt den.
  9. Rumsval: Välj det rum som glödlampan är i.
    • Om du vill ge rummet ett anpassat namn klickar du på Lägg till anpassat rum följt av skriver rummets namn följt av trycker på Nästa.
  10. Ge din smarta glödlampa ett namn: Skriv det önskade namnet på glödlampan. Detta använder du för röstkommandon. Vi rekommenderar att du ger den ett namn som är lämpligt för sammanhanget, till exempel ”läslampa” eller ”taklampa”. För bästa resultat ska du inte inkludera namnet på rummet i lampans namn (vi vet redan vilket rum den är i).
  11. Glödlamporna kan få en uppdatering och blinka några gånger. Tryck på OK.
  12. Enheterna är klara: Tryck på Fortsätt.
  13. Så där, konfigurerat och klart! Du kan nu styra dina glödlampor med högtalaren eller skärmen.

Obs! Glödlamporna kan blinka under den första firmware-uppdateringen när den har konfigurerats med Google Home-appen.

Styra glödlamporna med högtalare eller skärm

Åtgärd: Säg ”Hey Google” eller ”Ok Google” följt av:
Tända/släcka en specifik lampa (t.ex. ”skrivbordslampa”) ”Släck skrivbordslampan”
Dimma belysningen ”Dimma skrivbordslampan” eller ”Dimma alla lampor”
Öka lampornas ljusstyrka ”Öka ljusstyrkan på skrivbordslampan”
Ställa in ljusstyrkan på en viss procent ”Ställ in skrivbordslampan på 50 %” eller ”Ställ in lamporna på 70 %”
Dimma eller öka ljusstyrkan med en viss procent ”Dimma/öka ljusstyrkan på lampan med 50 %” eller ”Dimma/öka ljusstyrkan på lamporna med 10 %”
Tända/släcka alla lampor ”Tänd/släck alla lampor”
Ställa in Tunable White-glödlamporna på färgerna Vibrant eller Wake ”Ställ in lamporna på vitt ljus"
Ställa in Tunable White-glödlamporna på färgerna Active eller Everyday ”Ställ in lamporna på mjukt vitt ljus”
Ställa in Tunable White-glödlampor på färgerna Calm eller Sleep  ”Ställ in lampan på levande ljus”
Ändra färgtemperaturen på Tunable White-glödlampor ”Ändra lamporna till 2 700 kelvin”  (serien med 2 000–7 000)

Obs! När din högtalare eller skärm och glödlamporna är i samma rum vet enheten att dina röstkommandon gäller för lamporna i det rummet. Om till exempel högtalaren eller skärmen och de smarta glödlamporna är i vardagsrummet och du säger ”Ok Google, släck lampan” så släcks lampan i vardagsrummet.

Andra sätt att styra lamporna

• Du kan tända och släcka lamporna från Google Home-appen. Du kan även ändra färgtemperaturen för Tunable White-glödlampor.
  • Om du vill styra dina lampor och andra smarta enheter med ett enda röstkommando kan du ställa in en rutin.

Ge lampan ett smeknamn

1. Om du vill skapa eller ändra ett smeknamn öppnar du Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Välj glödlampan följt av Inställningar Settings icon  Namn.
  3. Ange ett namn följt av tryck på Spara.

Tips! Högtalaren eller skärmen vet redan vilket rum den är i, så röstkommandot blir tydligare om du använder ett namn som passar i sammanhanget, t.ex. ”taklampa” eller ”läslampa”.

Ta bort en eller flera länkade glödlampor från Google Home

Obs! Du kan inte ta bort länkar till enskilda smarta glödlampor från C by GE. Om du tar bort en glödlampa i flödet Unlink C by GE (ta bort länk till C by GE) tas alla C by GE-glödlampor bort.

1. Kontrollera att glödlampan/glödlamporna är PÅ
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Välj en glödlampa från C by GE.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon följt av Ta bort enhet följt av Ta bort. (Detta tar bort alla dina GE-glödlampor. Vi har för närvarande inte stöd för att ta bort enskilda glödlampor från C by GE.)

Om Google Home-appen inte hittar glödlampan under konfigureringen

Obs! Om glödlamporna inte visas i antingen Google Home-appen eller C by GE-appen måste de troligen återställas till standardinställningarna. De kan även använda en äldre firmware-version, så följ den andra sekvensen för att återställa till standardinställningarna om den första sekvensen inte fungerar.

Om glödlampan inte svarar

• Kontrollera att det finns ström i uttaget. Kontrollera att strömbrytaren är på.
  • Släck och tänd glödlampan. Det tar upp till en minut för glödlampan att återansluta till enheten när den fått ström. Testa lampan och se om den fungerar! I så fall är du klar.
  • Testa att använda glödlampan i en annan lampa/ett annat uttag.
  • Om stegen ovan inte fungerar kan du behöva återställa C by GE-glödlampan till standardinställningarna och konfigurera glödlampan på nytt.

Om du får felmeddelandet Något gick fel

• Signalen mellan glödlampan och enheten kanske inte är tillräckligt stark. Öka signalstyrkan genom att flytta glödlampan och enheten närmare varandra. De ska inte vara mer än 4,5 meter ifrån varandra.
  • Du kanske inte är medlem i hemmet som glödlampan konfigurerats i. Be personen som skapade hemmet att lägga till dig som medlem.
  • Andra enheter nära högtalaren eller skärmen eller glödlamporna från C by GE kan orsaka störningar. Om du har en Wi-Fi-router, trådlös telefon, mikrovågsugn eller Bluetooth-högtalare i närheten flyttar du den längre bort, om det går.
  • Du kanske har för många glödlampor från C by GE på en enhet. Du kan lägga till upp till sex glödlampor per enhet.

Om du fortfarande inte kan lösa problemet kan du skicka feedback om högtalaren, skärmen eller Google Home-appen.

Återställa glödlamporna från C by GE till standardinställningarna

1. Kontrollera att alla glödlampor är på.
  2. Återställ glödlamporna till standardinställningarna. Obs! Återställningssekvensen skiljer sig åt beroende på glödlampornas firmware-version. Om glödlamporna inte blinkar tre gånger efter att du avslutat den första återställningssekvensen måste du använda den andra återställningssekvensen.
  3. Starta om högtalaren eller skärmen du använder för att konfigurera glödlamporna. Testa sedan att konfigurera glödlamporna igen med hjälp av Google Home-appen.

Obs! Om glödlamporna är anslutna till C by GE-appen kan du även återställa glödlamporna till standardinställningarna genom att ta bort länken mellan dem och C by GE-appen. Glödlamporna blinkar tre gånger när länken tas bort från appen. Det bekräftar att återställningen slutförts.

Om du vill konfigurera en smart strömbrytare från C by GE

Följ konfigureringsanvisningarna för att konfigurera smarta hemenheter. Strömbrytarna från C by GE har inte samma konfigureringsanvisningar som glödlamporna. När du har öppnat Google Home-appen Google Home-appen trycker du på Lägg till  Konfigurera enhet  Har några av dina enheter redan konfigurerats?

Är smarta lampor nytt för dig? Med Smart Light-startpaketet som innehåller en Google Nest Mini (andra generationen) eller en Google Home Mini (första generationen) och en smart Soft White-glödlampa från GE i ett och samma paket kan du ta det första steget mot hemautomatisering.