Filters

Met filters kun je limieten instellen voor de manier waarop je gezinsleden Google Home kunnen gebruiken. Je kunt filters gebruiken om bijvoorbeeld de toegang tot muziek met expliciete songteksten te blokkeren of te bepalen welke videoservices worden ingeschakeld.

Filters instellen

Note: If you’ve never set up Filters and/or Downtime before, please see Set up Digital Wellbeing.
Note: Only the person who set up the Google Home device can set up and manage Digital Wellbeing.

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer bij Huis het gewenste huis bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen   Digitaal welzijn en dan Instellen en dan Volgende
    1. Opmerking: Je kunt op Overslaan tikken om het instellen van je filters over te slaan. Je kunt altijd later terugkomen om je filters in te stellen.
  4. Kies de gebruikers waarop je de filters wilt toepassen.
    Iedereen: Filters zijn van toepassing op iedereen die de Google Home gebruikt.
    Alleen accounts met beperkte rechten en gasten: Filters zijn alleen van toepassing op Google-accounts die worden beheerd met Family Link en gasten. De filters die je selecteert, worden niet toegepast op je eigen account of op niet-beheerde accounts.
  5. Selecteer de apparaten waarop je de filters wilt toepassen en dan tik op Volgende.
  6. Video: Hiermee worden alleen video's afgespeeld via de beperkte modus van YouTube, de gefilterde modus van YouTube TV en YouTube Kids. Je kunt ook alle videocontent blokkeren of alle videoservices toestaan zonder filters te gebruiken.
  7. Muziek: Kies of je expliciete muziek, alle muziek of geen muziek wilt blokkeren.
    Opmerking: Geen enkel filter is 100% nauwkeurig, maar als je expliciete muziek blokkeert, kun je de meeste ongepaste teksten en niet-gezinsvriendelijke thema's vermijden.
  8. Aanvullende opties: Kies of je een of meer van de volgende functies wilt blokkeren op de Google Home.
    1. Gesprekken en berichten: Je kunt gesprekken en berichten via de Google Home blokkeren.
    2. Assistent-antwoorden: Je kunt Assistent-antwoorden beperken tot algemene onderwerpen, zoals het weer.
    3. Acties: Je kunt Assistent-acties van derden blokkeren waarvoor niet is aangegeven dat ze gezinsvriendelijk zijn.
  9. Tik op Volgende om Time-out in te stellen.