To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sätta gränser för innehåll på högtalare och skärmar från Google Nest

Med Google Home-appens innehållsfilter kan du blockera musik och videor med stötande texter på YouTube eller andra musik- och radiotjänster så att de inte spelas upp på Google Nest och andra högtalare och skärmar med Google Assistent. Använd dessa föräldrakontroller för att begränsa vilket innehåll barnen har åtkomst till.

Filter är ett av Google Home-appens verktyg för digitalt välmående, som kan hjälpa dig att styra hur familjens högtalare och skärmar får användas.

Tips! Om du hanterar ditt barns Google-konto i Family Link kan du ställa in föräldrakontroller på Google Assistent-enheter.

Viktigt! Inget filter är perfekt, men dessa bör hjälpa dig att hantera åtkomsten till innehåll för vuxna.

Konfigurera filter

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Digitalt välmående följt av Konfigurera eller Lägg till enhetsfilter.

Obs! Enheter och appar måste vara uppdaterade för att digitalt välmående ska fungera korrekt.

Så fungerar filter

Du kan välja om filter påverkar alla som använder enheten eller bara gäster och barn med ett Family Link-konto. Du kan tillämpa filtren på en enskild enhet eller på alla enheter som stöds.

Obs! Även om du aktiverar filter för videor och annat innehåll går det fortfarande att öppna videor och annat innehåll via nyheter, poddar och webbplatser. Om du till exempel blockerar videor men tillåter webbplatser kan det fortfarande gå att öppna videor via webbplatser.

Video

• Tillåt alla videor: Enheten kan spela upp alla videor som stöds.
  • Tillåt endast filtrerade videor: Enheten kan bara spela upp videor från videotjänster du väljer.
  • Blockera alla videor: Inga videor kan spelas upp på enheten.

Musik

Obs! Ljudböcker och radiokanaler från tjänster som iHeartRadio och TuneIn är alltid tillgängliga oavsett inställningen för musikfilter.

• Tillåt all musik: Enheten kan spela upp all musik.
  • Tillåt endast musik utan explicita texter: Du kan bara välja mellan musiktjänster som har icke-explicita låtar på enheten.
  • Blockera all musik: Ingen musik kan spelas upp på enheten.

Nyheter

• Tillåt nyheter: Enheten kan spela upp alla nyheter som stöds.
  • Blockera nyheter: Inga nyheter kan spelas upp på enheten.

Poddar

• Tillåta poddar: Enheten kan spela upp alla poddar som stöds.
  • Blockera poddar: Inga poddar kan spelas upp på enheten.

Samtal

• Tillåt samtal: Du kan ringa röst- och videosamtal som stöds på enheten.
  • Blockera alla samtal: Det går inte att ringa röst- eller videosamtal på enheten. Detta blockerar inte de röstmeddelanden som du sänder ut till familjen eller i hemmet.

Svar från Google-assistenten

• Tillåt svar: Du kan få svar på alla frågor som stöds på enheten.
  • Begränsa svar: Du kan bara få svar på grundläggande frågor som tid och väder på enheten.

Webbplatser

Obs!

• Filtret är bara tillgängligt på enheter med Google Assistent. Om du länkar ett kontrollerat konto för ett barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land till din enhet med Google Assistent kan webben blockeras om du inte tillåter webbplatser.
  • Enheter med Google Assistent kan komma åt webben med SafeSearch-teknik som kan blockera webbplatser med explicit innehåll. Vissa enheter från tredje part har inte stöd för SafeSearch. Om du tillåter webbplatser på dessa enheter med Google Assistent från tredje part kan personer som använder dem inte surfa på webben med SafeSearch.
  • Tillåt webbplatser: enheten med Google Assistent kan komma åt webbplatser.
  • Blockera webbplatser: enheten med Google Assistent kan inte komma åt webbplatser.

Därför kan webben eller en webbplats vara otillgänglig

Ytterligare inställningar för YouTube, YouTube Music, YouTube TV

Aktivera Begränsat läge för sökningar på YouTube Music och YouTube

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter  eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av YouTube-inställningar.
  5. Aktivera Begränsa för mig eller Begränsa för alla som inte känns igen under Använd begränsat läge.

Aktivera innehållsfilter för YouTube TV

Du kan välja att endast tillåta program med klassificeringarna YT-Y, YT-G, G och PG.

Obs! YouTube TV är tillgängligt i USA.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter  eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av YouTube-inställningar.
  5. Inaktivera Filtrera för mig under Filtrera innehåll för YouTube TV.

Inaktivera automatisk uppspelning av nästa video på YouTube

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter  eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av YouTube-inställningar.
  5. Tryck på Inaktivera för mig eller Inaktivera när någon inte känns igen under Spela upp nästa video automatiskt.