Time-out

Met Time-out kun je ervoor zorgen dat je gezin even stopt met de Google Nest of Google Home. Als Time-out is geactiveerd voor je apparaten, reageren ze niet op de meeste opdrachten of vragen. Tijdens Time-out ontvang je ook geen meldingen van je apparaten. Wekkers en timers blijven gewoon werken.

'Time-out' instellen

Zie Digitaal welzijn instellen als je nog niet eerder Filters en/of Time-out hebt ingesteld.
Opmerking: Alleen de persoon die het Google Nest-apparaat heeft ingesteld, kan 'Digitaal welzijn' instellen en beheren.

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer bij Huis  het gewenste huis bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen   Digitaal welzijn.
  4. Als je 'Filters' niet wilt instellen, tik je op Instellen  Overslaan  Instellen  Volgende.
  5. Als je 'Filters' wilt instellen, tik je op Instellen  Volgende.
    1. Selecteer de mensen en apparaten waarvoor je 'Filters' wilt instellen  Volgende.
    2. Selecteer je voorkeuren voor videofilters  Volgende.
    3. Selecteer je voorkeuren voor muziekfilters  Volgende.
  6. Selecteer de apparaten waarvoor je 'Time-out' wilt instellen  tik op Volgende.
  7. Kies op welke dagen je 'Time-out' wilt inschakelen. Je kunt een van de vooraf gemaakte dagplanningen gebruiken of je eigen planning aanpassen.
  8. Tik op Volgende.
  9. Kies de begin- en eindtijd voor 'Time-out'.
  10. Tik op Volgende en dan Gereed.

Planning voor 'Time-out' wijzigen

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik op Instellingen  en dan Digitaal welzijn en dan Nieuw schema en dan Instellen en dan Volgende
  3. Selecteer het apparaat waarvoor je het schema wilt wijzigen en dan tik op Volgende.
  4. Kies op welke dagen je 'Time-out' wilt inschakelen. Je kunt een van de vooraf gemaakte dagschema's gebruiken of je eigen schema aanpassen.
  5. Kies de begin- en eindtijd voor 'Time-out'.
  6. Tik op Volgende en dan Gereed.

Wat je kunt blijven doen tijdens 'Time-out'

• Je kunt een wekker of timer instellen of om de tijd vragen. Opmerking: Mediawekkers zijn niet beschikbaar tijdens 'Time-out'. Als een mediawekker is gepland tijdens 'Time-out', activeert Google Nest of Home een standaardwekker.
  • Activiteiten die zijn begonnen voordat de planning voor 'Time-out' begint, worden voortgezet. Als je bijvoorbeeld graag in slaap valt met muziek, kun je beginnen muziek af te spelen voordat 'Time-out' begint. De muziek blijft afspelen totdat je dit actief stopzet. Zo kun je in slaap vallen zoals jij dat wilt.
  • 'Oké Google, stop', 'Oké Google, annuleer' en andere spraakopdrachten die het Google Nest- of Home-apparaat of de Google Assistent opdracht geven ergens mee te stoppen, blijven werken.
  • Je kunt een wekker nog steeds snoozen door 'Oké Google, snooze' te zeggen.
  • De Assistent kan nog steeds smarthome-apparaten bedienen tijdens 'Time-out', bijvoorbeeld als je vraagt smartlampen in- of uit te schakelen.