Digitaal welzijn instellen

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn bestaat uit een set met tools die je kunt gebruiken om beperkingen in te stellen over wanneer en hoe je Google Home-apparaten worden gebruikt.

Filters

Met filters kun je limieten instellen voor de manier waarop je gezinsleden Google Home kunnen gebruiken. Je kunt filters gebruiken om bijvoorbeeld de toegang tot muziek met expliciete songteksten te blokkeren of te bepalen welke videoservices worden ingeschakeld.

Time-out

Met Time-out kun je ervoor zorgen dat je gezin even stopt met de Google Home. Wanneer Time-out is geactiveerd voor je Google Home-apparaten, reageren ze niet op de meeste opdrachten of vragen. Tijdens Time-out ontvang je ook geen meldingen van je Google Home-apparaten. Wekkers en timers blijven gewoon werken.

Digitaal welzijn voor de eerste keer instellen

Wanneer je Digitaal welzijn instelt, word je gevraagd om eerst filters voor je services te selecteren en vervolgens Time-out in te stellen.
Opmerking: Alleen degene die het Google Home-apparaat heeft ingesteld, kan Digitaal welzijn installeren en beheren.

Stap 1: Filters instellen

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer bij Huis het gewenste huis bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen   Digitaal welzijn en dan Instellen en dan Volgende
    1. Opmerking: Je kunt op Overslaan tikken om het instellen van je filters over te slaan. Je kunt altijd later terugkomen om je filters in te stellen.
  4. Kies de gebruikers waarop je de filters wilt toepassen.
    Iedereen: Filters zijn van toepassing op iedereen die de Google Home gebruikt.
    Alleen accounts met beperkte rechten en gasten: Filters zijn alleen van toepassing op Google-accounts die worden beheerd met Family Link en gasten. De filters die je selecteert, worden niet toegepast op je eigen account of op niet-beheerde accounts.
  5. Selecteer de apparaten waarop je de filters wilt toepassen en dan tik op Volgende.
  6. Video: Hiermee worden alleen video's afgespeeld via de beperkte modus van YouTube, de gefilterde modus van YouTube TV en YouTube Kids. Je kunt ook alle videocontent blokkeren of alle videoservices toestaan zonder filters te gebruiken.
  7. Muziek: Kies of je expliciete muziek, alle muziek of geen muziek wilt blokkeren.
    Opmerking: Geen enkel filter is 100% nauwkeurig, maar als je expliciete muziek blokkeert, kun je de meeste ongepaste teksten en niet-gezinsvriendelijke thema's vermijden.
  8. Aanvullende opties: Kies of je een of meer van de volgende functies wilt blokkeren op de Google Home.
    1. Gesprekken en berichten: Je kunt gesprekken en berichten via de Google Home blokkeren.
    2. Assistent-antwoorden: Je kunt Assistent-antwoorden beperken tot algemene onderwerpen, zoals het weer.
    3. Acties: Je kunt Assistent-acties van derden blokkeren waarvoor niet is aangegeven dat ze gezinsvriendelijk zijn.
  9. Tik op Volgende om Time-out in te stellen.

Stap 2: Time-out instellen

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer bij Huis het gewenste huis bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen Settings icon Nest and then image. Digitaal welzijn.

4. Als je geen filters hebt ingesteld, tik je op Instellen Nest and then image.  Overslaan Nest and then image.  Instellen Nest and then image.  Volgende.

5. Als je filters hebt ingesteld, tik je op Nieuwe planning Nest and then image.  Instellen Nest and then image.  Volgende.
  6. Selecteer de apparaten waarvoor je Time-out wilt plannen Nest and then image.  tik op Volgende.
  7. Kies op welke dagen je Time-out wilt inschakelen. Je kunt een van de vooraf gemaakte dagplanningen gebruiken of je eigen planning aanpassen.
  8. Tik op Volgende.
  9. Kies de begin- en eindtijd voor Time-out.
  10. Tik op Volgende en dan Gereed.