Styra din Google Nest-skärm

På Nest-skärmens startskärm visas en uppsjö av information, till exempel aviseringar, väderprognos, aktiviteter och klocka. På startskärmen visas även aktivitetskort till höger, till exempel recept och pendlingsinformation från Google Maps. De flesta åtgärder kan utföras på skärmen med händerna eller med hjälp av rösten.

Använda skärmen

• Wake up your screen: Tap it or say "Hey Google."
  • Go back to the previous screen: From the left edge of the screen, swipe right or say "Go back."
  • Go to Home Control: Swipe down from the top of the screen.
  • Start Photo frame: From the Home screen, swipe right.
  • Turn off your screen: To make the screen dark say "Off" or "Turn off."

Ta bort kort

• Ta bort kort från startskärmen: Svep uppåt på ett kort för att ta bort det.

Ta bort kort för alarm, timer och lokala medieuppspelningssessioner från Nest-skärmen för att stoppa dem. Om du tar bort kort för fjärruppspelning på andra högtalare eller Smart Display-enheter stoppas inte uppspelningssessionen.

Om du tar bort ett kort för en fjärruppspelningssession kan du stoppa uppspelningen på fjärrenheten eller ta fram mediekontrollerna via medieknappen på enhetsöversikten.  Högtalarikonen på enhetsöversikten visar när fjärrenheter spelar upp media. Tryck på högtalaren för att visa mediekontrollerna för den aktuella enheten.

Ändra skärminställningarna

• Ljusstyrka: Svep uppåt och tryck på ikonen för ljusstyrkaBrightness icon. Justera ljusstyrkan genom att svepa skjutreglaget åt vänster och höger. Du kan aktivera och inaktivera Ambient EQ genom att trycka på ikonen för ljusstyrkaBrightness icon igen.
  • Volym: Svep uppåt och tryck sedan på volymikonen speaker icon. Justera medievolymen genom att svepa skjutreglaget åt vänster och höger. Om du vill ändra volym för alarm trycker du på UtökaExpand icon och sveper skjutreglaget för alarm åt vänster och höger.  Du kan även justera medievolymen med röstkommandon som ”Hey Google, höj volymen” eller ”Hey Google, sänk volymen”. Volymen kan även justeras med knappar på Nest-skärmens baksida.
  • Stäng av inkommande samtal och aviseringar: Svep uppåt och tryck sedan på Stör ej . Missade aviseringar visas på startskärmen.
    Obs! Alarm och timer fungerar även om Stör ej är aktiverat.

Alarm

• Ställ in ett alarm: Svep uppåt och tryck på Alarm Add alarm icon följt av Lägg till Add icon följt av välj tid och tryck sedan på Ställ in.
  • Justera volymen för alarm: Svep uppåt och tryck på Volym speaker icon följt av Utöka Expand icon följt av justera volymen för alarmet.

Ändra vad som visas i fotoramen

När du inte använder skärmen kan den visa dina egna foton, vädret eller andra bakgrunder.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar .
  3. Tryck på Fotoram.
  4. Välj vad som ska visas i fotoramen.

Dölja personliga resultat från startskärmen och aviseringar

Om du aktiverar personliga resultat på Nest-skärmen visas personliga resultat som kommande kalenderhändelser, pendlingsinformation och anpassade videorekommendationer på YouTube automatiskt på startskärmen och som aviseringar. Alla som befinner sig i närheten av enheten kan se, trycka på och använda resultaten.

Om du inte vill att de ska visas på startskärmen och i aviseringarna gör du följande:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar  följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning.
  3. Inaktivera Tillåt personliga resultat.

Läs mer om personliga resultat.

Aktivera eller inaktivera mikrofonen och kameran

På de flesta enheter kan du styra mikrofonen (och kameran) med hjälp av reglaget på Nest-skärmens baksida. Du kan läsa mer om att styra kameran på Nest Hub Max här.

Pausa och återuppta media med Quick Gestures

Om du använder en handrörelse för att interagera med kameran som är inbyggd i Nest Hub Max-enheten kan du styra media utan att säga röstkommandon eller trycka på skärmen. Det kan vara praktiskt när händerna är smutsiga, till exempel om du lagar mat medan du ser en matlagningsvideo. Du kan använda samma rörelse om du vill ta bort timers och alarm eller för att avbryta Google-assistentens text till tal-funktion.
Obs! Om du vill använda Quick Gestures måste Kameraavkänning vara aktiverat i Google Home-appen.

Titta på enheten och håll upp handen med handflatan mot kameran för att

• pausa och återuppta media
  • ta bort timers och alarm
  • avbryta Google-assistentens text till tal-funktion.

Inaktivera eller aktivera Quick Gestures

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar .
  4. Scrolla ned och tryck sedan på Igenkänning och anpassning.
  5. Aktivera On eller inaktiveraOff Quick Gestures.