To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vi presenterar Ambient EQ – dynamisk anpassning av din Google Nest-skärm

Med funktionen Ambient EQ får du en ny visuell upplevelse. Färgtemperaturen och ljusstyrkan på din Google Nest-skärm anpassas dynamiskt så att din Smart Display passar in i hemmet. Med hjälp av sensorn på ovansidan av enheten anpassas ljusstyrkan och färgtemperaturen med Ambient EQ så att skärmen smälter in i omgivningen och liknar ett traditionellt foto.

Aktivera och inaktivera Ambient EQ

Ambient EQ aktiveras automatiskt när du konfigurerar din Nest-skärm. Som visas nedan kan du välja om skärmens färg ska anpassas efter omgivningen med Ambient EQ genom att ange Alltid, Endast i fotoramsläget eller Aldrig. Om du vill utjämna ljusstyrkan kan du göra det i skärminställningarna i Home-appen.  Om du vill inaktivera Ambient EQ öppnar du snabbinställningarna genom att svepa uppåt med fingret från skärmens nedre kant och trycker på solen.

Läge för svagt ljus

Läget för svag ljus aktiveras när omgivningen blir mörk. Läget aktiveras oavsett om Ambient EQ är på eller av. I läget för svag ljus visas antingen klockan eller så stängs skärmen av helt.  Du kan anpassa när läget för svagt ljus ska aktiveras och välja vad som ska visas på skärmen när läget är aktiverat i skärminställningarna i Home-appen.

Lägsta ljusstyrka

Du kan anpassa den lägsta ljusstyrkan för din Nest-skärm i skärminställningarna. Inställningen märks som mest när klockan visas i läget för svagt ljus. Med hjälp av inställningen kan du höja eller sänka ljusstyrkan för klockan efter egen smak. Om du tycker att klockan som visas i läget för svagt ljus är för svår att se i mörkret ändrar du den lägsta ljusstyrkan till Ljus eller Ljusare.

Färgmatchning

Det blir fint när Nest-skärmens färg anpassas efter omgivningen, men du kanske har olika önskemål beroende på plats och tid på dygnet. Testa att anpassa färgmatchningen efter vad du tycker ser bäst ut när du har aktiverat fotoramsläget på Nest-skärmen.

Videouppspelning

Den lägsta ljusstyrkan vid videouppspelning är 25 %, även när Ambient EQ har ställts in lägre. Om du vill titta på video utan Ambient EQ kan du enkelt inaktivera funktionen i snabbinställningarna.