To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Maak kennis met Ambient EQ, waarmee je je Google Nest-scherm dynamisch kunt aanpassen

Google Nest-schermen bevatten Ambient EQ, een nieuwe visuele tool die de kleurtemperatuur en de helderheid van je scherm automatisch aanpast, zodat je je smartdisplay op een prettige manier kunt gebruiken. Ambient EQ maakt gebruik van de sensor boven op je apparaat om de helderheid en de kleurtemperatuur van je scherm aan te passen aan de omgeving, zodat je scherm op een echte foto lijkt.

Ambient EQ in-/uitschakelen

Ambient EQ wordt automatisch ingeschakeld wanneer je je Nest-scherm instelt. Je kunt ervoor kiezen dat Ambient EQ de schermkleur Altijd, alleen in de modus Fotolijstje of Nooit aanpast aan de omgeving. Je ziet hieronder hoe je dat doet. Als je de helderheid wilt aanpassen, ga je naar de scherminstellingen van je Home-app.  Als je Ambient EQ wilt uitschakelen, gebruik je de snelle instellingen op het apparaat door met je vinger van beneden naar boven te vegen op het scherm en op het zonpictogram te tikken.

Modus voor weinig licht

Als je je in een donkere ruimte bevindt, wordt de modus voor weinig licht ingeschakeld. De modus wordt ingeschakeld, ongeacht of Ambient EQ is in- of uitgeschakeld. Als de modus voor weinig licht is ingeschakeld, wordt op het scherm de tijd weergegeven of wordt het scherm volledig uitgeschakeld.  Je kunt aanpassen wanneer de modus voor weinig licht wordt ingeschakeld. Je kunt ook selecteren wat je wilt dat op je scherm wordt weergegeven in de modus voor weinig licht. Ga hiervoor naar de scherminstellingen van je Home-app.

Minimale helderheid

Je kunt de minimale helderheid van je Nest-scherm aanpassen in de scherminstellingen. Je merkt hier vooral iets van als de klok wordt weergegeven in de modus voor weinig licht. Je kunt de helderheid voor de klok hiermee verhogen of verlagen en aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Als je vindt dat de klok in de modus voor weinig licht niet helder genoeg is als de kamer donker is, wijzig je de minimale helderheid in Helder of Helderder.

Kleuraanpassing

Het is altijd goed om de kleur van je Nest-scherm aan te passen aan je omgeving. Misschien heb je echter andere voorkeuren of wensen vanwege je locatie of het moment op de dag. Als je Nest-scherm zich in de modus Fotolijstje bevindt, kun je de optie Kleuraanpassing gebruiken om de kleuren aan te passen aan je voorkeuren.

Video's afspelen

Als je een video afspeelt, is de minimale helderheid 25%, ook als je Ambient EQ lager hebt ingesteld. Als je een video wilt kijken zonder Ambient EQ, kun je dit eenvoudig uitschakelen via de snelle instellingen.