To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fotoram på Google Nest-skärmen

När Google Nest Hub- eller Google Nest Hub Max-skärmen inte används kan den visa bilder som pausunderhållning. Du kan lägga till dina favoritfoton i Google Foto och visa dem i Google Nests fotoram.

Du kan även använda ett befintligt konstgalleri eller välja bland en mängd olika traditionella och abstrakta klockor som visas när enheten är inaktiv. Du kan även få aviseringar på skärmen om inbokade händelser, pendlingstrafiken, påminnelser, flyg och paket.

Ställa in fotoramen på Google Nest-skärmen

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Fotoram följt av och ändra inställningarna.

Med Nest-skärmen

1. Svep uppåt från Nest-skärmens nederkant.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Fotoram följt av och ändra inställningarna.

Om du har aktiverat Voice Match kan du även säga ”Hey Google, ändra fotoramen” för att öppna inställningarna för fotoramen på Nest-skärmen.

Ändra foton på Nest-skärmen

Om du har ett Google Foto-konto kan du visa dina egna foton på Nest-skärmen.

Komma igång med ett Google Foto-konto

Ställa in livealbum

Med livealbum läggs foton i Google Foto-biblioteket till automatiskt så att du inte behöver uppdatera fotona manuellt på Nest-skärmen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Fotoram.
  5. Tryck på Google Foto följt av Välj familj och vänner.
  6. Tryck på de ansikten du vill inkludera följt av Bekräftaeller Klar.

Du kan även skapa egna livealbum som uppdateras automatiskt. Läs mer om hur du skapar och redigerar fotoalbum.

Obs! Du måste aktivera Ansiktsgrupper i Google Foto.

Viktigt! Ansiktsgrupper i Google Foto är inte tillgängliga i alla geografiska regioner.

Lägga till eller ta bort album i Google Foto

Du kan lägga till eller ta bort album i Home-appen eller på Nest-skärmen.

Home-appen:

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Fotoram följt av Google Foto.
  5. Välj de album du vill lägga till och avmarkera de album som ska tas bort.

Nest-skärmen:

1. Säg: ”Hey Google, ändra fotoram”.
  2. Tryck på Google Foto.
  3. Välj de album du vill lägga till och avmarkera de album som ska tas bort.

Tillgängliga album inkluderar automatiskt valda album som Senaste höjdpunkterna, dina privata album i Google Foto och delade album som har ett namn.

Interagera med foton på Nest-skärmen

Du kan göra följande när ett foto visas på Nest-skärmen:

• Visa nästa foto genom att svepa åt vänster eller säga ”Hey Google, nästa foto.”
  • Visa föregående foto genom att svepa åt höger eller säga ”Hey Google, föregående foto.”
  • Ta reda på mer om fotot genom att säga ”Hey Google, när togs det här?” eller ”Hey Google, var togs det här?”
  • Ta bort fotot genom att säga ”Hey Google, ta bort det här fotot” och följa anvisningarna. Fotot arkiveras nu i Google Foto.
  • Dela fotot med någon av Google-kontakterna genom att säga ”Hey Google, dela det här fotot med [kontaktens namn]” och följa anvisningarna. Du kan även dela grupper av foton.
  • Du kan markera ett foto som favorit genom att säga ”Hey Google, markera fotot som favorit” eller trycka länge på fotot på skärmen följt av trycka på Favoriter . Fotot visas nu i albumet Favoriter.

Röstinteraktioner med foton är tillgängliga på de flesta språk för Google Assistent som fungerar på Nest-skärmen.

Dela fotogrupper med Google-kontakter

1. Säg följande till Nest-skärmen:
    • ”Hey Google, dela mina foton.”
    • ”Hey Google, dela foton på [person] med [kontaktens namn].” Du kan även be om foton på en viss plats, ett visst objekt eller från ett visst datum.
  2. Foton som stämmer överens med de uppgifter du har angett ska visas på skärmen.
  3. Välj de foton du vill dela följt av tryck på Dela.
  4. Fotona delas via Google Foto och mottagaren ska få ett e-postmeddelande eller sms med en avisering om att hen har fått nya foton.

Show your Memories

Your Nest display can show your Memories, which are collections of some of your best photos in Google Photos.

To show Memories, say "Hey Google, show my photo memories." Your display should play a slideshow of your available Memories.

The first time you use Memories on your display, you need to opt in:

1. Say "Hey Google, show my photo memories."
    • If you find a card with "Show my photo memories" on your Nest display screen, you can also tap the card to start the opt-in steps.
  2. The Nest display screen should prompt you "See your photos proactively here."
  3. Tap Allow följt av follow the steps.

You can opt into Memories on your Nest display if the following are true:

• You're using the first account that was linked to the display.
  • Your Google Photos account has Memories.
  • Your Google Photos account is enabled in the Assistant app.
  • You've enabled Proactive results on your Nest display. To enable Proactive results:
    1. Open the Google Home app Google Home-appen.
    2. Tryck på Favoriter eller Enheter följt av tap your Nest display.
    3. Tap Settings följt av Recognition & sharing följt av Recognition & personalization.
    4. Turn on Allow personal results följt av tap Always show proactively.

Dölja foton

Om du inte vill att ett foto ska visas på Nest-skärmen kan du flytta det till arkivet i Google Foto.

Om du vill dölja foton med en viss persons ansikte kan du ta du bort hens ansiktsgrupp i Google Foto.

Obs! Arkiverade foton och foton med dolda ansikten finns kvar i album som de redan har lagts till i. Du kan behöva inaktivera album eller manuellt ta bort fotona från albumen.

Andra fotoramsinställningar

Konstgalleri

Med den här inställningen visas handplockade bilder och konstverk. Du kan välja bland följande konstkategorier:

Kategori Källa
Utvalda foton Bilder från Getty Images och mycket annat
Skönkonst Google Arts and Culture
Jorden och rymden NASA och Google Earth
Gatukonst Google Arts and Culture

Klocka i helskärmsläge

Välj bland en mängd olika urtavlor.

Experimentellt

Testa nya innehållskällor.

Obs! De tillgängliga experimentella alternativen kan ändras eller tas bort utan förhandsmeddelande.

Fler inställningar

Banneraviseringar

Banneraviseringar visar kommande händelser och uppgifter. Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

• Aktivera följande inställningar om du vill få banneraviseringar:
  • Du kan ignorera en avisering som visas på skärmen genom att svepa uppåt på bannern.
  • Du kan inaktivera banneraviseringar genom att öppna inställningarna för Fotoram för skärmen och välja Dölj för Banneraviseringar.

Om du har fler än ett Google-konto kopplat till Nest-skärmen måste du stänga av banneraviseringar för vart och ett av dem.

Väder

Välj Visa om du vill visa vädret i fotoramen. Du får det lokala vädret för din hemadress i Google Home-appen.

• Du kan kontrollera vilken adress du har angett för hemmet genom att öppna Google Home-appen följt av trycka på Inställningar följt av titta under hemmets namn.
  • Du kan ändra adressen genom att trycka på hemmets namn följt av Hemadress följt av Redigera.

Luftkvalitet

Välj Visa om du vill visa luftkvalitetsindexet (LKI) när det är tillgängligt i ditt område.

Tid

Välj Visa om du vill att Nest-skärmen ska visa tiden i fotoramen.

Personliga fotouppgifter

Som standard visas uppgifter som albumnamn, datum och plats för foton med mera. Ställ in Personliga fotouppgifter på Dölj om du vill dölja den här informationen.

Obs! Personliga fotouppgifter är endast tillgängliga i USA.

Porträtt från Google Foto

Om du vill att porträttfoton ska visas i bildspelet från Google Foto väljer du Visa eller Visa par.

• Visa: Ett porträttfoto visas på Nest-skärmen.
  • Visa par: Två relaterade foton visas sida vid sida. Google Foto använder olika typer av information för att para ihop foton, inklusive om fotona innehåller samma person (i geografiska regioner där ansiktsgrupper är tillgängliga) eller om de tagits i anslutning till varandra tidsmässigt eller geografiskt.

Utvalda egna foton

Beroende på albumet kan Google Foto handplocka vilka foton som väljs ut för bildspelet:

• Endast livealbum: Google Foto försöker välja de bästa fotona från dessa album.
  • Alla album: Google Foto försöker ta bort foton med dålig bildkvalitet eller nästan identiska bilder.
    • Du kan inaktivera urvalsfunktionen för dessa album genom att ställa in Utvalda egna foton på Endast livealbum.
  • Dina favoriter: Google Foto väljer inte ut dessa foton.

Bildspelshastighet

Bildspel med konst och foton använder bandbredd för att ladda ned bilder till Nest-skärmen. Välj en långsammare bildspelshastighet för att spara bandbredd.

Googles vädergroda

Välj Visa om du vill visa vädergrodan utöver dina foton.

Rekommendationer och extrainnehåll

Välj Visa om du vill få rekommenderat innehåll.