Fotoram på Google Nest-skärmen

När Google Nest-skärmen inte används kan den visa bilder som pausunderhållning. Du kan välja favoritalbum på Google Foto, konst från galleriet eller ett varierat utbud av traditionella och abstrakta klockor i helskärmsformat som visas när enheten är inaktiv. Du kan även få aviseringar på skärmen om inbokade händelser, pendlingstrafiken, påminnelser, flyg och paket.

Inställningar för fotoram

Så här ändrar du inställningarna för fotoramen:

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar .
  3. Tryck på Fotoram.

Med rösten

Obs! Om du vill ändra fotoramens inställningar med rösten måste Voice Match vara aktiverat.
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Ändra fotoramsinställningarna ”Ändra fotoramen”

Banneraviseringar

Banneraviseringar visar kommande händelser, trafikinformation, påminnelser, flygtider och paket utan att du frågat. Du stänger en avisering genom att svepa bannern uppåt på skärmen. Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

Kontrollera att du har aktiverat följande skärminställningar om du vill få banneraviseringar:

Följ anvisningarna nedan om du inte vill få banneraviseringar:

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att det Google-konto som visas är det som du vill inaktivera banneraviseringar för. Tryck på ett annat konto om du vill byta.
  4. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar  följt av Fotoram.
  5. Ställ in banneraviseringar på Dölj under Fler inställningar.
Obs! Om du har fler än ett Google-konto kopplat till Nest Hub eller Nest Hub Max måste du stänga av banneraviseringar för vart och ett av dem.

På en Google Nest-skärm

Alternativ 1:

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Fotoram.
  4. Säg “”Hey Google, ändra fotoramen”.
  5. Scrolla ned till Banneraviseringar och tryck på Av.

Alternativ 2:

1. Svep uppåt på banneraviseringen på skärmen.
  2. Tryck på Hantera.
  3. Säg “”Hey Google, ändra fotoramen”.
  4. Scrolla ned till Banneraviseringar och tryck på Av.

Obs! Om du har fler än ett Google-konto kopplat till Nest Hub eller Nest Hub Max måste du stänga av banneraviseringar för vart och ett av dem.

Google Foto

Med Google Foto kan du titta på dina favoritbilder på Nest-skärmen. Du måste ha ett konto på Google Foto om bilderna ska kunna visas. Läs mer om hur du kommer igång med ett Google Foto-konto

Obs! I hjälpcentret för Google Foto hittar du mer hjälp med Google Foto.

Konfigurera livealbum

Med livealbum behöver du inte aktivt uppdatera fotona på Nest-skärmen, eftersom du kan skapa ett album som automatiskt lägger till foton av personer eller husdjur som du tycker om. Precis som alla andra album på Google Foto kan du dela ett livealbum med vem du vill.

Följ stegen nedan för att konfigurera ett livealbum i Google Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar  följt av Fotoram.
  3. Tryck på Google Foto följt av Välj familj och vänner.
  4. Tryck på alla ansikten du vill inkludera.
  5. När du har valt alla personer du vill inkludera i livealbumet trycker du på Bekräfta.

Nu visas fotona från ditt livealbum på Nest-skärmen.

Du kan även skapa livealbum i appen Google Foto. Läs om hur du skapar och redigerar fotoalbum.

Utöka dina livealbum

Alla livealbum du skapar har en gräns på 20 000 foton. Om du vill ha fler än så följer du stegen nedan för att skapa ett nytt livealbum som bara innehåller foton som läggs till automatiskt.

1. Öppna appen Google Foto .
  2. Tryck på Album  följt av Nytt album .
  3. Tryck på Lägg till en titel och ge ditt nya album ett namn.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Alternativ följt av Lägg till foton automatiskt .
  5. Välj ansiktena på de personer vars foton du vill lägga till automatiskt (kontrollera att Lägg till äldre foton från biblioteket är inaktiverat).
  6. Tryck på Aktivera.
  7. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  8. Tryck på Nest-skärmen följt av Inställningar  följt av Fotoram följt av Google Foto.
  9. Tryck på det nya albumet för att aktivera det för Fotoram.

Obs! Du kan ha flera Google Foto-album aktiverade samtidigt.

Lägga till eller ta bort album

Du kan lägga till eller ta bort album från Home-appen genom att trycka på Fotoram i enhetsinställningarna och välja Google Foto. Du kan även lägga till eller ta bort album direkt på skärmen genom att säga ”Hey Google, ändra fotoramen” och välja egna foton.

Här kan du göra följande:

Skapa ett album med familj och vänner

Om du har aktiverat ansiktsgrupper och har Google Foto-appen installerad på telefonen kan du skapa ett album som uppdateras automatiskt med de bilder i Google Foto som programmet tolkar som de bästa på de personer som betyder mest för dig. Du gör detta genom att trycka på rutan Välj familj och vänner i albumväljaren. Markera sedan ansiktet på de personer som du vill ska vara med på fotona och tryck på Bekräfta eller Klar. Albumet Familj och vänner, som redan valts ut åt dig, visas då i albumväljaren. Det albumet uppdateras automatiskt med nya bilder på de markerade personerna allt eftersom bilderna läggs till i din samling på Google Foto.

Välja Senaste höjdpunkterna

Google Foto kan automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa av dina senaste bilder och visa dem på skärmen. Om du vill aktivera detta väljer du albumet Senaste höjdpunkterna. Alternativet visas bara om du har foton som har tagits nyligen med hög kvalitet i samlingen.

Välja Favoriter

Om du har favoritmarkerat minst fyra bilder i samlingen visas även det här alternativet när du väljer album. Om du väljer det visas alla foton som du har favoritmarkerat på skärmen. Du kan markera foton som favoriter inifrån appen eller på webbplatsen för Google Foto genom att trycka på stjärnan.

Välja ett privat eller delat album

Du kan även välja privata eller delade album. Delade album visas bara om de har ett namn.

Utvalda foton

Google Foto försöker automatiskt välja de foton som programmet tolkar som de bästa i dina livealbum och av de senaste höjdpunkterna. Google Foto försöker sålla bort foton med dålig kvalitet från privata och delade album (suddiga, felexponerade och lågupplösta bilder och nästan identiska bilder), men i övrigt görs inget urval av bilderna i dina album. Du kan helt inaktivera urvalsfunktionen för privata och delade album genom att ändra inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum. Bland dina favoriter görs inget urval alls.

Obs! Om foton från privata och delade album borde visas men inte gör det inaktiverar du urvalsfunktionen för de aktuella albumen. Om du vill göra det ändrar du inställningen Utvalda egna foton till Endast livealbum.

Dolda foton

Foton som har arkiverats eller som har dolda ansikten visas inte på Nest-skärmen. Om du inte vill att ett visst foto ska visas på skärmen arkiverar du det i Google Foto eller följer stegen nedan för att arkivera det direkt från Nest-skärmen.

Obs! Om du vill veta mer om att dölja ansikten eller ansiktsgrupper besöker du supportsidan för Google Foto.

Porträttfoton

Nu visas porträttfoton sida vid sida, med två foton som har en koppling till varandra. Google Foto använder olika typer av information för att para ihop foton, inklusive om fotona innehåller samma person (i områden där ansiktsgruppering är tillgängligt) eller om de tagits i anslutning till varandra tidsmässigt eller geografiskt.

Obs! Om du använder foton eller annan konst i fotoramen förbrukas data. Du kan minska dataförbrukningen genom att öka bildspelstiden. Då laddas färre foton ned. Om du inte vill förbruka någon data alls använder du klockalternativet i helskärm i stället.

Interagera med foton på Nest-skärmen

När foton visas kan du navigera mellan fotona precis som du vill. Du byter till nästa foto genom att svepa åt vänster eller säga ”Hey Google, nästa foto”. Om du vill byta till föregående foto sveper du åt höger eller säger ”Hey Google, föregående foto”. Medan fotona visas kan du ställa frågor som ”När togs det här?” eller ”Var togs det här?” om du vill veta mer om fotot. Den här funktionen är endast tillgänglig på engelska.

Ta bort ett foto

Om du inte vill att ett foto ska visas på Nest-skärmen säger du ”Hey Google, ta bort det här fotot” och följer meddelandena som visas för att bekräfta borttagningen. Du kan även göra detta genom att trycka länge på fotoramen och klicka på arkiveringsikonen som visas.

Om du tar bort ett foto arkiveras det i Google Foto, så att det inte längre visas i den huvudsakliga vyn i Foto men finns kvar i eventuella album som det redan är med i. Arkiverade foton visas i avsnittet Arkiv i Google Foto.

Markera ett foto som favorit eller dela ett foto

Obs! Ansiktsgruppering i Google Foto är inte tillgängligt i Europa, Illinois eller Texas.

Om du vill markera ett foto som favorit säger du ”Hey Google, markera det här som favorit” och bekräftar om det behövs genom att trycka på meddelandena som följer. Du kan även göra detta genom att trycka länge på fotoramen och klicka på favoritikonen som visas. Då markeras fotot som favorit i Google Foto. Om du har valt att visa albumet Favoriter på Nest-skärmen visas de foton som du nyligen har markerat som favoriter som en del av det albumet.

Dela ett foto genom att säga ”Hey Google, dela det här fotot med <kontaktnamn>”, där <kontaktnamn> ska vara namnet på en av dina Google-kontakter. Du kan även göra detta genom att trycka länge på fotoramen och klicka på delningsikonen som visas. Tryck på meddelandena för att bekräfta dina val och dela fotot. Fotot delas via Google Foto och mottagaren får ett e-postmeddelande eller sms med en avisering om att de har fått ett nytt foto.

Dölja personliga fotouppgifter

Som standard visas uppgifter som albumnamn, datum och plats för foto med mera. Följ anvisningarna nedan om du inte vill att dina enheter ska visa dessa uppgifter.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på skärmen följt av Inställningar  följt av Fotoram.
  3. Ställ in Personliga fotouppgifter på Dölj under Fler inställningar.