To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fotolijstje op je Google Nest-scherm

Als het Google Nest Hub- of Google Nest Hub Max-scherm niet wordt gebruikt, kan het iets leuks op de achtergrond tonen. Je kunt je favoriete foto's toevoegen aan Google Foto's en ze weergeven in je Google Nest-fotolijstje.

Je kunt ook een bestaande kunstgalerij kiezen of een keuze maken uit verschillende traditionele en abstracte klokken die verschijnen terwijl je apparaat inactief is. Verder kun je meldingen op je scherm krijgen over geplande afspraken, woon-werkverkeer, herinneringen, vluchtinformatie en pakketten.

Fotolijstje instellen op je Google Nest-scherm

Met de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Fotolijstje en dan pas de gewenste instellingen aan.

Je Nest-scherm gebruiken

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van je Nest-scherm.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Fotolijstje en dan pas de gewenste instellingen aan.

Als je Voice Match hebt aangezet, kun je ook 'Hey Google, wijzig Fotolijstje' zeggen om de instellingen voor Fotolijstje op je Nest-scherm te openen.

Foto's op je Nest-scherm wijzigen

Als je een Google Foto's-account hebt, kun je je persoonlijke foto's tonen op je Nest-scherm.

Aan de slag met een Google Foto's-account

Live albums instellen

Live albums voegen automatisch foto's uit je Google Foto's-bibliotheek toe, zodat je de foto's op je Nest-scherm niet handmatig hoeft te updaten.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Fotolijstje.
  5. Tik op Google Foto's en dan Familie en vrienden selecteren.
  6. Tik op de gezichten die je wilt opnemen en dan Bevestigen of Klaar.

Je kunt ook je eigen live albums maken die automatisch worden geüpdatet. Meer informatie over hoe je fotoalbums maakt en bewerkt

Opmerking: Zet Gezichtsgroepen aan in Google Foto's.

Belangrijk: Gezichtsgroepen in Google Foto's zijn niet in alle geografische regio's beschikbaar.

Google Foto's-albums toevoegen of verwijderen

Je kunt albums toevoegen of verwijderen met de Home-app of je Nest-scherm.

Home-app:

1. Open de Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Fotolijstje en dan Google Foto's.
  5. Selecteer albums die je wilt toevoegen en deselecteer albums die je wilt verwijderen.

Nest-scherm:

1. Zeg 'Hey Google, verander het fotolijstje'.
  2. Tik op Google Foto's.
  3. Selecteer albums die je wilt toevoegen en deselecteer albums die je wilt verwijderen.

Beschikbare albums zijn onder andere automatisch geselecteerde albums (zoals Nieuwe highlights), je privéalbums van Google Foto's en gedeelde albums die een naam hebben.

Interactie met foto's op je Nest-scherm

Als een foto op je Nest-scherm wordt getoond, kun je het volgende doen:

• Swipe naar links of zeg 'Hey Google, volgende foto' om naar de volgende foto te gaan.
  • Swipe naar rechts of zeg 'Hey Google, vorige foto' om naar de vorige foto te gaan.
  • Als je meer over de foto wilt weten, vraag je 'Hey Google, wanneer is deze gemaakt?' of 'Hey Google, waar is deze gemaakt?'
  • Als je de foto wilt verwijderen, zeg je 'Hey Google, verwijder deze foto' en volg je de aanwijzingen. De foto wordt nu gearchiveerd in Google Foto's.
  • Als je de foto met een van je Google-contacten wilt delen, zeg je 'Hey Google, deel deze foto met [naam contact]' en volg je de aanwijzingen. Je kunt ook groepen foto's delen.
  • Als je een foto als favoriet wilt markeren, zeg je 'Hey Google, stel deze foto in als favoriet' of houd je je vinger op de foto op het scherm en dan tik op Favorieten . Deze foto wordt nu getoond in je album Favorieten.

Gesproken interactie met foto's is beschikbaar in de meeste talen voor de Google Assistent die op je Nest-scherm werken.

Groepen foto's delen met je Google-contacten

1. Op je Nest-scherm zeg je:
    • 'Hey Google, deel mijn foto's.'
    • 'Hey Google, deel foto's van [persoon] met [naam van contact].' Je kunt ook vragen om foto's van een specifieke plaats, een specifiek object of een bepaalde datum te delen.
  2. Je scherm toont foto's met de details die je hebt aangegeven.
  3. Selecteer de gewenste foto's en dan tik op Delen.
  4. De foto's worden gedeeld via Google Foto's. Ontvangers krijgen een e-mail of tekstbericht om ze te laten weten dat ze nieuwe foto's hebben gekregen.

Show your Memories

Your Nest display can show your Memories, which are collections of some of your best photos in Google Photos.

To show Memories, say "Hey Google, show my photo memories." Your display should play a slideshow of your available Memories.

The first time you use Memories on your display, you need to opt in:

1. Say "Hey Google, show my photo memories."
    • If you find a card with "Show my photo memories" on your Nest display screen, you can also tap the card to start the opt-in steps.
  2. The Nest display screen should prompt you "See your photos proactively here."
  3. Tap Allow en dan follow the steps.

You can opt into Memories on your Nest display if the following are true:

• You're using the first account that was linked to the display.
  • Your Google Photos account has Memories.
  • Your Google Photos account is enabled in the Assistant app.
  • You've enabled Proactive results on your Nest display. To enable Proactive results:
    1. Open the Google Home app Google Home-app.
    2. Tik op Favorieten of Apparaten en dan tap your Nest display.
    3. Tap Settings en dan Recognition & sharing en dan Recognition & personalization.
    4. Turn on Allow personal results en dan tap Always show proactively.

Foto's verbergen

Als je niet wilt dat een foto op je Nest-scherm verschijnt, verplaats je de foto naar het archief in Google Foto's.

Als je foto's met het gezicht van een bepaalde persoon wilt verbergen, verwijder je hun gezichtsgroep in Google Foto's.

Opmerking: Gearchiveerde foto's en foto's met verborgen gezichten blijven staan in de albums waaraan ze al zijn toegevoegd. Je moet de albums misschien deactiveren of de foto's er handmatig uit verwijderen.

Andere instellingen voor Fotolijstje

Kunstgalerie

Deze instelling toont beheerde afbeeldingen en kunst. Je kunt kiezen uit deze kunstcategorieën:

Categorie Bron
Uitgelichte foto's Getty Images en meer
Kunst Google Arts & Culture
Aarde en ruimte NASA en Google Earth
Streetart Google Arts & Culture

Klok op volledig scherm

Kies uit een aantal wijzerplaten.

Experimenteel

Probeer nieuwe bronnen en content uit.

Belangrijk: De beschikbare experimentele opties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of niet meer beschikbaar zijn.

Meer instellingen

Bannermeldingen

Bannermeldingen geven je proactief informatie over aankomende afspraken en taken. Deze functie is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

• Zet de volgende instellingen aan om bannermeldingen op je scherm te krijgen:
  • Als je een melding wilt sluiten terwijl deze op je scherm staat, swipe je de banner omhoog.
  • Als je bannermeldingen wilt uitzetten, open je de instellingen voor Fotolijstje voor je scherm en stel je Bannermeldingen in op Verbergen.

Als je meerdere Google-accounts aan je Nest-scherm hebt gekoppeld, moet je bannermeldingen voor elk account uitzetten.

Weer

Als je het weer wilt tonen in het fotolijstje, selecteer je Tonen. Je krijgt het lokale weer voor het adres van je huis in de Google Home-app.

• Als je wilt nagaan welk adres je hebt ingevoerd voor je huis, open je de Google Home-app en dan tik op Instellingen en dan controleer onder de naam van je huis.
  • Als je het adres wilt wijzigen, tik je op de naam van je huis en dan Woonadres en dan Bewerken.

Luchtkwaliteit

Als je de luchtkwaliteitsindex (AQI) wilt tonen als deze beschikbaar is in je regio, selecteer je Tonen.

Tijd

Als je de tijd op je Nest-scherm in Fotolijstje wilt tonen, selecteer je Tonen.

Persoonsgegevens foto's

Standaard bevatten je foto's informatie zoals albumnaam, fotodatum en fotolocatie. Stel Persoonsgegevens foto's in op Verbergen om deze informatie te verbergen.

Opmerking: De functie Persoonsgegevens foto's is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Staande foto's van Google Foto's

Als je wilt dat staande foto's ook verschijnen in je diavoorstelling van Google Foto's, selecteer je Tonen of Paren tonen.

• Tonen: Er verschijnt één staande foto op je Nest-scherm.
  • Paren tonen: Er verschijnt een paar gerelateerde foto's naast elkaar op je Nest-scherm. Of foto's bij elkaar horen, wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zo controleert Google Foto's of ze dezelfde persoon bevatten (in geografische regio's waar Gezichtsgroepen beschikbaar is), of ze kort na elkaar zijn genomen en of ze op korte afstand van elkaar zijn genomen.

Persoonlijk fotobeheer

Afhankelijk van het album kan Google Foto's de foto's beheren die voor je diavoorstelling zijn geselecteerd:

• Alleen live albums: Google Foto's probeert de beste foto's uit deze albums te selecteren.
  • Alle albums: Google Foto's probeert foto's van slechte beeldkwaliteit of bijna identieke foto's te verwijderen.
    • Als je het beheer voor deze albums wilt uitzetten, stel je Persoonlijk fotobeheer in op Alleen live albums.
  • Je favorieten: Google Foto's beheert deze foto's niet.

Snelheid van diavoorstelling

Diavoorstellingen van kunstwerken en foto's gebruiken bandbreedte om afbeeldingen te downloaden naar je Nest-scherm. Kies een lagere snelheid voor de diavoorstelling om bandbreedte te besparen.

Weerkikker van Google

Als je naast je foto's ook de weerkikker wilt tonen, selecteer je Tonen.

Aanbevelingen en extra's

Als je aanbevolen content wilt krijgen selecteer je Tonen.