Google Home och ditt barns Google-konto

Tryck på den blå bannern som är märkt antingen med Fleranvändare finns nu tillgängligt, Länka kontot eller Få personliga resultat med Voice Match. Ditt barn kan till exempel ställa frågor till Google, spela spel och lyssna på berättelser om du länkar barnets röst och Google-konto som hanteras via Family Link till Google Home. *Funktionen är endast tillgänglig på Android.

Så här fungerar Google Home

Barn som använder kontrollerade konton på Google Home kan inte

• spela YouTube-videor eller låtar från YouTube Music
  • spela låtar från Google Play Musik om inte barnets familj har en familjeprenumeration på Google Play Musik eller om inte personen som konfigurerade Google Home har en individuell prenumeration
  • köpa produkter
  • använda appar som inte tillhör Google, om de inte har märket Apps for families on Google Assistant (Appar för familjer i Google Assistent) For families.

Steg 1. Ladda ned Google Home-appen på barnets mobil

Barnet måste ladda ned Google Home-appen från Google Play Butik på sin mobil.

Steg 2. Föräldern måste konfigurera Google Home-enheten

Någon som har fyllt 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) måste konfigurera Google Home på sin enhet. Om enheten redan har konfigurerats kan du hoppa över det här steget.

Steg 3. Konfigurera Voice Match tillsammans med barnet

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appenbarnets enhet.
  2. Kontrollera att barnets mobil eller surfplatta är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  3. Tryck på Google Home-enheten under Startsida Nest and then image. Inställningar.

4. Tryck på den blå bannern som är märkt antingen med Fleranvändare finns nu tillgängligt, Länka kontot eller Få personliga resultat med Voice Match Nest and then image. Fortsätt
  5. Tryck på kontot för personen som ska konfigurera Voice Match tillsammans med barnet.
  6. Tryck på Fortsätt.
  7. En skärm med behörigheter visas. Tryck på Godkänn följt av Fortsätt.
  8. Ge barnet mobilen och följ uppmaningarna för att träna assistenten på barnets mobil att känna igen deras röst. Han eller hon får säga ”Ok Google” två gånger och ”Hey Google” två gånger.

Steg 4. Aktivera personliga resultat

Med personliga resultat kan Google Assistent på Google Home läsa upp personlig information, till exempel barnets kalender och kontakter samt visa deras foton på en tv.

Obs! Personliga resultat måste vara aktiverat för att personlig information ska höras.

1. Öppna Family Link-appen Family Linkenheten.
  2. Välj barnet.
  3. Rulla ned till Google Home-enheten där du vill aktivera eller inaktivera personliga resultat.
  4. Tryck på Inställningar under Google Home-enhetens namn.
  5. Aktivera personliga resultat.

Viktigt! Det går inte att bara aktivera en del personliga resultat. Det går till exempel inte att aktivera kalendrar men inte kontakter. Om du inaktiverar personliga resultat för att du inte vill att assistenten hjälper till med kontakter kan den inte heller hjälpa till med andra personliga uppgifter, som foton och kalendrar.

Ta bort länken till barnets konto och röst

Föräldern tar bort länken till barnets konto och röst

1. Öppna Family Link-appen Family Linkenheten.
  2. Välj barnet.
  3. På kortet Google Home trycker du på Inställningar följt av Ta bort länk till Google-konto och röst följt av Ta bort länk.

Barnet tar bort länken till kontot och rösten

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på barnets enhet.
  2. Tryck på Konto nere till höger.följt av Kontoinställningar följt av Länkade enheter
  3. Tryck på X bredvid kontot du vill ta bort.
  4. Ta bort Google Home-enheten från Google-kontot genom att trycka på Ta bort länk.

Så fungerar appar som inte tillhör Google

Ditt barn kan bara använda appar som inte är från Google om de har märket For families (För familjer) For families.

Kontrollera om en app är till för familjer
  1. På en Android-enhet trycker du på och håller inne hemknappen.
  2. Tryck på Utforska/För dig.
  3. På fliken Utforska trycker du på en app.
  4. I avsnittet Detaljer letar du upp märket For families (För familjer) For families.
Förhindra att ditt barn använder appar som inte är från Google

Du kan bestämma om du vill tillåta att ditt barn använder appar som inte tillhör Google på Google Assistent.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj barnet.
  3. Tryck på Hantera inställningar på kortet Inställningar följt av Google Assistent.
  4. Aktivera eller inaktivera Appar från tredje part.
Datasekretess

Om du tillåter ditt barn att använda appar som inte är från Google:

• Google delar inte ljudinspelningar av ditt barns röst med dessa appar. En utskrift av vad ditt barn säger kan emellertid skickas till dessa appar.
  • Google delar inte dina barns personliga uppgifter med dessa appar, inklusive ditt barns namn, e-postadress eller exakta plats. Om en app behöver spara information, exempelvis svar som ditt barn lämnat i en frågesport, sparas denna information i en unik kod istället för i barnets Google-konto.

Läs mer om datasäkerhet och sekretess på Google Home.