To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifi-enheten eller Google Wifi-åtkomstpunkten har ingen QR-kod

Alla Google Nest Wifi-enheter eller Google Wifi-åtkomstpunkter har en unik QR-kod  som är tryckt på en etikett på enhetens undersida. När du konfigurerar en ny router eller åtkomstpunkt måste du läsa av koden med telefonens kamera för att ansluta telefonen till enheten.

Om etiketten med QR-koden saknas eller inte går att läsa av med telefonen kan du hämta en kod för Nest Wifi-enheten eller Google Wifi-åtkomstpunkten manuellt och ange QR-koden i Google Home-appen.

Nest Wifi-router

1. Anslut en dator direkt till Nest Wifi-routern utan QR-kod med hjälp av en Ethernet-kabel.
  2. Öppna datorns webbläsare och besök http://192.168.84.1/api/v1/status
  3. Leta reda på avsnittet setupNetwork.
  4. Leta reda på SSID (detta blir namnet på det konfigurerade wifi-nätverket) och PSK (detta är lösenordet som används för att ansluta till nätverket).

screen capture QR setupNetwork lost lable

1. Anslut manuellt till SSID och ange PSK-nyckeln för att ansluta till Nest Wifi-routern och starta konfigureringen.

Nest Wifi-åtkomstpunkt

Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.

Google Wifi-åtkomstpunkt

1. Anslut en dator direkt till Google Wifi-åtkomstpunkten utan QR-kod med hjälp av en Ethernet-kabel.
  2. Öppna datorns webbläsare och besök http://192.168.84.1/api/v1/status.
  3. Leta reda på avsnittet setupNetwork.
  4. Leta reda på SSID (detta blir namnet på det konfigurerade wifi-nätverket) och PSK (detta är lösenordet som används för att ansluta till nätverket).

screen capture QR setupNetwork lost lable

1. Anslut manuellt till SSID och ange PSK-nyckeln för att ansluta till Wifi-åtkomstpunkten och starta konfigureringen.

Har du fler frågor om Google Nest eller Google Wifi? Kontakta oss.