To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifi-apparaat of Google Wifi-punt heeft geen QR-code

Elk Google Nest Wifi-apparaat of Google Wifi-punt beschikt over een unieke QR-code op een label onderop het apparaat. Als je een nieuwe router of een nieuw punt instelt, moet je deze code scannen met de camera van je telefoon om je telefoon aan het apparaat te koppelen.

Als de QR-code ontbreekt of je deze niet kunt scannen met je telefoon, kun je handmatig een code voor je Nest Wifi-apparaat of Google Wifi-punt ophalen en de QR-code opgeven in de Google Home-app.

Nest Wifi-router

1. Sluit je computer via een ethernetkabel rechtstreeks aan op de Nest Wifi-router waarvan het label met de QR-code ontbreekt.
  2. Open de webbrowser van je computer en ga naar http://192.168.84.1/api/v1/status
  3. Zoek naar het gedeelte 'setupNetwork' van de uitvoer.
  4. Zoek naar de SSID (dit is de naam van het wifi-netwerk) en de PSK (dit is het wachtwoord dat wordt gebruikt om verbinding te maken).

screen capture QR setupNetwork lost lable

1. Maak handmatig verbinding met de SSID en geef de PSK op om verbinding te maken met de Nest Wifi-router. Begin vervolgens met het instelproces.

Nest Wifi-punt

Als je de QR-code niet kunt scannen, tik je op Doorgaan zonder scannen en geef je vervolgens de instelcode op de onderkant van je apparaat op.

Google Wifi-punt

1. Sluit je computer via een ethernetkabel rechtstreeks aan op het Google Wifi-punt waarvan het label met de QR-code ontbreekt.
  2. Open de webbrowser van je computer en ga naar http://192.168.84.1/api/v1/status.
  3. Zoek naar het gedeelte 'setupNetwork' van de uitvoer.
  4. Zoek naar de SSID (dit is de naam van het wifi-netwerk) en de PSK (dit is het wachtwoord dat wordt gebruikt om verbinding te maken).

screen capture QR setupNetwork lost lable

1. Maak handmatig verbinding met de SSID en geef de PSK op om verbinding te maken met het Wifi-punt. Begin vervolgens met het instelproces.

Heb je nog vragen over Google Nest of Google Wifi? Neem contact met ons op.