Yksityisyys Chromecastilla ja Google Nestillä

Kun käytät Googlen tuotteita, luotat, että käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Google on sitoutunut suojaamaan dataasi ja sen yksityisyyttä.

Googlen tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Googlen palveluja, myös Google Home ‑sovellusta sekä Google Nest-, Google Home- ja Chromecast-laitteita. Google Nestin tietosuojaa koskevassa ohjeartikkelissa kerrotaan tarkemmin, miten Google Nestin älykkään kodin laitteet ja palvelut toimivat ja miten keräämme ja käytämme dataa, kun käytät näitä laitteita ja palveluita.

Laitteesi voi lähettää näitä tietoja Googlen palvelimille, kun päätät jakaa laitteen tilastotiedot ja virheraportit

Alla lueteltuja tietoja lähetetään Googlen palvelimille, kun päätät lähettää tietyn Google Nest ‑laitteen tilastoja ja virheraportteja käyttökokemuksen parannusasetuksen kautta. Tämä koskee Google Nest- ja Google Home ‑laitteita, Chromecast- ja Chromecast Ultra ‑laitteita, Chromecast Audio ‑laitteita, Chromecast Built-In ‑laitteita (paitsi Android TV ‑laitteita), Google Assistant ‑kaiuttimia ja kaiutinlataustelineitä. Lisätietoa siitä, miten laitteen tilastotietoja ja virheraportteja voidaan jakaa Googlelle, saat siirtymällä Android-ohjekeskukseen (Android TV ‑laitteet, joissa on Chromecast Built-In ja Chromecast with Google TV). Lue lisää Pixel Tablet ‑tilastoista ja raportoinnista Pixel Tabletin ohjekeskuksesta.

Huom. Käyttökokemuksen parannusasetusta ei sovelleta Google Home ‐sovelluksen käyttöön Google-tilillä. Lue Googlen tietosuojakäytännöstä ja Google Nestin tietosuojaa koskevasta artikkelista, mitä dataa Google Home ‑sovellus kerää ja miten dataa käytetään. Voit muuttaa Google-tilin sekä verkko- ja sovellustoiminnan asetuksia osoitteessa account.google.com.

Laitteen toiminta- ja luotettavuustiedot

• Toiston laatu: Tämä kertoo meille, kuinka usein striimattavaa media- ja kamerastriimiä uudelleenpuskuroidaan ja mitä resoluutiota se käyttää. Näin voimme löytää omassa järjestelmässämme ja kumppaniemme järjestelmissä olevia toimivuusongelmia.
  • Wi-Fi-yhteyden vakaus: Tämä antaa meille tietoja laitteesi Wi-Fi-yhteyden vakaudesta ja laadusta.
  • Yhteysvirheet: Tämä tarjoaa meille hyödyllistä tietoa siitä, kuinka luotettava laitteesi yhteys on omissa palveluissamme ja kumppaniemme palveluissa.
  • Löytämisten onnistumisprosentti: Tämä kertoo meille, kuinka luotettavasti Cast-yhteensopivat sovellukset löytävät paikallisessa verkossasi olevia Chromecast-, Google Nest- ja Google Home ‑laitteita. Lisäksi se antaa meille hyödyllisiä tietoja mahdollisten ongelmien taustalla olevista virheistä.
  • Viive: Mittaamme, kuinka kauan tietyissä toiminnoissa (esim. mediasovelluksen tai kamerastriimin käynnistämisessä) kestää ja kuinka nopeasti palvelimemme tai laitteistomme vastaavat kyselyihisi ja toteuttavat pyyntösi.
  • Äänen ja mikrofonin laatumittarit: Tämä kertoo meille, miten hyvin Google Homen älykkäät äänentoisto-ominaisuudet toimivat. Lisäksi se tarjoaa meille äänenvoimakkuusasetuksiin ja mikrofonin kuntoon liittyviä tilastoja. Google Nest Hub lähettää ultraääniaaltoja kaiuttimesta mikrofonin diagnostiikkaa varten.
  • Laitteiston diagnostiikkatiedot: Tämä antaa meille tietoja laitteen muistista ja prosessorista sekä niiden vaikutuksesta laitteen toimintaan.

Käyttötilastot ja ‑tiedot

• Laitteen käyttö: Keräämme tietoja laitteen käytöstä (napautukset ja painikkeiden painallukset) älykkään kodin laitteista, esim. näytöistä ja kaiuttimista. Tämä auttaa meitä ymmärtämään, miten laitteitamme käytetään, ja parantamaan niiden laatua ja luotettavuutta. Keräämme myös suorituskykytietoja jokaisesta keskustelusta Assistantin kanssa laitteista, joissa Google Assistant on sisäänrakennettuna. Artikkelista Tietoturva ja yksityisyys Assistant-laitteilla saat lisätietoja siitä, mitä dataa Google Assistant kerää.
  • Mediasisällön toistokerrat: Keräämme tietoja mediasisällön toistokertojen lukumäärästä, pituudesta sekä toistoon käytetyistä sovelluksista.
  • Uudelleenkäynnistykset ja tehdasasetusten palautukset: Seuraamme laitteidemme luotettavuutta keräämällä uudelleenkäynnistysten ja tehdasasetusten palautusten lukumäärän.
  • Kumppanipalvelun käyttödata: Keräämme käyttötietoja omista palveluistamme ja kumppaneidemme palveluista, jotka on integroitu laitteisiimme, ja jaamme näitä tietoja kumppaneillemme virheenkorjausta varten. Vaikka emme kerää tietoja toistettavasta sisällöstä, mediapalvelukumppanimme voi tehdä niin.

Kun päätät jakaa laitteen tilastotiedot ja muut tiedot käyttäessäsi Nest Hub Maxia, autat tekemään Assistantin vuorovaikutuksesta ja viestinnästä paremman kaikille. Kun olet antanut suostumuksen jakamiselle, federoiduksi oppimiseksi kutsuttu teknologia auttaa Assistantia oppimaan, miten se voi parantaa vuorovaikutusta kanssasi. Se voi esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta automaattisesti ympäristön olosuhteiden mukaan. Federoidun oppimisen ansiosta Assistant voi päivittää koneoppimismallejamme. Googlen palvelimille ei lähetetä laitteeltasi oppimiseen liittyvää dataa, kuten puhumaasi tekstiä tai kamerasi kuvia (jos kameran tunnistus on käytössä). Assistant kouluttaa mallia laitteellasi ja lähettää yhteenvedon malliin tehdyistä muutoksista Googlen palvelimille. Yhteenvedot kootaan useilta käyttäjiltä, jotta voimme luoda paremman mallin kaikille. Assistant käyttää kameran dataa mallien opettamiseen laitteella vain, jos kameran tunnistus on käytössä.

Virheraportit ja muut tiedot

• Laitteen ominaisuudet: Keräämme perustietoja laitteesi mallista ja ohjelmistoversiosta.
  • Aktiiviset prosessit: Keräämme tietoa laitteen kaatumishetkestä, kaatuneesta järjestelmäprosessista sekä muista samaan aikaan aktiivisina olleista prosesseista.

Tiedot, joita Google kerää aina

Tietyt laitteen tiedot ovat tarpeellisia suorituskyvyn ja luotettavuuden varmistamiseksi älykkään kodin laitteissa ja palveluissa, joten keräämme niitä, vaikka päätät olla jakamatta tilastotietoja ja virheraportteja. Esimerkkejä:

• Laitteen ominaisuudet: Keräämme laitteesi perustiedot, kuten sen mallinumeron ja koontiversion.
  • Aktivointipäivä ja yhteyden tila: Tämä kertoo meille, milloin laitteesi aktivoitiin ja onko se parhaillaan yhteydessä internetiin.
  • Turvallisuustiedot: Jotta voimme ratkaista nopeasti turvalaitteen virheet tai käyttökatkokset, keräämme tietoja joistakin turvallisuustapahtumista (esim. kamerastriimin aikaleimoista).

Googlen tietosuojakäytännössä ja Google Nestin tietosuojaa koskevassa ohjekeskusartikkelissa kuvataan, miten tätä dataa käsitellään.

Tietojen käyttö

Kun laitat käyttökokemuksen parannusasetuksen päälle, parannamme näiden tietojen avulla sekä omien tuotteidemme ja palvelujemme että kumppaniemme tarjoamien palvelujen toimintaa ja luotettavuutta.

Yksityisyysasetusten muuttaminen

Näin voit muuttaa laitteen yksityisyysasetuksia ensimmäisen käyttöönottokerran jälkeen:

1. Varmista, että puhelin tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin, näyttö, Chromecast tai Pixel Tablet.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse Asetukset Tunnistus ja jakaminen.
  5. Laita päälle Lähetä laitteen ([laitteen malli]) käyttö‑ ja virheraportteja Googlelle (esim. Lähetä Googlelle Google Home ‑laitteen käyttö- ja virheraportteja).

Google Home ‑sovellus

Käyttäessäsi Google Home ‑sovellusta Google-tilillä tietojen keräämiseen ei sovelleta käyttökokemuksen parannusasetusta. Googlen tietosuojakäytännössä ja Google Nestin tietosuojaa koskevassa ohjekeskusartikkelissa kuvataan, miten Home-sovellus kerää dataa.

Jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, tallennamme toimintasi Googlen sivustoilla ja sovelluksissa (myös Google Home ‑sovelluksessa) personoidumman käyttökokemuksen tarjoamiseksi Googlen eri palveluissa. Voit laittaa verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä milloin vain osoitteessa myactivity.google.com.