To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Föra ett samtal med högtalaren eller skärmen

Med Kontinuerlig konversation kan du föra ett samtal med högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home utan att behöva säga ”Hey Google” före varje fråga.

Obs! Engelska måste vara inställt som assistentens språk. Du hittar Kontinuerlig konversation i Assistent-inställningarna på en Android-enhet om du använder Android-appen Google Sök (AGSA) 8.7 eller senare.

Aktivera Kontinuerlig konversation

1. Öppna Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på kontot följt av Assistent-inställningar följt av Kontinuerlig konversation .
  3. Aktivera Kontinuerlig konversation.

Obs! När du aktiverar Kontinuerlig konversation gäller det för alla högtalare och skärmar. Du kan kontrollera vilka enheter den här inställningen gäller för genom att trycka på ditt konto följt av Assistent-inställningar följt av Kontinuerlig konversation .

Så fungerar det

Säg ”Hey Google” och ställ din fråga eller ge ett kommando. När assistenten svarar lyssnar den i ungefär åtta sekunder efter uppföljningsfrågor.  Tips! Du kan se att assistenten lyssnar om lamporna på högtalaren rör sig eller om den vita cirkeln uppe till vänster på Smart Display-enhetens skärm är synlig.

Exempel: Säg ”Hey Google, vad är det för väder i dag?”. När assistenten har berättat om dagens väder kan du fråga ”Och hur ser det ut i morgon?” och få en väderprognos.

Avsluta samtalet

Om du har talat färdigt med assistenten kan du sluta att prata eller börja prata med någon annan. Assistenten vet att konversationen är över och mikrofonen stängs av.

Du kan även avsluta samtalet omedelbart genom att säga ett av följande kommandon:

• ”thank you” (”tack så mycket”)
  • ”thanks, Google” (”tack Google")
  • ”I'm done” (”jag är klar”).

Funktioner som inte går att använda med Kontinuerlig konversation

Du kan inte hålla en konversation med assistenten i följande fall:

• Medan du talar i telefon
  • När ett alarm eller en timer utlöses

Vanliga frågor

När aktiveras mikrofonen igen?

Du kan se att mikrofonen är på om lamporna på högtalaren rör sig eller om den vita cirkeln uppe till vänster på enhetens skärm är synlig.

Om du vill veta när mikrofonen är på eller av kan du välja att spela upp ett ljud efter att du säger ”Hey Google”. Dessa ljud fungerar även med Kontinuerlig konversation.

Hur vet jag om mikrofonen har aktiverats igen?

När mikrofonen aktiveras tänds lamporna ovanpå högtalaren eller skärmen.

Du kan välja att låta ett ljud som spelas upp efter att du säger ”Hey Google” signalera när mikrofonen aktiveras och inaktiveras. Dessa ljud fungerar även när Kontinuerlig konversation aktiverar och inaktiverar mikrofonen.

Kan flera personer delta i en konversation?

När någon väcker högtalaren eller skärmen genom att säga ”Hey Google” kan vem som helst i rummet delta i samtalet. En person kan ställa en fråga medan någon annan ställer uppföljningsfrågan.

Tips! Google-assistenten använder informationen om personen som inleder samtalet. Om någon annan vill fråga om sina personliga uppgifter, t.ex. vad som finns i hens kalender, måste hen inleda en ny konversation.

Finns det stöd för Kontinuerlig konversation på alla enheter?

Vissa enheter från tredje part har inte stöd för den här funktionen.