Föra ett samtal med Google Nest- eller Google Home-enheten

Med Kontinuerlig konversation kan du föra ett samtal med högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home utan att behöva säga ”Hey Google” före varje fråga.

Obs! Engelska måste vara inställt som assistentens språk. Du hittar Kontinuerlig konversation i Assistent-inställningarna på en Android-enhet om du använder Android-appen Google Sök (AGSA) 8.7 eller senare.

Aktivera Kontinuerlig konversation

1. Öppna Google Home-appen Google Home app på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Skrolla till Tjänster för Google Assistent och tryck på Fler inställningar följt av Assistent följt av Kontinuerlig konversation .
  4. Aktivera Delade enheter.

Obs! När du aktiverar Kontinuerlig konversation gäller det för alla enheter som du har konfigurerat. Du ser vilka enheter som inställningen gäller för om du trycker på Inställningar  och skrollar till Tjänster för Google Assistent följt av trycker på Fler inställningar följt av Assistent följt avKontinuerlig konversation .

Så fungerar det

Säg ”Ok Google” och ställ din fråga eller ge ett kommando. Du vet att assistenten lyssnar om LED-lamporna ovanpå enheten snurrar (Google Home) eller pulserar (Google Nest Mini [andra generationen], Google Home Mini [första generationen], Google Home Max, Google Nest Hub och Google Nest Hub Max). När assistenten har svarat lyssnar den i ungefär åtta sekunder efter uppföljningsfrågor.

Exempel: Säg ”Ok Google, vad är det för väder idag?”. När assistenten har berättat om dagens väder kan du fråga ”Och hur ser det ut i morgon?” och få en väderprognos.

Avsluta samtalet

Om du har talat färdigt med assistenten kan du sluta att prata eller börja prata med någon annan. Assistenten vet att samtalet är över och mikrofonen stängs av.

Du kan även avsluta samtalet omedelbart genom att säga ett av följande kommandon:

• Tack
  • Tack, Google
  • Jag är klar

Funktioner som inte går att använda med Kontinuerlig konversation

Du kan inte föra ett samtal med assistenten i följande fall:

• Medan du talar i telefon
  • När ett alarm/en timer utlöses

Vanliga frågor

Hur länge är mikrofonen aktiv?

Mikrofonen är aktiv i högst åtta sekunder om ingen hörs prata. Om tal upptäcks förblir mikrofonen aktiv tills du antas ha slutat prata.

När aktiveras mikrofonen igen?

Mikrofonen aktiveras automatiskt igen efter att du ställer en fråga till assistenten och den har svarat klart. De enda gångerna detta inte händer är följande:

• Under pågående sessioner, som samtal, alarm/timer som utlöses och uppspelningar
  • Om du säger ”Tack” eller ”Jag är klar”

Hur vet jag om mikrofonen har aktiverats igen?

Du ser att lamporna på ovansidan av Google Nest- eller Home-enheten lyser när mikrofonen är aktiv.

Du kan välja att låta ett ljud som hörs efter att du säger ”Ok Google” signalera att mikrofonen aktiveras och inaktiveras. Dessa ljud fungerar även när Kontinuerlig konversation aktiverar och inaktiverar mikrofonen.

Kan fler än en person delta i samtalet?

När någon väcker Google Nest eller Google Home genom att säga ”Hey Google” kan vem som helst i rummet delta i samtalet. En person kan ställa en fråga medan någon annan ställer uppföljningsfrågan.

Obs! Google-assistenten använder informationen om den person som inleder samtalet. Om någon annan vill fråga om sin personliga information, t.ex. vad som finns i hans eller hennes kalender, måste man inleda ett nytt samtal.