To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Een gesprek voeren via je speaker of scherm

Met de functie Verder praten kun je een gesprek met je speakers of schermen voor Google Nest of Home voeren zonder elke vraag te beginnen met 'Hey Google'.

Opmerking: De taal van de Assistent moet zijn ingesteld op Engels. Gebruik versie 8.7 of hoger van de Android Google Zoeken-app (AGSA) voor toegang tot 'Verder praten' vanuit de Assistent-instellingen op een Android-apparaat.

De functie Verder praten aanzetten

1. Open de Google Home-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op je account en dan Instellingen voor de Assistent en dan Verder praten
  3. Zet Verder praten aan.

Opmerking: Als je Verder praten aanzet, zet je dit aan voor al je speakers en schermen. Als je wilt checken op welke apparaten deze instelling van toepassing is, tik je op je account en dan Instellingen voor de Assistent en dan Verder praten .

Hoe dit werkt

Zeg 'Hey Google' gevolgd door een vraag of opdracht. Als de Assistent reageert, luistert deze ongeveer 8 seconden om te horen of je nog een vervolgvraag hebt. De Assistent luistert als de lampjes op je speaker bewegen of als de witte cirkel linksboven in je scherm zichtbaar is.

Voorbeeld: Zeg 'Hey Google, wat is het weerbericht voor vandaag?' Nadat de Assistent het weerbericht voor vandaag heeft gedeeld, kun je vragen 'En hoe is het morgen?' om de weersverwachting te krijgen.

Het gesprek beëindigen

Als je klaar bent met het gesprek met de Assistent, kun je stoppen met praten of met iemand anders een gesprek beginnen. De Assistent weet dan dat jullie gesprek voorbij is en sluit de microfoon.

Je kunt het gesprek ook meteen beëindigen via een van de volgende opdrachten:

• 'Dank je'
  • 'Bedankt, Google'
  • 'Ik ben klaar'

Functies die je niet kunt gebruiken met Verder praten

Je kunt in de volgende situaties geen gesprek voeren met de Assistent:

• Tijdens een telefoongesprek
  • Als wekkers of timers afgaan

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de microfoon opnieuw aangezet?

De microfoon staat aan als de lampjes op je speaker bewegen of als de witte cirkel linksboven in je scherm zichtbaar is.

Als je wilt weten of de microfoon aan- of uitstaat, kun je ervoor kiezen een geluid te laten afspelen nadat je 'Hey Google' hebt gezegd. Deze geluiden werken ook met Verder praten.

Hoe weet ik of de microfoon opnieuw is aangezet?

Als de microfoon aanstaat, branden de lampjes op de bovenkant van je speaker of scherm.

Je kunt een geluid laten afspelen nadat je 'Hey Google' hebt gezegd om aan te geven wanneer de microfoon wordt aan- en uitgezet. Deze geluiden werken ook als de microfoon wordt aan- en uitgezet door Verder praten.

Kan er meer dan één persoon deelnemen aan een gesprek?

Als iemand 'Hey Google' zegt om je speaker of scherm te activeren, kan iedereen in dezelfde ruimte deelnemen aan het gesprek. De ene persoon kan een vraag stellen en iemand anders kan vervolgvraag stellen.

Tip: De Google Assistent heeft toegang tot de informatie van de persoon die het gesprek start. Als iemand anders iets wil vragen over hun eigen persoonlijke informatie, zoals wat de volgende afspraak op de agenda is, moet die een nieuw gesprek starten.

Wordt Verder praten ondersteund op alle apparaten?

Sommige apparaten van derden ondersteunen deze functie niet.