Google Nest- tai Google Home ‑laitteen kanssa keskusteleminen

Jatkuvan keskustelun avulla voit puhua Google Nest- ja Google Home ‑kaiuttimille ja ‑näytöille ilman, että sinun tarvitsee sanoa "Hei Google" ennen jokaista kysymystä.

Huom. Tämä ominaisuus edellyttää, että Assistantin kieleksi on valittu englanti. Jos käytät Android-laitetta, löydät jatkuvan keskustelun asetukset Google-sovelluksen (versio 8.7 tai uudempi) Assistant-asetukset-osiosta.

Jatkuvan keskustelun ottaminen käyttöön

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app puhelimella tai tabletilla.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Vieritä kohtaan Google Assistant ‑palvelut ja valitse sitten Lisää asetuksia ja sitten Assistant ja sitten Jatkuva keskustelu .
  4. Ota käyttöön Jaetut laitteet.

Huom. Tämä ottaa jatkuvan keskustelun käyttöön kaikilla määrittämilläsi laitteilla. Jos haluat nähdä, mihin laitteisiin tämä asetus vaikuttaa, valitse Asetukset  vieritä kohtaan Google Assistant ‑palvelut ja sitten valitse Lisää asetuksia ja sitten Assistant ja sittenJatkuva keskustelu .

Näin se toimii

Sano ensin "Ok Google" ja sitten kysymyksesi tai komentosi. Assistant kuuntelee sinua, kun laitteen yläosassa olevat LED-valot pyörivät (Google Home) tai vilkkuvat (2. sukupolven Google Nest Mini, 1. sukupolven Google Home Mini, Google Home Max, Google Nest Hub ja Google Nest Hub Max). Kun Assistant on vastannut sinulle, se jatkaa kuuntelua lisäkysymysten varalta noin kahdeksan sekuntia.

Esimerkiksi: Sano "Ok Google, what’s the weather like today?" ("Ok Google, millainen sää on tänään?") Kun Assistant on kertonut päivän säätiedot, voit kysyä "And what about tomorrow?" ("Entä huomisen sää?"), jolloin kuulet myös huomisen ennusteen.

Keskustelun lopettaminen

Kun et halua puhua Assistantille enempää, voit lopettaa puhumisen tai alkaa puhua jollekulle toiselle. Assistant ymmärtää keskustelun päättyneen ja sulkee mikrofonin.

Voit myös lopettaa keskustelun välittömästi seuraavilla komennoilla:

• "Thank you" ("Kiitos")
  • "Thanks, Google" ("Kiitos, Google")
  • "I'm done" ("Olen valmis").

Ominaisuudet, joita jatkuva keskustelu ei tue

Et voi keskustella Assistantin kanssa

• puhelun aikana
  • kun hälytin tai ajastin soi.

Usein kysyttyä

Kauanko mikrofoni pysyy päällä?

Jos laite ei havaitse puhetta, se sulkee mikrofonin viimeistään kahdeksan sekunnin kuluttua. Jos se havaitsee puhetta, se pitää mikrofonia päällä, kunnes se toteaa sinun lopettaneen puhumisen.

Milloin mikrofoni kytketään uudelleen päälle?

Mikrofoni kytketään automaattisesti uudelleen päälle, kun Assistant on vastannut kysymykseesi. Tätä ei kuitenkaan tapahdu, jos

• käynnissä on istunto (esim. puhelu, media tai soiva hälytin tai ajastin)
  • sanot "Thank you” ("Kiitos") tai “I’m done” ("Olen valmis").

Mistä tiedän, onko mikrofoni kytketty uudelleen päälle?

Kun mikrofoni on päällä, Google Nest- tai Home-laitteen valot palavat.

Voit halutessasi ottaa käyttöön merkkiäänen, joka toistetaan, kun sanot "Ok Google". Sen avulla tiedät, milloin mikrofoni kytketään päälle tai pois päältä. Merkkiääni kuuluu myös silloin, kun jatkuva keskustelu avaa tai sulkee mikrofonin.

Voiko keskustelussa olla useita osallistujia?

Kun joku aktivoi Google Nest- tai Home-laitteesi sanomalla "Hei Google", kaikki huoneessa olevat henkilöt voivat osallistua keskusteluun. Eri henkilöt voivat esittää kysymyksiä ja jatkokysymyksiä.

Huom. Google Assistant käyttää keskustelun aloittaneen henkilön tietoja. Jos toinen keskustelun osallistuja haluaa kysyä henkilökohtaisia tietoja (esim. seuraava kalenteritapahtuma), hänen on aloitettava uusi keskustelu.