Persoonlijke resultaten toestaan op je gedeelde Assistent-apparaten

Sommige Google Assistent-apparaten, zoals speakers, smartdisplays, smartklokken en de Pixel Stand, kunnen met meerdere mensen worden gedeeld. Voor elk gedeeld apparaat kun je persoonlijke resultaten inschakelen, zodat de Google Assistent resultaten voor jou kan lezen of weergeven. De Google Assistent kan bijvoorbeeld dit laten zien:

• Resultaten uit je Gmail, Google Agenda en Google Foto's
  • Aanbevelingen voor recepten op basis van je activiteit in andere Google-producten

Sommige persoonlijke resultaten zijn alleen beschikbaar in bepaalde talen en landen.

Opmerking: De instellingen voor persoonlijke resultaten zijn niet van invloed op bepaalde Assistent-functies die door derden zoals Spotify of Pandora worden geleverd.

Op de Pixel Stand moet je voor sommige apps je telefoon ontgrendelen, ook als je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld.

In het privacybeleid van Google vind je meer informatie over wat er gebeurt als je persoonlijke resultaten inschakelt.

Persoonlijke resultaten in- of uitschakelen

Speakers en smartdisplays
  1. Open de Google Home-app Google Home op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Huis .
  3. Tik op je speaker of smartdisplay en vervolgens Apparaatinstellingen .
  4. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan je apparaat is gekoppeld. Als je tussen accounts wilt schakelen, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Schakel Persoonlijke resultaten in onder 'Meer'.
Andere gedeelde apparaten
  1. Open de Google Assistent-app Google Assistent op je iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Assistent.
  4. Selecteer je apparaat onder 'Apparaten'.
  5. Schakel Persoonlijke resultaten in of uit.

Hoe persoonlijke resultaten samenwerken met andere instellingen

Google Foto's

De instelling voor persoonlijke resultaten bepaalt niet of je je foto's in de Ambient-modus kunt weergeven op je smartdisplay.

Betalingen

Als je Betalen met uw Assistent en je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld, kun je aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat. Als je een van beide functies hebt uitgeschakeld, kun je geen aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat.

Voice Match

Als Voice Match is ingeschakeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet als de jouwe wordt herkend. Bekijk meer informatie over hoe je Voice Match en persoonlijke resultaten kunt gebruiken.

Persoonlijke resultaten verbergen op het startscherm en in meldingen op je smartdisplay

Als je persoonlijke resultaten inschakelt voor je smartdisplay, krijg je automatisch persoonlijke resultaten op je scherm en als meldingen te zien, zoals aankomende agenda-afspraken, informatie over woon-werkverkeer en gepersonaliseerde aanbevelingen voor YouTube-video's. Iedereen in de buurt van het apparaat kan deze resultaten zien, erop tikken en actie ondernemen.

Zo voorkom je dat ze op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op Account Account en vervolgens Instellingen voor de Assistent.
  3. Selecteer je smartdisplay onder Assistent-apparaten.
  4. Schakel Startscherm en meldingen uit.

Opmerking: Als je persoonlijke resultaten uitschakelt, krijg je ook geen persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen te zien.