To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tillåta personliga resultat på enheter med Google Assistent

Vissa enheter med Google Assistent, till exempel högtalare, Smart Display-enheter, smarta väckarklockor, tv-skärmar och Pixel Stand, kan delas med flera användare. Du kan aktivera personliga resultat för alla delade enheter så att Google-assistenten kan läsa upp eller visa anpassade resultat för dig. Google-assistenten kan till exempel visa följande:

• resultat från Gmail, Google Kalender och Google Foto
  • spellistor som du har skapat och markerat som privata på YouTube
  • personliga spellistor, gilla-markerade låtar, uppladdningar eller biblioteksinnehåll på YouTube Music.

Viktigt! Inställningarna för personliga resultat styr inte vissa funktioner för Google Assistent från tredje part, till exempel Spotify och Pandora.

Vissa appar på Pixel Stand går bara att använda om du låser upp telefonen, även om du har aktiverat personliga resultat.

Läs mer om vad som händer när du aktiverar personliga resultat i Googles sekretesspolicy.

Aktivera eller inaktivera personliga resultat

Viktigt! Vissa personliga resultat är bara tillgängliga på vissa språk och i vissa länder.

Telefoner
  1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
  2. Tryck på Anpassning under Alla inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera Personliga resultat.

Visa personliga resultat på låsskärmen

På vissa Android-enheter kan du få personliga resultat på låsskärmen. Läs mer om hur du tillåter personliga resultat på låsskärmen på enheten.

Högtalare, Smart Display-enheter, smarta väckarklockor och tv-enheter

Obs! För Chromecast är personliga resultat endast tillgängliga på Chromecast med Google TV.

Konfigurera personliga resultat i hemmet

Viktigt! Om du har aktiverat personliga resultat och Voice Match och sedan inaktiverar Voice Match inaktiveras även personliga resultat automatiskt. Du kan aktivera personliga resultat igen utan Voice Match.

När du konfigurerar personliga resultat i hemmet aktiveras funktionen för alla enheter i hemmet och du kan välja att aktivera funktionen automatiskt för eventuella nya enheter. Du kan när som helst inaktivera personliga resultat för en enskild enhet.

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Google Assistent under Funktioner följt av Personliga resultat.
  4. Ändra inställningarna för enheter i hemmet.

Tips! Du kan även konfigurera personliga resultat när du konfigurerar Voice Match.

Inaktivera personliga resultat i hemmet

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Google Assistent under Funktioner följt av Personliga resultat.
  4. Tryck på Inaktivera personliga resultat i det här hemmet

Aktivera eller inaktivera personliga resultat för en enhet

Viktigt! Du måste aktivera personliga resultat för hemmet innan du kan aktivera personliga resultat för en enhet.

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Google Assistent under Funktioner följt av Personliga resultat.
  4. Tryck på namnet på enheten.
    • Aktivera personliga resultat: Markera kryssrutan bredvid enhetens namn.
    • Inaktivera personliga resultat: Avmarkera kryssrutan bredvid enhetens namn.
Google TV
  1. Välj Inställningar uppe till höger på Google TV. Du kan även hålla nere Assistent-knappen på fjärrkontrollen och säga ”öppna inställningarna”.
  2. Välj Integritet följt av Google Assistent.
  3. Aktivera eller inaktivera Personliga resultat.
Andra delade enheter
  1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
  2. Tryck på Enheter följt av på enheten.
  3. Aktivera eller inaktivera Personliga resultat under Anpassning.

Bilar

Obs! Voice Match är inte tillgängligt i bilar.

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Navigera till dina appar.
  3. Tryck på inställningarna Inställningar följt av Google följt av Google Assistent.
  4. Aktivera eller inaktivera Tillåt personliga resultat.
    • Du kan behöva ange lösenordet om du vill ändra inställningarna.
Biltillbehör

Personliga resultat på vissa biltillbehör med Google Assistent, till exempel Anker Roav Bolt och JBL Link Drive, hanteras via hörlurarinställningarna. Läs mer om hur du får personliga resultat i hörlurar.

Klockor

För Fitbit Sense, Versa 3-klockor och klockor med Wear OS:

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten”.
  2. Tryck på Enheter följt av Personligt följt av Klockan.
  3. Aktivera eller inaktivera personliga resultat.

Dölj personliga resultat

På en Smart Display

När du aktiverar personliga resultat för din Smart Display visas resultaten på startskärmen som aviseringar. Resultaten omfattar kommande kalenderhändelser och videorekommendationer på YouTube. Alla som befinner sig i närheten av enheten kan hitta, trycka på och använda resultaten.

Om du inte vill att personliga resultat ska visas på startskärmen och som aviseringar gör du följande:

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på Smart Display-enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning.
  5. Välj Visa aldrig utan att du frågat under Hur personliga resultat visas.
I en bil

När du aktiverar personliga resultat visas resultaten på bilskärmens startsida. Resultaten omfattar rekommendationer om destinationer eller media. Alla i bilen kan visa, trycka på och använda dem.

Om du inte vill att personliga resultat ska visas på startskärmen och som aviseringar gör du följande:

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Navigera till dina appar.
  3. Tryck på inställningarna Inställningar följt av Google följt av Google Assistent.
  4. Inaktivera Tillåt personliga resultat.
På Google TV

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på vissa Google TV-enheter i USA.

Du får automatiskt vissa personliga resultat, till exempel YouTube-rekommendationer, på skärmen i viloläge och som aviseringar.

Vem som helst kan se och använda personliga resultat. Du kan inaktivera eller hantera personliga resultat via Assistent-inställningarna på tv:n, inställningarna för Home-appen eller Assistent-appen.

Om du inte vill att personliga resultat ska visas när skärmen är i viloläge och som aviseringar gör du följande:

1. Välj Inställningar uppe till höger på Google TV. Du kan även hålla nere Assistent-knappen på fjärrkontrollen och säga ”öppna inställningarna”.
  2. Välj Integritet följt av Google Assistent.
  3. Välj Visa aldrig proaktivt under Personliga resultat.

Så här fungerar personliga resultat med andra inställningar

Google Foto

Möjligheten att visa dina foton i viloläge på Smart Display-enheten styrs inte av de personliga resultaten.

Voice Match

Om Voice Match har aktiverats svarar inte Google-assistenten med dina personliga resultat om den inte identifierar rösten som din. Läs mer om hur du använder Voice Match och personliga resultat.