To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Spela upp musik i Bluetooth-hörlurar eller Bluetooth-högtalare

Musik som spelas upp med en högtalare eller skärm från Google Nest eller Home kan streamas till högtalare eller hörlurar med Bluetooth.

Obs! All uppspelning av media görs på den externa högtalare som parkopplats med Google Nest- eller Home-enheten medan alarm, timers och svar från Google-assistenten hörs på Google Nest- eller Home-enheten.

Steg 1. Parkoppla och anslut en Bluetooth-högtalare till en Google Nest- eller Home-enhet

Gör så här om det är första gången du ansluter högtalaren till Google Nest- eller Home-enheten.

1. Slå på Bluetooth-högtalaren och kontrollera att den är i parkopplingsläge. Tryck på Bluetooth-högtalarens parkopplingsknapp, om den har en sådan.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Kontrollera att rätt hem visas. Hemmets namn står högst upp på skärmen. Om du vill byta hem trycker du på pilen bredvid hemmets namn.
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Ljud.
    • Om det är första gången du använder Bluetooth på den här enheten trycker du på Parkopplade Bluetooth-enheter följt av Aktivera parkopplingsläge följt av återgår till Ljud.
  6. Tryck på Standardhögtalare följt av Parkoppla Bluetooth-högtalare. Google Nest- eller Home-enheten söker efter Bluetooth-enheter.
  7. Tryck på Bluetooth-enheten när den visas på skärmen följt av Klar.
  8. Bluetooth-enheten parkopplas nu med Google Nest- eller Home-enheten.

Tips om parkoppling och anslutning av enheter

• Du kan bara spela upp musik via anslutna högtalare eller hörlurar med Bluetooth åt gången.
  • När Bluetooth-högtalaren har parkopplats med Google Nest- eller Home-enheten ansluts den automatiskt om du inte tar bort anslutningen eller stänger av högtalaren.
  • Du kan parkoppla en Google Nest- eller Home-enhet till flera högtalare eller hörlurar via Bluetooth, men den ansluts bara till den enhet som anslöts sist.
  • Kontrollera vilka mobila enheter som är anslutna till en Google Nest eller Home-enhet.

Steg 2. Spela upp musik

När Bluetooth-högtalaren och Google Nest- eller Home-enheten har parkopplats och anslutits kan du lyssna på musik och spellistor med hjälp av grundläggande och avancerade musikkommandon.

Använda en högtalargrupp

Du kan spela upp media på flera högtalare samtidigt genom att skapa en högtalargrupp. Om du vill använda en Bluetooth-högtalare lägger du till den parkopplade Google Nest- eller Home-enheten i gruppen.

Obs! Du kanske måste göra justeringar för den fördröjning i uppspelningen som kan uppstå när du använder en Bluetooth-enhet. Läs mer om hur du justerar fördröjning vid gruppuppspelning.

Ta bort anslutningen mellan en Bluetooth-högtalare och en Google Nest- eller Home-enhet

Du kan ta bort anslutningen mellan en Bluetooth-högtalare och en Google Nest- eller Home-enhet utan att ta bort parkopplingen.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på Nest- eller Home-enheten som Bluetooth-enheten har parkopplats med.
  3. Tryck på Inställningar följt av Ljud följt av Standardhögtalare.
  4. Tryck på den enhet du vill ta bort anslutningen för.
  5. Anslutningen mellan Bluetooth-högtalaren och Home- eller Nest-enheten tas bort, men parkopplingen finns kvar.

Med rösten

Säg ”Hey Google, ta bort Bluetooth-anslutningen.”

Obs! Anslutningen mellan Bluetooth-högtalaren och Google Nest- eller Home-enheten finns kvar tills du tar bort den.

Återansluta en Bluetooth-högtalare till en Google Nest- eller Home-enhet

När du har parkopplat och anslutit Bluetooth-högtalaren till Google Nest- eller Home-enheten enligt ovan återansluts enheten automatiskt om du inte tar bort anslutningen eller stänger av Bluetooth-högtalaren.

Om Bluetooth-högtalaren inte ansluts automatiskt följer du anvisningarna nedan:

I Google Home-appen

1. Slå på Bluetooth-högtalaren (eller kontrollera att den är i anslutningsläge).
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på Nest- eller Home-enheten som du vill ansluta Bluetooth-enheten till.
  4. Tryck på Inställningar följt av Ljud följt av Standardhögtalare.
  5. Tryck på den enhet som du vill återansluta.
  6. Bluetooth-högtalaren återansluts till Nest- eller Home-enheten.

Med rösten

1. Kontrollera att Bluetooth-högtalaren är påslagen (eller i anslutningsläge).
  2. Säg ”Hey Google, anslut till Bluetooth.”

Ta bort parkopplingen mellan en högtalare och en Google Nest-eller Home-enhet

Detta tar bort Bluetooth-högtalaren från listan över parkopplade enheter. Du måste koppla och ansluta den här högtalaren på nytt om du vill använda den senare.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på Google Nest- eller Home-enheten du vill koppla från.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Ljud följt av Parkopplade Bluetooth-enheter.
  4. Tryck på X bredvid enheten du vill koppla från följt av Koppla från.

Åtgärda ett problem

Min Bluetooth-högtalare är ansluten men inget ljud hörs

Om inget ljud hörs trots att Bluetooth-högtalaren är parkopplad och ansluten testar du följande:

Steg 1. Kontrollera volymen på enheterna

• Bluetooth-högtalare
  • Google Nest- eller Home-enhet
  • Med rösten: Du kan ändra volymen genom att säga ”Hey Google, höj volymen”.

Steg 2. Återanslut enheterna

1. Ta bort parkopplingen mellan enheterna
  2. Parkoppla och anslut