Muziek afspelen op bluetooth-speakers of -hoofdtelefoons

Stream muziek die op je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home wordt afgespeeld naar je favoriete bluetooth-speakers of -hoofdtelefoons.

Opmerking: Alle media worden afgespeeld op de externe speaker die is gekoppeld met het Google Nest- of Home-apparaat. Wekkers, timers en antwoorden van de Google Assistent worden afgespeeld op je Google Nest- of Home-apparaat.

Stap 1. Een bluetooth-speaker koppelen en verbinden met een Google Nest- of Home-apparaat

Volg deze stappen als je je speaker voor het eerst koppelt met je Google Nest- of Home-apparaat.

1. Schakel je bluetooth-speaker in en zorg ervoor dat deze in de koppelingsmodus staat. Dit kun je doorgaans doen door op de koppelingsknop van de speaker te drukken.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Zorg ervoor dat het juiste huis is geselecteerd. De naam van het huis wordt bovenaan het scherm weergegeven. Als je het huis wilt wijzigen, tik je op de pijl naast de naam van het huis.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Tik op je apparaat en dan Instellingen .
  6. Scroll omlaag naar 'Apparaatinstellingen' en tik op Standaard muziekspeaker.
  7. Als dit de eerste keer is dat je bluetooth gebruikt op dit apparaat, tik je op Koppelingsmodus inschakelen.
  8. Tik op Bluetooth-speaker koppelen. Je Google Nest- of Home-apparaat scant dan naar bluetooth-apparaten.
  9. Tik op het apparaat als dit op het scherm wordt weergegeven. Je bluetooth-apparaat wordt nu gekoppeld met je Google Nest- of Home-apparaat.
  10. Tik op Gereed.

Tips voor het koppelen en verbinden van apparaten

• Je kunt maar op één verbonden speaker of hoofdtelefoon tegelijk muziek afspelen.
  • Zodra je je speaker met een Google Nest- of Home-apparaat hebt gekoppeld en verbonden, wordt de speaker automatisch verbonden, tenzij de verbinding wordt verbroken of de speaker wordt uitgeschakeld.
  • Je kunt een Google Nest- of Home-apparaat aan meerdere bluetooth-speakers en -hoofdtelefoons koppelen, maar er wordt altijd verbinding gemaakt met het laatst verbonden apparaat.
  • Ga als volgt te werk om te controleren welke mobiele apparaten zijn verbonden met een Google Nest- of Home-apparaat.

Stap 2. Muziek afspelen

Zodra je bluetooth-speaker is gekoppeld en is verbonden met het Google Nest- of Home-apparaat, kun je standaard en geavanceerde opdrachten voor muziek gebruiken om naar muziek en playlists te luisteren.

Audiogroepen gebruiken

Als je speakergroepen gebruikt om op meerdere speakers tegelijk naar media zoals muziek, podcasts en audioboeken te luisteren, kun je dat blijven doen met je bluetooth-speaker. Voeg het Google Nest- of Home-apparaat dat is verbonden met de bluetooth-speaker toe aan een speakergroep. Hier vind je meer informatie over hoe je een audiogroep kunt maken of je speaker kunt toevoegen aan een audiogroep.

Opmerking: Je moet mogelijk rekening houden met de afspeelvertraging die kan optreden als je een bluetooth-apparaat gebruikt. Hier vind je meer informatie over hoe je afspeelvertraging voor een groep kunt corrigeren.

De verbinding tussen een speaker en een Google Nest- of Home-apparaat verbreken

Je kunt de verbinding van een speaker met het Google Nest- of Home-apparaat verbreken, maar de koppeling hiervan behouden.

Met de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Standaard muziekspeaker.
  3. Tik op het apparaat waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  4. De verbinding van de speaker met het Home- of Nest-apparaat wordt verbroken, maar de speaker is nog steeds gekoppeld.

Met je stem

Zeg 'Hey Google, verbreek de verbinding met bluetooth'.

Opmerking: Je speaker blijft verbonden met het Google Nest- of Home-apparaat totdat je de verbinding verbreekt.

Een vooraf gekoppelde speaker en het Google Nest- of Home-apparaat opnieuw verbinden

Zodra je via de bovenstaande stappen een speaker aan een Google Nest- of Home-apparaat hebt gekoppeld en verbonden, wordt er automatisch opnieuw verbinding gemaakt met het Google Nest- of Home-apparaat, tenzij de verbinding met de speaker wordt verbroken of de speaker wordt uitgeschakeld.

Als de verbinding met je speaker niet automatisch tot stand wordt gebracht, voer je deze stappen uit.

Met de Google Home-app

1. Schakel je bluetooth-speaker in (of zorg dat de speaker verbinding kan maken).
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Standaard muziekspeaker.
  4. Tik op het apparaat waarmee je opnieuw verbinding wilt maken.
  5. De speaker maakt opnieuw verbinding met het Nest- of Home-apparaat.

Met je stem

1. Zorg dat je bluetooth-speaker is ingeschakeld (of zorg dat de speaker verbinding kan maken).
  2. Zeg 'Hey Google, maak verbinding met bluetooth'.

Een speaker en een Google Nest- of Home-apparaat ontkoppelen

Hiermee wordt je speaker uit de lijst met gekoppelde apparaten verwijderd. Je moet deze speaker opnieuw koppelen en verbinding laten maken als je er weer gebruik van wilt maken.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op het apparaat dat je wilt ontkoppelen en dan Instellingen .
  3. Scroll omlaag naar 'Algemene instellingen' en tik op Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  4. Tik op de X naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

Een probleem oplossen

Mijn bluetooth-speaker is verbonden, maar er wordt geen audio afgespeeld

Als je geen audio hoort terwijl je speaker volledig is gekoppeld en verbonden, kun je deze stappen proberen:

Stap 1. Het volume van je apparaten controleren

• Bluetooth-speaker
  • Google Nest- of Home-apparaat
  • Via je stem: Zeg 'Hey Google, zet harder' om het volume aan te passen.

Stap 2. Je apparaten opnieuw verbinden

1. Apparaten ontkoppelen
  2. Koppelen en verbinden