Problem med PPPoE under konfigurationen

I sällsynta fall om din anslutning kräver autentisering med PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) kan du stöta på ett fel under autentiseringsprocessen. Det här kan resultera i att följande felmeddelande visas i Google Wifi-appen ”Fel vid anslutning till WAN” och sedan skärmen med PPPoE-användaruppgifter.

Om det här händer under konfigurationen gör du följande:

1. Kontrollera att du anger ditt användarnamn och lösenord för PPPoE. Det ser troligen inte ut som lösenorden som du har skapat till tidigare Wi-Fi-nätverk och kan skilja sig från användarnamnet och lösenordet som du använder när du hanterar kontot hos internetleverantören.
  2. Koppla från strömsladden från modemet.
  3. Vänta 30 sekunder och koppla in sladden till modemet igen.
  4. Vänta i ungefär tre minuter tills modemet har anslutit färdigt till internet.
  5. Ange ditt användarnamn och lösenord för PPPoE igen.
  6. Om du även i fortsättningen ser felmeddelandet ”Fel vid anslutning till WAN” och sedan skärmen med PPPoE-användaruppgifter kontaktar du internetleverantören.