To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met PPPoE tijdens het instellen van Google Nest Wifi of Google Wifi

Als je verbinding PPPoE-verificatie (Point-to-Point Protocol over Ethernet) vereist, kun je in uitzonderlijke gevallen een foutmelding krijgen tijdens het verificatieproces. Dit kan leiden tot de volgende foutmelding in de Google Home-app: 'Fout bij verbinding maken met WAN', gevolgd door het scherm met PPPoE-gegevens.

Als dit tijdens het instellen gebeurt, doe je het volgende:

1. Zorg dat je je gebruikersnaam en wachtwoord voor PPPoE opgeeft. Dit verschilt waarschijnlijk van wachtwoorden die je hebt gemaakt voor eerdere wifi-netwerken en kan ook verschillen van de gebruikersnaam en het wachtwoord die je gebruikt om het account van je internetprovider te beheren.
  2. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact.
  3. Wacht 30 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact.
  4. Wacht ongeveer 3 minuten om de modem weer volledig online te laten komen.
  5. Probeer de configuratie opnieuw. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord voor PPPoE opnieuw in op het scherm met PPPoE-gegevens als je hierom wordt gevraagd.
  6. Als je de melding 'Fout bij verbinding maken met WAN' blijft krijgen (gevolgd door het scherm met PPPoE-gegevens), neem je contact op met je internetprovider.