Styra mediefiler med widgeten Google Media Controls

Du kan styra ljud och video som spelas upp via en Chromecast-enhet (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio och tv-apparater och högtalare med inbyggd Chromecast) eller en Google Home-enhet direkt med widgeten Google Media Controls.

Mobilen eller surfplattan måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast- eller Google Home-enheten om widgeten Google Media Controls ska visas. I widgeten visas på motsvarande sätt alla Chromecast- och Google Home-enheter som finns i samma Wi-Fi-nätverk.

Obs! Upp till fyra enheter att casta till visas i widgeten. Om du castar till fler än fyra enheter samtidigt visas inte alla i widgeten.

Mobila enheter som stöds

Widgeten Google Media Controls är endast tillgänglig på iOS-enheter med version 10.0 eller senare.

Överföringsenheter som stöds

Widgeten visas när du spelar upp något via Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, TV och högtalare med inbyggd Chromecast eller en Google Home-enhet.

Skaffa widgeten

1. Ladda ned den senaste Google Home-appen om du inte redan har den.
  2. Svep åt höger över startskärmen till vyn Idag.
  3. Tryck på Redigera längst ned på skärmen.
  4. Titta efter Home-appen under Fler widgetar följt av add följt av Klart.

Använda widgeten

1. Svep åt höger över startskärmen till vyn Idag.
  2. Mediekontroller (pausa Pause, spela upp Play, stoppa Stop).

Detta visas på widgeten

• Namnet på det som castas.
  • Namnet på den enhet du eller någon i ditt Wi-Fi-nätverk castar till.
  • Mediekontroller (pausa Pause, spela upp Play, stoppa Stop).

Ta bort widgeten

1. Svep åt höger över startskärmen till vyn Idag.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Leta reda på Home-appen följt av remove widget följt av Ta bort.