To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Test maskenett-forbindelsen

En test av maskenettet måler forbindelsen mellom ruteren eller det primære Wifi-punktet (det som er koblet til modemet) og eventuelle andre punkter. Jo sterkere denne forbindelsen er, desto bedre blir wifi-dekningen rundt i huset. Hvis maskenettforbindelsen er svak, er den mer utsatt for forstyrrelser og mindre pålitelig – og den kan bli en flaskehals for alle enhetene som er koblet til den.

Merk: Denne testen er bare tilgjengelig hvis du har flere Wifi-rutere eller -punkter i maskenettet.

Slik kjører du en test av maskenettet:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Wifi-enheter og så Punkt og så Test maskenettet.

Slik forbedrer du en svak maskenettforbindelse

Hvis punktet har en svak maskenettforbindelse, kan du prøve å flytte det nærmere ruteren eller det primære Wifi-punktet (det som er koblet til modemet). Punktene fungerer bedre når de er nærmere hverandre. Du bør plassere en maskenettnode mellom stedene med dårlig dekning og nærmeste maskenettpunkt. Du bør også sørge for at de står åpent i rommet, og at det ikke finnes gjenstander som kan blokkere signalet mellom Wifi-punktene – for eksempel flere tykke eller tette vegger, møbler eller apparater.

Noen ganger må du plassere Wifi-enheten høyere eller flytte den til et annet sted med bedre dekning for å forbedre ytelsen til Wifi-punktet med svak forbindelse.

Merk: Når du sjekker statusen for maskenettforbindelsen til Wifi-enhetene, kan tilkoblingen hoppe mellom «svak tilkobling» og «god tilkobling». Dette skjer når resultatet av hastighetstesten er i grensesonen mellom to vurderinger. Hvis hastighetsresultatene forblir inkonsekvente, anbefaler vi at du flytter punktet nærmere nærmeste ruter eller punkt.

Finn ut hvor du kan plassere Wifi-punktene dine