To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Mesh-verbinding testen

Met de mesh-test meet je de verbinding tussen je router of primaire Wifi-punt (het Wifi-punt dat is aangesloten op je modem) en je extra punten. Hoe sterker de verbinding, hoe beter het wifi-signaal in huis. Als de mesh-verbinding zwak is, is deze gevoeliger voor storing en minder betrouwbaar. Daardoor kan dat een snelheidsknelpunt worden voor alle apparaten die ermee zijn verbonden.

Opmerking: Deze test is alleen beschikbaar als je meerdere mesh-wifi-routers of -punten hebt.

Een mesh-test uitvoeren:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Wifi-apparaten en dan Punten en dan Mesh testen.

Een zwakke mesh-verbinding verbeteren

Als je punt een zwakke mesh-verbinding heeft, kun je proberen om het punt dichter bij je router of primaire Wifi-punt (het punt dat is aangesloten op je modem) te plaatsen. Punten werken beter als ze dichter bij elkaar staan. Je wilt een mesh-node neerzetten tussen de plaatsen met een slechte dekking en het dichtstbijzijnde mesh-punt. Zorg er ook voor dat ze nergens in of achter staan, en dat er geen voorwerpen zoals meerdere dikke en dichte muren, meubels of apparaten zijn die het signaal tussen Wifi-punten kunnen blokkeren.

Soms moet je je Wifi-apparaat verplaatsen naar een andere of hogere locatie met een betere verbinding om de prestaties van het zwakke Wifi-punt te verbeteren.

Opmerking: Als je de status van de mesh-verbinding van je Wifi-apparaten checkt, kan de verbinding snel variëren tussen een slechte verbinding en goede verbinding. Dat gebeurt als het resultaat van de snelheidstest zich op de grens van 2 beoordelingen bevindt. Als de snelheidsresultaten inconsistent zijn, raden we je aan het punt dichter bij de dichtstbijzijnde router of het dichtstbijzijnde punt te plaatsen.

Meer informatie over waar je je Wifi-punten het best kunt plaatsen