To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Mesh-yhteyden testaaminen

Mesh-testi mittaa reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen (sen, joka on yhteydessä modeemiin) ja muiden pisteiden välisen yhteyden. Mitä vahvempi kyseinen yhteys on, sitä paremmin langaton verkko toimii kotisi eri huoneissa. Jos mesh-yhteys on heikko, se on alttiimpi häiriöille, epäluotettavampi ja voi hidastaa kaikkia siihen yhdistettyjä laitteita.

Huom. Voit tehdä tämän testin vain, jos käytössäsi on useita mesh-Wifi-reitittimiä tai ‐pisteitä.

Näin suoritat mesh-testin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Wifi-laitteet ja sitten Pisteet ja sitten Testaa mesh-verkko.

Heikon mesh-yhteyden parantaminen

Jos pisteen mesh-yhteys on heikko, kokeile siirtää se lähelle modeemiin yhdistettyä reititintä tai ensisijaista Wifi-pistettä. Pisteet toimivat paremmin, kun ne ovat lähempänä toisiaan. Mesh-noodi kannattaa sijoittaa heikon kantaman alueiden ja lähimmän mesh-pisteen väliin. Varmista myös, että laitteet ovat avoimessa tilassa, jossa ei ole useita tai paksuja seiniä, huonekaluja tai kodinkoneita estämässä Wifi-pisteiden välisen signaalin kulkua.

Joskus Wifi-pisteen yhteyden parantaminen voi myös edellyttää Wifi-laitteen siirtämistä eri paikkaan tai korkeammalle.

Huom. Kun tarkistat Wifi-laitteiden mesh-yhteyden tilaa, yhteys voi vaihdella heikon ja hyvän yhteyden välillä. Näin tapahtuu, kun nopeustestin tulos on kahden arvon rajalla. Jos nopeustulokset pysyvät epäjohdonmukaisina, piste kannattaa siirtää lähemmäs lähintä reititintä tai pistettä.

Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.

Muita artikkeleita

Internetyhteyden nopeuden testaaminen
Yhdistettyjen laitteiden yhteysnopeuden testaaminen