To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här placerar du Google Home Max

Du kan placera Google Max vertikalt eller horisontellt så att den passar i din bostad. Här är några fördelar med de olika placeringarna.

Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på silikonbaserna, med baserna placerade i mitten av högtalarnas undersida
  • på en stabil, plan yta långt ifrån ytans kant
  • cirka tre meter från varandra
  • cirka två och en halv till tre meter från din typiska lyssnarposition
  • i samma höjd (de bör placeras ungefär i jämnhöjd med dina öron)
  • i samma läge – antingen placeras båda vertikalt eller båda horisontellt.

Max orientation

Horisontell placering

Om du placerar Max horisontellt spelas ljud upp i stereo. Musik produceras vanligtvis i stereo. Placera högtalaren på detta sätt om du vill ha en bredare ljudbild.

Vertikal placering

Om du placerar Max vertikalt spelas ljud upp i mono. Placera högtalaren på detta sätt om du vill att den tar upp mindre plats i rummet.

Strömsladden ska alltid vara nära den yta som högtalaren är placerad på, oavsett om den är placerad horisontellt eller vertikalt. Om du ställer Max uppochned påminner Google-assistenten dig att ändra placering.