Bruk Google-assistenten på TV-er med Chromecast

Med Google-assistenten og Chromecast kan du bla gjennom YouTube og få oppdateringer om blant annet værmeldinger, sport og finansinformasjon rett på TV-en.

Denne funksjonen er tilgjengelig på engelsk i USA, Storbritannia, Canada, Australia, India og Singapore.

Merk: Hvis Digital balanse er slått på, kan denne funksjonen være begrenset eller blokkert av enten Pause, Filtre eller Ikke forstyrr. Du finner mer informasjon om Digital balanse her.

Du trenger

• Chromecast eller Chromecast Ultra med Cast-versjon 1.28 eller nyere. Her ser du hvordan du sjekker hvilken fastvareversjon du har.
  • Google Home, Google Nest Mini (2. generasjon), Google Home Mini (1. generasjon), Google Home Max, Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max

Enheter som ikke støttes

• Chromecast (1. generasjon)
  • TV-er med Chromecast innebygd

Trinn 1. Konfigurer Google Nest-, Google Home- og Chromecast-enhetene dine.

1. Konfigurer Chromecast-enheten.
  2. Konfigurer høyttaleren eller skjermen din.

Viktig: Google Nest-, Google Home- og Chromecast-enhetene må være koblet til det det samme Wi-Fi-nettverket.

Trinn 2. Tilknytt Google Nest-, Google Home- og Chromecast-enhetene dine

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Nederst til høyre på startskjermen trykker du på Konto .
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på kontonavnet og velg en annen konto.
  4. Trykk på Flere innstillinger og deretter TV-er og høyttalere TVs and speakers. Du ser en liste over tilknyttede enheter.
  5. For å tilknytte en ny Chromecast, trykk på Legg til Add nederst til høyre på skjermen.
  6. Google Home-appen søker etter en Chromecast på det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen bruker.
  7. Når enheten er funnet, merker du av Check ved siden av navnet.
  8. Trykk på Legg til

Trinn 3. Angi en foretrukket TV

Vi anbefaler at du velger en TV hvor videoer spilles av som standard. Da trenger du ikke å ta med navnet på TV-en i talekommandoene.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Gå til Hjem og trykk på enheten du vil angi standardinnstillingene for.
  3. Trykk på InnstillingerSettings icon.
  4. Under «Enhetsinformasjon» kan du gjøre dette:
    1. Trykk på Standard musikkhøyttaler for å se en liste over TV-er og høyttalere som er tilknyttet Google-kontoen din.
    2. Trykk på Standard TV for å se en liste over TV-er som er tilknyttet Google-kontoen din. Trykk på TV-en du foretrekker å bruke.

For å tilbakestille den foretrukne enheten, trykk på Standard musikkhøyttaler eller Standard TV  og deretter Tilbakestill.

Slik kan du bruke Google-assistenten på TV-en

Bla gjennom YouTube-innhold

Du kan be assistenten om å vise bestemte typer innhold og værmeldinger på TV-en. Bare klikk deg gjennom forslagene, og velg noen favoritter.

Du kan bruke forespørsler for å søke etter og bla gjennom YouTube-videoer som ikke er personlig tilpasset.

Slik gjør du det:  Si «Ok Google» eller «Hei Google» og deretter …
Søk etter / bla gjennom YouTube-videoer på TV-en

«Vis meg <sjanger/videoskaper>»

Eksempel: «Vis meg videoer med Trevor Noah»

Tips: Du må si «Vis meg» før forespørselen.

For å se videoen, si «Hey Google, spill <tittel>»

Se hva som er populært på YouTube, på TV-en  «Vis meg hva som er på YouTube»
«Vis meg hva som er populært på YouTube»

Merk: Du kan bare søke etter / bla gjennom YouTube-videoer. Det er ikke mulig å søke etter / bla gjennom videoer fra andre leverandører, for eksempel Netflix eller HBO.

Få visuelle svar på spørsmål

Du kan få visuelle svar på spørsmål om værmeldinger, finansinformasjon, sport, oversettelser og beregninger på TV-en – selv når den er slått av.

Denne funksjonen fungerer bare på TV-er som har støtte for HDMI-CEC. Sjekk at CEC er slått på i TV-innstillingene før du prøver å bruke denne funksjonen. Når TV-en er slått av, må du si «vis» når du bruker Google-assistenten, for å få svaret på TV-en.

Værmeldinger

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Spør om været nå

«Hvordan blir været i dag?»

«Vis meg været på TV-en»

Merk: Når du bruker denne kommandoen, får du
værmeldingen for hjemmeadressen din.

Spør om været nå på et bestemt sted

«Hvordan er været i London?»

«Vis meg været i London på TV-en»

Be om værmeldingen for
  • i morgen
  • en bestemt dag
  • de neste X dagene (fra én til fem dager)

«Hvordan blir været i morgen?»

«Vis meg været for i morgen på TV-en»

«Hvordan blir været på lørdag?»

«Vis meg været for lørdag på TV-en»

«Hvordan blir været de neste tre dagene?»

«Vis meg været for de neste tre dagene på TV-en»

Be om værmedlingen for et bestemt sted for

• i morgen
  • en bestemt dag
  • de neste X dagene (fra én til fem dager)

«Hvordan blir været i London i morgen?»

«Vis meg været i London for i morgen på TV-en»

«Hvordan blir været i London på lørdag?»

«Vis meg været i London for lørdag på TV-en»

«Hvordan blir været i London de neste tre dagene?»

«Vis meg været i London for de neste tre dagene på TV-en»

Finansinformasjon

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Be om én aksjekurs

«Hva er aksjekursen til Google?»

«Vis meg aksjekursen til Google på TV-en»

Be om en aksjeindeks

«Hvordan går det med OSEBX?»

«Vis meg OSEBX på TV-en»

Sport

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Be om et kampresultat

«Hva er stillingen i [lag]-kampen?»

«Vis stillingen for [lag]-kampen på TV-en»

Spør om den neste kampen for et lag

«Når er den neste kampen til [lag]?»

«Vis meg når [lag] spiller neste kamp, på TV-en»

Spør om
ligaposisjonen for et lag

«Hva er tabellposisjonen til [lag]?»

«Vis meg tabellposisjonen til [lag] på TV-en»

Oversettelser

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Spør om hvordan du sier bestemte ord
på et annet språk

«Hva er 'tomat' på japansk?»

«Vis meg hvordan man sier 'tomat' på japansk, på TV-en»

Spør om hvordan du sier bestemte fraser
på et annet språk

«Hva er 'god kveld' på japansk?»

«Vis meg hvordan man sier 'god kveld' på japansk, på TV-en»

Definisjoner

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Be om definisjonen av et ord

«Hva er definisjonen av 'utholdenhet'?»

«Vis meg definisjonen av 'utholdenhet' på TV-en»

Beregninger

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Be om en beregning

«Hva er 15 % av 92?»

«Vis meg 60 % av 247 på TV-en»

Be om en enhetskonvertering

«Hvor mange spiseskjeer er det i en cup?»

«Vis meg hvor mange spiseskjeer det er i en cup, på TV-en»

«Hvor mange fot er det i en engelsk mil?»

«Vis meg hvor mange fot det er i en engelsk mil, på TV-en»