To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Assistantin käyttäminen TV:ssä Chromecastin avulla

Selaa YouTubea ja seuraa esimerkiksi säätä, urheilua ja taloutta televisiostasi Google Assistantin äänikomentojen ja Chromecastin avulla.

Huom. Jos Digitaalinen hyvinvointi on käytössä, laitepaussi, suodattimet tai Älä häiritse ‑tila voivat rajoittaa ominaisuutta.

Lue lisää Digitaalisesta hyvinvoinnista

Mitä tarvitset

• Chromecast tai Chromecast Ultra, jonka Cast-versio on 1.32 tai uudempi (katso, miten voit tarkistaa laiteohjelmiston version)
  • Google Home, Google Nest Mini (2. sukupolvi), Google Home Mini (1. sukupolvi), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub, Google Nest Hub Max tai Chromecast with Google TV.

Laitteet, joita ei tueta

• Chromecast (1. sukupolvi)
  • Chromecast Built-In ‑televisiot

Vaihe 1. Ota käyttöön kaiutin tai näyttö ja Chromecast-laite

1. Ota käyttöön Chromecast-laite.
  2. Ota kaiutin tai näyttö käyttöön.

Tärkeää: Varmista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan tiliin kuin Chromecast, kaiutin tai näyttö.

Vaihe 2. Linkitä kaiutin tai näyttö ja Chromecast-laite

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta tilisi.
  3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

4. Vieritä Paikalliset laitteet ‑kohtaan ja etsi laitteesi. Napauta Linkitä tili. Viimeistele linkitys seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Vaihe 3. Valitse ensisijainen televisio

Sinun kannattaa valita televisio, jota käytetään aina videoiden toistamiseen. Tällöin sinun ei tarvitse mainita television nimeä äänikomennossasi.

Kaiuttimet ja Chromecast

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Napauta oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Audio ja sitten:
    1. Jos haluat valita, millä TV:llä tai kaiuttimella musiikkia toistetaan, napauta Musiikin oletuskaiutin.
    2. Jos haluat valita ensisijaisen television, napauta Oletustelevisio.

Voit nollata ensisijaisen laitteen valitsemalla Oletuskaiutin tai Oletus-TV ja sitten Nollaa.

Näytöt

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset , ja sitten
    1. Jos haluat valita, millä TV:llä tai kaiuttimella musiikkia toistetaan, napauta Audio ja sitten Musiikin oletuskaiutin. Valitse sitten TV tai kaiutin, jolla haluat kuunnella musiikkia.
    2. Jos haluat valita ensisijaisen television, napauta Näyttö ja sitten Oletustelevisio. Valitse sitten ensisijainen televisiosi.

Voit nollata ensisijaisen laitteen valitsemalla Oletuskaiutin tai Oletus-TV ja sitten Nollaa.

Google Assistantin käyttäminen televisiolla

YouTube-sisällön selaaminen

Voit pyytää Assistantia näyttämään tiettyä sisältöä tai säätietoja televisiossasi. Tämän jälkeen voit selata ehdotuksia ja valita niistä suosikkisi.

Voit tehdä personoimattomia YouTube-hakuja ja selata videoita kyselysi perusteella.

Mitä haluat tehdä: Sano "Ok Google" ja sitten…
YouTube-videoiden hakeminen tai selaaminen televisiolla

"Näytä minulle videoita, joiden genre tai tekijä on <genre/tekijä>", esim. "Näytä minulle videoita, joiden tekijä on Trevor Noah"

Vinkki: Sinun on aloitettava kyselysi sanomalla "Näytä minulle".

Katso pyytämäsi sisältö sanomalla "Ok Google, toista <nimi>"

Trendaavan YouTube-sisällön katsominen televisiolla "Show me what’s on YouTube"
"Show me what's trending on YouTube"

Huom. Voit hakea ja selata vain YouTube-videoita. Et voi hakea tai selata videoita muista palveluista, esim. Netflixistä tai HBO:sta.

Visuaaliset vastaukset kysymyksiin

Assistant voi näyttää visuaalisia vastauksia säätä, taloutta, urheilua, käännöksiä ja laskutoimituksia koskeviin kysymyksiisi, vaikka televisio olisi poissa päältä.

Tämä ominaisuus toimii vain televisioissa, jotka tukevat HDMI-CEC:tä. Varmista, että CEC on otettu käyttöön television asetuksista, ennen kuin kokeilet tätä ominaisuutta. Kun televisio on poissa päältä, sinun on sanottava kyselyssäsi "Näytä", jotta Google Assistant näyttää vastauksen televisiossa.

Sää

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Tämänhetkisen sään kysyminen

"What's the weather forecast for today?" ("Millaista säätä tälle päivälle on ennustettu?")

"Show me the weather on my TV" ("Näytä sää televisiossani")

Huom. Tämän komennon perusteella näytettävät säätiedot
perustuvat kotiosoitteeseesi.

Tietyn paikan sään kysyminen

"What's the weather like in London?" ("Millainen sää on Lontoossa?")

"Show me the weather in London on my TV" ("Näytä Lontoon sää televisiossani")

Sääennusteen kysyminen
  • huomiselle
  • tietylle päivälle
  • seuraaville xx päivälle (valitse 1–5 päivää)

"What will the weather be for tomorrow?" ("Millainen sää on huomenna?")

"Show me the weather for tomorrow on my TV" ("Näytä minulle huomisen sää televisiossani")

"What will the weather be on Saturday?" ("Millainen sää lauantaina on?")

"Show me the weather for Saturday on my TV" ("Näytä minulle lauantain sää televisiossani")

"What will the weather be for the next 3 days?" ("Millainen sää on seuraavien kolmen päivän ajan?")

"Show me the weather for the next 3 days on my TV" (Näytä minulle seuraavien kolmen päivän sää televisiossani")

Tietyn paikan sääennusteen kysyminen

• huomiselle
  • tietylle päivälle
  • seuraaville xx päivälle (valitse 1–5 päivää)

"What will the weather be in London tomorrow?" ("Millainen sää Lontoossa on huomenna?")

"Show me the weather in London tomorrow on my TV" ("Näytä minulle Lontoon huominen sää televisiossani")

"What will the weather be in London on Saturday?" ("Millainen sää Lontoossa on lauantaina?")

"Show me the weather in London on Saturday on my TV" ("Näytä minulle Lontoon lauantain sää televisiossani")

"What will the weather be in London for the next 3 days?" ("Millainen sää Lontoossa on seuraavien kolmen päivän ajan?")

"Show me the weather in London for the next 3 days on my TV" ("Näytä minulle Lontoon seuraavien kolmen päivän sää televisiossani")

Talous

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Yksittäisen osakkeen hinnan kysyminen

"What's Google's stock price?" ("Mikä on Googlen pörssikurssi?")

"Show me Google's stock price on my TV" ("Näytä minulle Googlen pörssikurssi televisiossani")

Osakeindeksin kysyminen

"How's the S&P 500 doing?" ("Mikä on S&P 500:n tilanne?")

"Show me the S&P 500 on my TV" ("Näytä minulle S&P 500 televisiossani")

Urheilu

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Ottelun tuloksen kysyminen

"What's the score of the [joukkue] game?" ("Miten [joukkueen] ottelu päättyi?")

"Show the score of the [joukkue] game on my TV" ("Näytä minulle [joukkueen] ottelun tulos televisiossani")

Joukkueen seuraavan ottelun kysyminen

"When are the [joukkue] playing next?" ("Milloin [joukkue] pelaa seuraavan kerran?")

"Show me when the [joukkue] are playing next on my TV" ("Näytä minulle [joukkueen] seuraavan ottelun ajankohta televisiossani")

Joukkueen pistetilanteen
kysyminen

"What is the [joukkue] record?" ("Mikä [joukkueen] pistetilanne on?")

"Show me the [joukkue] record on my TV" ("Näytä minulle [joukkueen] pistetilanne televisiossani")

Käännökset

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Tiettyjen sanojen
kysyminen toisella kielellä

"How do you say 'tomato' in Japanese?" ("Miten tomaatti sanotaan japaniksi?"

"Show me how to say 'tomato' in Japanese on my TV" ("Näytä minulle televisiossani, miten tomaatti sanotaan japaniksi")

Tiettyjen ilmauksien
kysyminen toisella kielellä

"How do you say 'good evening' in Japanese?" ("Miten 'hyvää iltaa' sanotaan japaniksi?")

"Show me how to say 'good evening' in Japanese on my TV" ("Näytä minulle televisiossani, miten 'hyvää iltaa' sanotaan japaniksi")

Määritelmät

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Sanan määritelmän kysyminen

"What's the definition of 'perseverance'?" ("Mikä on sinnikkyyden määritelmä"?)

"Show me the definition of 'perseverance' on my TV" ("Näytä minulle sinnikkyyden määritelmä televisiossani")

Laskutoimitukset

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…
Laskutoimituksen pyytäminen

"What is 15% of 92?" ("Paljonko on 15 % 92:sta?")

"Show me 60% of 247 on my TV" ("Näytä minulle 60 % 247:stä televisiossani")

Muunnosten pyytäminen

"How many tablespoons are in a cup?" ("Kuinka monta ruokalusikallista yksi kuppi on?")

"Show me how many tablespoons are in a cup on my TV" ("Näytä minulle televisiossani, kuinka monta ruokalusikallista yksi kuppi on")

"How many meters are in a mile?" ("Kuinka monta metriä yksi maili on?")

"Show me how many meters are in a mile on my TV" ("Näytä minulle televisiossani, kuinka monta metriä yksi maili on")