Lyssna på ljudböcker via högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home

Du kan lyssna på ljudböcker från Google Play Böcker med en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home.

Steg 1. Köpa och ladda ned ljudböcker

Du kan hitta och köpa tillgängliga ljudböcker att lyssna på via Google Home-enheter.

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker.
  2. Tryck på Butik och sedan och sök efter en ljudbok.
  3. Om du vill veta mer om en ljudbok trycker du på omslagsbilden.
  4. Tryck på priset och sedan Köp ljudbok för att köpa den.

Ladda ned endast via Wi-Fi

Du kan undvika datatrafikavgifter genom att ladda ned ljudböcker endast via Wi-Fi. Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen:

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Inställningar och sedan Ladda ned endast via Wi-Fi.

Lyssna på ett utdrag och köp

Om du inte har någon ljudbok kan du lyssna på ett utdrag via högtalaren eller skärmen. När utdraget är slut får du möjlighet att köpa ljudboken.

1. Konfigurera en betalningsmetod om du inte redan har gjort det.
  2. Starta utdraget genom att säga ”Läs <ljudbokens titel>”.
  3. När utdraget är slut frågar assistenten om du vill köpa ljudboken.
  4. Om du vill köpa boken säger du Ja och sedan Assistenten hjälper dig då att slutföra köpet.

Steg 2. Lyssna på ljudböcker med hjälp av röstkommandon

Se till att du är inloggad på samma Google-konto som du använde när du köpte ljudboken från Google Play.

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Fortsätta lyssna på den ljudbok du spelade upp senast ”Läs min bok”
Fråga efter en ljudbok i biblioteket ”Läs <ljudbokens titel>”
Pausa  ”Pausa”
Återuppta ”Återuppta” eller ”Fortsätt”
Stoppa  ”Stopp”
Hoppa över ”Hoppa över <tidslängd>”
Hoppa tillbaka ”Hoppa tillbaka <tidslängd>”
Spela upp tidigare kapitel ”Förra kapitlet”
Spela upp nästa kapitel   ”Nästa kapitel”
Ändra uppspelningshastigheten  ”Spela upp i dubbel hastighet”, ”Spela upp långsammare/snabbare”, ”Spela upp dubbelt så snabbt”, ”Spela upp hälften så snabbt”
Ta reda på hur lång tid det är kvar av boken ”Hur lång tid är det kvar?”
Ta reda på vem författaren är ”Vem skrev det här?”
Ställa in volymen ”Ställ in volymen på 5”, ”Ställ in volymen på 40 %”
Spela upp ljudböcker på högtalarna, tv:n eller videoenheten. Obs! Enhetslänkning krävs. ”Läs min bok på tv:n i vardagsrummet” eller ”Läs <ljudbokens titel> på Chromecast”

Voice Match och ljudböcker

Om du har konfigurerat Voice Match kan du lyssna på ljudböckerna du köpt. Gäster och rumskompisar kan lyssna på ljudböcker som köpts av den person som först konfigurerade Voice Match. Här kan du läsa mer om Voice Match och ljudfiler.

Du kan även använda Familjens bibliotek på Play för att dela ljudböcker med familjemedlemmar. Om du vill att andra i hushållet ska kunna lyssna på dina ljudböcker konfigurerar du Familjens bibliotek. Därefter kan alla som har konfigurerat Voice Match lyssna på delade köp i Familjens bibliotek.