Een G Suite-account koppelen aan de Google Home

Je kunt als volgt een G Suite-account koppelen aan de Google Home:

Instructies voor G Suite-hoofdgebruikers

Volg deze stappen als je de G Suite-hoofdgebruiker bent:

1. Als je de service voor bepaalde groepen gebruikers wilt in- of uitschakelen, moet je de betreffende accounts eerst in een organisatie-eenheid plaatsen.
  2. Log in op je beheerdersaccount. Hierdoor wordt de Google-beheerdersconsole geopend.
  3. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Apps > Aanvullende Google-services.
  4. Klik op Web- en app-activiteit om de pagina met instellingen te openen.
  5. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Klik op Toepassen.

Instructies voor G Suite-gebruikers

Zodra de G Suite-hoofdgebruiker 'Web- en app-activiteit' heeft ingeschakeld via de bovenstaande stappen, kunnen G Suite-gebruikers deze stappen volgen om een account toe te voegen:

1. Afhankelijk van je apparaat open je de Google-instellingen op een van deze plaatsen:

• De app Instellingen en danGoogle

• Google Instellingen
    • Op sommige Android-apparaten open je de app Instellingen en dan Algemeen.
  2. Tik op Persoonlijke info en privacy en dan Activiteitsopties en dan Web- en app-activiteit.
  3. Schuif de schuifregelaar naar rechts om deze in te schakelen On.