To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ange en anpassad LAN-adress

Om du har ett nätverk med mycket som behöver konfigureras kan du ange ett anpassat IP-adressintervall för det lokala nätverket. Tack vare denna enkla åtgärd slipper du återställa eller konfigurera om varenda enhet där hemma för sig så att den ska fungera med Google Nest Wifis eller Google Wifis mesh-nätverk om den har en statisk IP-adress.

När du har konfigurerat ett anpassat IP-intervall för det lokala nätverket migreras eventuella reserverade IP-adresser för DHCP och regler för portvidarebefordran till det nya delnätet automatiskt.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Inställningar  följt av Avancerade nätverksinställningar
  3. Tryck på LAN.
  4. Anpassa routerns LAN-adress och delnätsmask under Routerns IP i LAN.
  5. Anpassa var adressintervallet ska börja och sluta under Grupp med DHCP-adresser.
  6. Tryck på Spara när du är klar.

När du har sparat de nya LAN-inställningarna kopplas de anslutna enheterna tillfälligt bort från Wi-Fi-nätverket. Du kan behöva starta om enheterna så att de återfår anslutningen.