Ange en anpassad LAN-adress

Om du har ett lokalt nätverk med mycket som behöver konfigureras kan du ange ett anpassat IP-adressintervall för det i appen Google Wifi. Tack vare denna enkla åtgärd behöver du inte återställa eller konfigurera om alla enheterna där hemma var för sig så att de ska fungera med Google Wifis mesh-nätverk om de har statiska IP-adresser.

När du har konfigurerat ett anpassat IP-intervall för det lokala nätverket migreras eventuella reserverade IP-adresser för DHCP och regler för portvidarebefordran till det nya delnätet automatiskt.

Så här ställer du in ett anpassat IP-adressintervall för det lokala nätverket:

1. Öppna appen Google Wifi och tryck på fliken .
  2. Tryck på Nätverk och allmänt följt av Avancerade nätverk följt av LAN.
  3. Anpassa routerns LAN-adress och delnätsmask under Routerns IP i LAN.
  4. Anpassa var adressintervallet ska börja och sluta under Grupp med DHCP-adresser.
  5. När du är klar trycker du på Spara och bekräftar att du vill spara inställningarna.

När du har sparat de nya LAN-inställningarna kopplas de anslutna enheterna tillfälligt bort från Wi-Fi-nätverket. Du kan behöva starta om enheterna så att de återfår anslutningen.