Ange en anpassad LAN-adress

Om du har ett nätverk med mycket som behöver konfigureras kan du ange ett anpassat IP-adressintervall för det lokala nätverket i Google Wifi-appen. Tack vare denna enkla åtgärd slipper du återställa eller konfigurera om varenda enhet där hemma för sig så att den ska fungera med Google Nest Wifis eller Google Wifis mesh-nätverk om den har en statisk IP-adress.

När du har konfigurerat ett anpassat IP-intervall för det lokala nätverket migreras eventuella reserverade IP-adresser för DHCP och regler för portvidarebefordran till det nya delnätet automatiskt.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Inställningar  följt av Avancerade nätverksinställningar
  3. Tryck på LAN.
  4. Anpassa routerns LAN-adress och delnätsmask under Routerns IP i LAN.
  5. Anpassa var adressintervallet ska börja och sluta under Grupp med DHCP-adresser.
  6. Tryck på Spara när du är klar.

När du har sparat de nya LAN-inställningarna kopplas de anslutna enheterna tillfälligt bort från Wi-Fi-nätverket. Du kan behöva starta om enheterna så att de återfår anslutningen.

I Google Wifi-appen

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på fliken Inställningar och åtgärder  följt av Nätverk och allmänt följt av Avancerade nätverksinställningar följt av LAN.
  3. Anpassa routerns LAN-adress och delnätsmask under Routerns IP i LAN.
  4. Anpassa var adressintervallet ska börja och sluta under Grupp med DHCP-adresser.
  5. När du är klar trycker du på Spara och bekräftar att du vill spara inställningarna.

När du har sparat de nya LAN-inställningarna kopplas de anslutna enheterna tillfälligt bort från Wi-Fi-nätverket. Du kan behöva starta om enheterna så att de återfår anslutningen.