To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Para ihop två högtalare och få stereoljud

Du kan koppla ihop två högtalare och lyssna på musik och annat i stereo. Att para ihop stereohögtalare fungerar med Google Home, Google Nest Mini (2:a generationen), Google Home Mini (1:a generationen), Google Home Max och Google Nest Audio. Det måste vara två enheter av samma modell (t.ex. två Nest Mini-högtalare eller två Nest Audio-högtalare) och de måste stå i samma rum.

Om du vill streama uppspelningen till flera högtalare på olika platser hemma kan du läsa mer om hur du skapar och hanterar högtalargrupper.

Google Home Google Home

Steg 1. Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på en stabil, plan yta, inte för nära kanten
  • på samma höjd.

Steg 2. Konfigurera båda Google Home-högtalarna

Konfigurera båda Google Home-högtalarna i Google Home-appen. Efter konfigureringen ska de visas som separata enheter i appen.

Steg 3. Para ihop högtalarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på en av högtalarna du vill parkoppla.
  5. Tryck på Inställningar Ljud Stereopar Nästa.
  6. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa.
  7. Lamporna på den ena högtalaren ska börja blinka vitt. Tryck på Vänster eller Höger beroende på var den blinkande högtalaren står Nästa.
  8. Välj det rum där stereoparet står under Var finns paret? Nästa.
  9. Ge stereoparet ett namn tryck på Nästa Klart.

Du kan ändra inställningarna och styra stereoparet genom att öppna Google Home-appen trycka på Enheter stereoparets ruta.

Steg 4. Styra stereoparet

Mediastyrning

All mediastyrning (spela upp, pausa, nästa, föregående och volym) gäller för stereoparet, inte de enskilda högtalarna.

Inställningar

Assistentinställningarna, enhetsinställningarna och ljudinställningarna gäller hela stereoparet. Det går inte att ändra dem för högtalarna var för sig.

Google Assistent

Obs! När du har parat ihop två högtalare svarar assistenten i den vänstra.

Lägga till stereopar i en högtalargrupp

Ett stereopar kan läggas till i en högtalargrupp. Stereoparet fungerar som en enda enhet i gruppen.

Dela upp stereopar

Om du inte längre vill använda högtalarna som ett stereopar kan du dela upp dem igen.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på rutan med stereoparet.
  5. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Dela upp stereoparföljt av Dela upp.

Obs! När du har delat upp stereoparet måste du länka den högra enheten på nytt i Google-kontot:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på den högra högtalaren som du måste länka på nytt.
  4. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Länka konto.

I Enheter ska de två högtalarna ha separata enhetsrutor.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2:a generationen)

Steg 1. Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på en stabil, plan yta, inte för nära kanten
  • på samma höjd.

Steg 2. Konfigurera båda Google Nest Mini-högtalarna

Konfigurera båda Google Nest Mini-högtalarna i Google Home-appen. Efter konfigureringen ska de visas som separata enheter i appen.

Steg 3. Para ihop högtalarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på en av högtalarna du vill parkoppla.
  5. Tryck på Inställningar Ljud Stereopar Nästa.
  6. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa.
  7. Lamporna på den ena högtalaren ska börja blinka vitt. Tryck på Vänster eller Höger beroende på var den blinkande högtalaren står Nästa.
  8. Välj det rum där stereoparet står under Var finns paret? Nästa.
  9. Ge stereoparet ett namn tryck på Nästa Klart.

Du kan ändra inställningarna och styra stereoparet genom att öppna Google Home-appen trycka på Enheter stereoparets ruta.

Steg 4. Styra stereoparet

Mediastyrning

All mediastyrning (spela upp, pausa, nästa, föregående och volym) gäller för stereoparet, inte de enskilda högtalarna.

Inställningar

Assistentinställningarna, enhetsinställningarna och ljudinställningarna gäller hela stereoparet. Det går inte att ändra dem för högtalarna var för sig.

Google Assistent

Obs! När du har parat ihop två högtalare svarar assistenten i den vänstra.

Lägga till stereopar i en högtalargrupp

Ett stereopar kan läggas till i en högtalargrupp. Stereoparet fungerar som en enda enhet i gruppen.

Dela upp stereopar

Om du inte längre vill använda högtalarna som ett stereopar kan du dela upp dem igen.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på rutan med stereoparet.
  5. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Dela upp stereoparföljt av Dela upp.

Obs! När du har delat upp stereoparet måste du länka den högra enheten på nytt i Google-kontot:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på den högra högtalaren som du måste länka på nytt.
  4. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Länka konto.

I Enheter ska de två högtalarna ha separata enhetsrutor.

Google Home Mini Google Home Mini (1:a generationen)

Steg 1. Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på en stabil, plan yta, inte för nära kanten
  • på samma höjd.

Steg 2. Konfigurera båda Google Home Mini-högtalarna

Konfigurera båda Google Home Mini-högtalarna i Google Home-appen. Efter konfigureringen ska de visas som separata enheter i appen.

Steg 3. Para ihop högtalarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på en av högtalarna du vill parkoppla.
  5. Tryck på Inställningar Ljud Stereopar Nästa.
  6. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa.
  7. Lamporna på den ena högtalaren ska börja blinka vitt. Tryck på Vänster eller Höger beroende på var den blinkande högtalaren står Nästa.
  8. Välj det rum där stereoparet står under Var finns paret? Nästa.
  9. Ge stereoparet ett namn tryck på Nästa Klart.

Du kan ändra inställningarna och styra stereoparet genom att öppna Google Home-appen trycka på Enheter stereoparets ruta.

Steg 4. Styra stereoparet

Mediastyrning

All mediastyrning (spela upp, pausa, nästa, föregående och volym) gäller för stereoparet, inte de enskilda högtalarna.

Inställningar

Assistentinställningarna, enhetsinställningarna och ljudinställningarna gäller hela stereoparet. Det går inte att ändra dem för högtalarna var för sig.

Google Assistent

Obs! När du har parat ihop två högtalare svarar assistenten i den vänstra.

Lägga till stereopar i en högtalargrupp

Ett stereopar kan läggas till i en högtalargrupp. Stereoparet fungerar som en enda enhet i gruppen.

Dela upp stereopar

Om du inte längre vill använda högtalarna som ett stereopar kan du dela upp dem igen.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på rutan med stereoparet.
  5. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Dela upp stereoparföljt av Dela upp.

Obs! När du har delat upp stereoparet måste du länka den högra enheten på nytt i Google-kontot:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på den högra högtalaren som du måste länka på nytt.
  4. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Länka konto.

I Enheter ska de två högtalarna ha separata enhetsrutor.

Google Home Max Google Home Max

Steg 1. Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på silikonbaserna, med baserna placerade i mitten av högtalarnas undersida
  • på en stabil, plan yta, inte för nära kanten
  • cirka tre meter från varandra
  • mellan 2,5 och 3 meter från det ställe där du brukar lyssna
  • på samma höjd (de bör placeras ungefär i jämnhöjd med dina öron)
  • i samma läge – ställ båda upp eller lägg båda ned.

Steg 2. Konfigurera båda Google Home Max-högtalarna

Konfigurera båda Google Home Max-högtalarna i Google Home-appen. Efter konfigureringen ska de visas som separata enheter i appen.

Steg 3. Para ihop högtalarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på en av högtalarna du vill parkoppla.
  5. Tryck på Inställningar Ljud Stereopar Nästa.
  6. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa.
  7. Lamporna på den ena högtalaren ska börja blinka vitt. Tryck på Vänster eller Höger beroende på var den blinkande högtalaren står Nästa.
  8. Välj det rum där stereoparet står under Var finns paret? Nästa.
  9. Ge stereoparet ett namn tryck på Nästa Klart.

Du kan ändra inställningarna och styra stereoparet genom att öppna Google Home-appen trycka på Enheter stereoparets ruta.

Steg 4. Styra stereoparet

Mediastyrning

All mediastyrning (spela upp, pausa, nästa, föregående och volym) gäller för stereoparet, inte de enskilda högtalarna.

Inställningar

Assistentinställningarna, enhetsinställningarna och ljudinställningarna gäller hela stereoparet. Det går inte att ändra dem för högtalarna var för sig.

Google Assistent

Obs! När du har parat ihop två högtalare svarar assistenten i den vänstra.

Lägga till stereopar i en högtalargrupp

Ett stereopar kan läggas till i en högtalargrupp. Stereoparet fungerar som en enda enhet i gruppen.

Dela upp stereopar

Om du inte längre vill använda högtalarna som ett stereopar kan du dela upp dem igen.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på rutan med stereoparet.
  5. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Dela upp stereoparföljt av Dela upp.

Obs! När du har delat upp stereoparet måste du länka den högra enheten på nytt i Google-kontot:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på den högra högtalaren som du måste länka på nytt.
  4. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Länka konto.

I Enheter ska de två högtalarna ha separata enhetsrutor.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Steg 1. Placera högtalarna rätt i rummet

För att få bästa möjliga ljudkvalitet bör du placera de två högtalarna

• på en stabil, plan yta, inte för nära kanten
  • på samma höjd.

Steg 2. Konfigurera båda Nest Audio-högtalarna

Konfigurera båda Nest Audio-högtalarna i Google Home-appen. Efter konfigureringen ska de visas som separata enheter i appen.

Steg 3. Para ihop högtalarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på en av högtalarna du vill parkoppla.
  5. Tryck på Inställningar Ljud Stereopar Nästa.
  6. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa.
  7. Lamporna på den ena högtalaren ska börja blinka vitt. Tryck på Vänster eller Höger beroende på var den blinkande högtalaren står Nästa.
  8. Välj det rum där stereoparet står under Var finns paret? Nästa.
  9. Ge stereoparet ett namn tryck på Nästa Klart.

Du kan ändra inställningarna och styra stereoparet genom att öppna Google Home-appen trycka på Enheter stereoparets ruta.

Steg 4. Styra stereoparet

Mediastyrning

All mediastyrning (spela upp, pausa, nästa, föregående och volym) gäller för stereoparet, inte de enskilda högtalarna.

Inställningar

Assistentinställningarna, enhetsinställningarna och ljudinställningarna gäller hela stereoparet. Det går inte att ändra dem för högtalarna var för sig.

Google Assistent

Obs! När du har parat ihop två högtalare svarar assistenten i den vänstra.

Lägga till stereopar i en högtalargrupp

Ett stereopar kan läggas till i en högtalargrupp. Stereoparet fungerar som en enda enhet i gruppen.

Dela upp stereopar

Om du inte längre vill använda högtalarna som ett stereopar kan du dela upp dem igen.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren/skärmen från Google Nest/Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter .
  4. Tryck länge på rutan med stereoparet.
  5. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Dela upp stereoparföljt av Dela upp.

Obs! När du har delat upp stereoparet måste du länka den högra enheten på nytt i Google-kontot:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på den högra högtalaren som du måste länka på nytt.
  4. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar följt av Länka konto.

I Enheter ska de två högtalarna ha separata enhetsrutor.