To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

2 speakers koppelen voor stereogeluid

Voor een adembenemende muziek- en mediabeleving kun je 2 speakers koppelen om stereogeluid in te stellen. Koppelen voor stereogeluid is beschikbaar op de Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max en Google Nest Audio. Beide apparaten moeten hetzelfde model hebben (bijvoorbeeld 2 Nest Mini-speakers of 2 Nest Audio-speakers) en zich in dezelfde ruimte bevinden.

Als je je media naar verschillende speakers in je huis wilt streamen, bekijk je meer informatie over hoe je speakergroepen maakt en beheert.

Google Home Google Home

Stap 1. De speakers op de beste plek in de ruimte plaatsen

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Beide Google Home-speakers instellen

Stel beide Google Home-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. De speakers koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van de speaker die je wilt koppelen en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  Audio.
  5. Tik op Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
    • Opmerking: Zodra je het stereopaar hebt ingesteld, reageert de Assistent via de linkerspeaker.

8. Kies bij 'Waar bevindt het paar zich?' een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Je stereopaar staat als 1 apparaat op het tabblad Huis van de Google Home-app. Je kunt op het stereopaar tikken om het te bedienen.

Stap 4. Het stereopaar bedienen

Mediabediening

Met alle mediabedieningsopties (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) wordt het stereopaar bediend, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als 1 apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het stereopaar en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Tik op het tabblad Huis op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen en houd deze vast.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

Je 2 speakers worden in het startscherm afzonderlijk vermeld.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2e generatie)

Stap 1. De speakers op de beste plek in de ruimte plaatsen

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Beide Google Nest Mini-speakers instellen

Stel beide Google Nest Mini-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. De speakers koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van de speaker die je wilt koppelen en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  Audio.
  5. Tik op Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
    • Opmerking: Zodra je het stereopaar hebt ingesteld, reageert de Assistent via de linkerspeaker.

8. Kies bij 'Waar bevindt het paar zich?' een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Je stereopaar staat als 1 apparaat op het tabblad Huis van de Google Home-app. Je kunt op het stereopaar tikken om het te bedienen.

Stap 4. Het stereopaar bedienen

Mediabediening

Met alle mediabedieningsopties (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) wordt het stereopaar bediend, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt als 1 apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het stereopaar en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Tik op het tabblad Huis op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen en houd deze vast.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

Je 2 speakers worden in het startscherm afzonderlijk vermeld.

Google Home Mini Google Home Mini (1e generatie)

Stap 1. De speakers op de beste plek in de ruimte plaatsen

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Beide Google Home Mini-speakers instellen

Stel beide Google Home Mini-speakers in via de Google Home-app. Nadat de apparaten zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. De speakers koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van de speaker die je wilt koppelen en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  Audio.
  5. Tik op Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
    • Opmerking: Zodra je het stereopaar hebt ingesteld, reageert de Assistent via de linkerspeaker.

8. Kies bij 'Waar bevindt het paar zich?' een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Je stereopaar staat als 1 apparaat op het tabblad Huis van de Google Home-app. Je kunt op het stereopaar tikken om het te bedienen.

Stap 4. Het stereopaar bedienen

Mediabediening

Met alle mediabedieningsopties (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) wordt het stereopaar bediend, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als 1 apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het stereopaar en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Tik op het tabblad Huis op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen en houd deze vast.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

Je 2 speakers worden in het startscherm afzonderlijk vermeld.

Google Home Max Google Home Max

Stap 1. De speakers op de beste plek in de ruimte plaatsen

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op de siliconen voetjes, met de voetjes in het midden aan de onderkant van de speakers,
  • op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • ongeveer 3 meter uit elkaar,
  • ongeveer 2,5 tot 3 meter vanaf je gebruikelijke luisterpositie,
  • op gelijke hoogte (de hoogte zou ongeveer gelijk moeten zijn aan de hoogte van je oren),
  • in dezelfde stand (beide rechtop of beide liggend).

Stap 2. Beide Google Home Max-speakers instellen

Stel beide Google Home Max-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. De speakers koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van de speaker die je wilt koppelen en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  Audio.
  5. Tik op Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
    • Opmerking: Zodra je het stereopaar hebt ingesteld, reageert de Assistent via de linkerspeaker.

8. Kies bij 'Waar bevindt het paar zich?' een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Je stereopaar staat als 1 apparaat op het tabblad Huis van de Google Home-app. Je kunt op het stereopaar tikken om het te bedienen.

Stap 4. Het stereopaar bedienen

Mediabediening

Met alle mediabedieningsopties (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) wordt het stereopaar bediend, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als 1 apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het stereopaar en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Tik op het tabblad Huis op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen en houd deze vast.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

Je 2 speakers worden in het startscherm afzonderlijk vermeld.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Stap 1. De speakers op de beste plek in de ruimte plaatsen

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Beide Nest Audio-speakers instellen

Stel beide Nest Audio-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. De speakers koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van de speaker die je wilt koppelen en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  Audio.
  5. Tik op Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
    • Opmerking: Zodra je het stereopaar hebt ingesteld, reageert de Assistent via de linkerspeaker.

8. Kies bij 'Waar bevindt het paar zich?' een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Je stereopaar staat als 1 apparaat op het tabblad Huis van de Google Home-app. Je kunt op het stereopaar tikken om het te bedienen.

Stap 4. Het stereopaar bedienen

Mediabediening

Met alle mediabedieningsopties (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) wordt het stereopaar bediend, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als 1 apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van het stereopaar en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Tik op het tabblad Huis op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen en houd deze vast.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

Je 2 speakers worden in het startscherm afzonderlijk vermeld.