To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Twee speakers koppelen voor stereogeluid

Voor een adembenemende muziek- en mediabeleving kun je 2 speakers koppelen om stereogeluid in te stellen. Koppelen voor stereogeluid is beschikbaar op de Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max en Google Nest Audio. Beide apparaten moeten van hetzelfde model zijn (bijvoorbeeld 2 Nest Mini-speakers of 2 Nest Audio-speakers) en zich in dezelfde ruimte bevinden.

Kom meer te weten over hoe je speakergroepen maakt en beheert als je je media naar verschillende speakers in je huis wilt streamen.

Google Home Google Home

Stap 1. Plaats de speakers op de beste plek in de ruimte

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Stel beide Google Home-speakers in

Stel beide Google Home-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. Koppel de speakers

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op een van de speakers die je wilt koppelen.
  5. Tik op Instellingen Audio Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
  8. Kies bij Waar bevindt het paar zich? een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Als je de instellingen wilt wijzigen en je stereopaar wilt bedienen, open je de Google Home-app tik op Apparaten de tegel van je stereopaar.

Stap 4. Bedien het stereopaar

Mediabediening

Met de opties voor mediabediening (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) bedien je het stereopaar, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

De Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als een enkel apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van het stereopaar.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten .
  3. Houd je vinger op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

In Apparaten moeten je 2 speakers afzonderlijke apparaattegels hebben.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2e generatie)

Stap 1. Plaats de speakers op de beste plek in de ruimte

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Stel beide Google Nest Mini-speakers in

Stel beide Google Nest Mini-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. Koppel de speakers

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op een van de speakers die je wilt koppelen.
  5. Tik op Instellingen Audio Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
  8. Kies bij Waar bevindt het paar zich? een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Als je de instellingen wilt wijzigen en je stereopaar wilt bedienen, open je de Google Home-app tik op Apparaten de tegel van je stereopaar.

Stap 4. Bedien het stereopaar

Mediabediening

Met de opties voor mediabediening (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) bedien je het stereopaar, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

De Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als een enkel apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van het stereopaar.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten .
  3. Houd je vinger op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

In Apparaten moeten je 2 speakers afzonderlijke apparaattegels hebben.

Google Home Mini Google Home Mini (1e generatie)

Stap 1. Plaats de speakers op de beste plek in de ruimte

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Stel beide Google Home Mini-speakers in

Stel beide Google Home Mini-speakers in via de Google Home-app. Nadat de apparaten zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. Koppel de speakers

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op een van de speakers die je wilt koppelen.
  5. Tik op Instellingen Audio Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
  8. Kies bij Waar bevindt het paar zich? een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Als je de instellingen wilt wijzigen en je stereopaar wilt bedienen, open je de Google Home-app tik op Apparaten de tegel van je stereopaar.

Stap 4. Bedien het stereopaar

Mediabediening

Met de opties voor mediabediening (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) bedien je het stereopaar, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

De Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als een enkel apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van het stereopaar.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten .
  3. Houd je vinger op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

In Apparaten moeten je 2 speakers afzonderlijke apparaattegels hebben.

Google Home Max Google Home Max

Stap 1. Plaats de speakers op de beste plek in de ruimte

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op de siliconen voetjes, met de voetjes in het midden aan de onderkant van de speakers,
  • op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • ongeveer 3 meter uit elkaar,
  • ongeveer 2,5 tot 3 meter vanaf je gebruikelijke luisterpositie,
  • op gelijke hoogte (de hoogte zou ongeveer gelijk moeten zijn aan de hoogte van je oren),
  • in dezelfde stand (beide rechtop of beide liggend).

Stap 2. Stel beide Google Home Max-speakers in

Stel beide Google Home Max-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. Koppel de speakers

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op een van de speakers die je wilt koppelen.
  5. Tik op Instellingen Audio Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
  8. Kies bij Waar bevindt het paar zich? een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Als je de instellingen wilt wijzigen en je stereopaar wilt bedienen, open je de Google Home-app tik op Apparaten de tegel van je stereopaar.

Stap 4. Bedien het stereopaar

Mediabediening

Met de opties voor mediabediening (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) bedien je het stereopaar, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

De Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als een enkel apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van het stereopaar.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten .
  3. Houd je vinger op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

In Apparaten moeten je 2 speakers afzonderlijke apparaattegels hebben.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Stap 1. Plaats de speakers op de beste plek in de ruimte

Voor de beste geluidskwaliteit plaats je de 2 speakers:

• op een stevig, vlak oppervlak, niet te dicht bij de rand,
  • op gelijke hoogte.

Stap 2. Stel beide Nest Audio-speakers in

Stel beide Nest Audio-speakers in via de Google Home-app. Nadat ze zijn ingesteld, worden ze als aparte apparaten getoond in de app.

Stap 3. Koppel de speakers

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op een van de speakers die je wilt koppelen.
  5. Tik op Instellingen Audio Stereopaar Volgende.
  6. Selecteer 2 apparaten die je wilt koppelen Volgende.
  7. De lampjes op een van de speakers gaan wit knipperen. Tik op Links of Rechts op basis van de locatie van de speaker die knippert Volgende.
  8. Kies bij Waar bevindt het paar zich? een ruimte voor het stereopaar Volgende.
  9. Geef je stereopaar een naam Volgende Klaar.

Als je de instellingen wilt wijzigen en je stereopaar wilt bedienen, open je de Google Home-app tik op Apparaten de tegel van je stereopaar.

Stap 4. Bedien het stereopaar

Mediabediening

Met de opties voor mediabediening (afspelen, onderbreken, volgende, vorige en volumeregeling) bedien je het stereopaar, niet de afzonderlijke speakers.

Instellingen

Assistent-instellingen, apparaatinstellingen en geluidsinstellingen gelden voor het stereopaar en kunnen niet worden gewijzigd op de afzonderlijke speakers.

De Google Assistent

Belangrijk: Als 2 speakers zijn gekoppeld, functioneert en reageert de Assistent via de linkerspeaker.

Je stereopaar toevoegen aan een speakergroep

Je kunt een stereopaar aan een speakergroep toevoegen. Het stereopaar werkt dan als een enkel apparaat in die groep.

Speakers ontkoppelen

Als je je speakers niet meer als stereopaar wilt gebruiken, kun je ze ontkoppelen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm voor Google Nest of Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van het stereopaar.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Stereopaar scheiden en dan Scheiden.

Belangrijk: Nadat je je speakers hebt ontkoppeld, moet je het apparaat aan de rechterkant opnieuw koppelen aan je Google-account:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten .
  3. Houd je vinger op de rechterspeaker die je opnieuw wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Account koppelen.

In Apparaten moeten je 2 speakers afzonderlijke apparaattegels hebben.