Länka tv:n till Google Home

När du har länkat dina tv-apparater och högtalare kan du styra musik och videor med hjälp av Google-assistenten.

Detta behöver du

Följande överföringsenheter kan spela upp media på tv:n med hjälp av Google Home:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • Tv med inbyggd Chromecast

Länka en tv eller Chromecast som redan är konfigurerad och ansluten till nätverket.

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryck på enheten som du vill länka till på startskärmen.

Tryck på Inställningar Settings icon > Lägg till i ett hem> välj hem > Nästa > välj rum > Nästa

Konfigurera och länka en ny tv

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Lägg till  Nest and then image. Konfigurera enheten plus Nest and then image.  Konfigurera nya enheter i hemmet
  4. Tryck på hemmet som du vill lägga till enheten i Nest and then image.  Nästa.
  5. Tryck på enheten som du vill konfigurera.Nest and then image.  Nästa.
  6. Kontrollera att koden som visas på tv:n överensstämmer med koden på din mobila enhet.
  7.  Ja.
  8. Tryck på Ja, jag är med för att anonymt skicka data som hjälper oss att förbättra våra enheter, eller tryck på Nej tack om du vill avstå.
  9. Tryck på rummet där du konfigurerar enheten Nest and then image.  Nästa.
  10. Tryck på Wi-Fi-nätverket som du vill ansluta enheten till Nest and then image.  Nästa.
  11. Tryck på Nästa.
  12. Välj om du vill få e-post om enheten genom att trycka på Registrera dig eller Nej tack.
  13. Välj de videotjänster du vill lägga till Nest and then image.  Nästa.
  14. Tryck på Fortsätt Nest and then image. Fortsätt.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa Chromecast-enheten till standardinställningarna.

​Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på enheten som du vill ta bort på startskärmen.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.