To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Länka tv:n till högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home

När du har länkat tv:arna och högtalarna eller skärmarna från Google Nest eller Google Home kan du styra musik och video med hjälp av Google-assistenten.

Detta behövs

Följande Cast-enheter kan spela upp media på tv:n med hjälp av högtalare eller skärmar:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • tv med inbyggd Chromecast.

Länka en tv eller Chromecast som redan är konfigurerad och ansluten till wifi

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Lägg till ett rum Välj ett hem Nästa Flytta enhet.
  5. Välj ett rum under Var är enheten? tryck på Nästa.

Konfigurera och länka en ny tv

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  4. Tryck på hemmet som du vill lägga till enheten i  Nästa.
  5. Tryck på enheten du vill konfigurera  Nästa.
  6. Kontrollera att koden som visas på tv:n överensstämmer med koden på din mobila enhet.
  7. Om du vill skicka anonymiserad data som hjälper oss att förbättra enheter, trycker du på Ja, jag är med. Om du vill välja bort detta trycker du på Nej tack.
  8. Tryck på rummet där du konfigurerar enheten  Nästa.
  9. Tryck på Wi-Fi-nätverket som du vill ansluta enheten till  Nästa.
  10. Tryck på Nästa.
  11. Välj om du vill få e-post om enheten genom att trycka på Registrera dig eller Nej tack.
  12. Välj de videotjänster du vill lägga till  Nästa.
  13. Tryck på Fortsätt  Fortsätt.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

​Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren, skärmen, Chromecast-enheten eller Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar följt av Ta bort enhet.