Länka tv:n till Google Home

När du har länkat dina tv-apparater och högtalare kan du styra musik och videor med hjälp av Google-assistenten.

Detta behöver du

Följande överföringsenheter kan spela upp media på tv:n med hjälp av Google Home:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • Tv med inbyggd Chromecast

Länka en tv eller Chromecast som redan är konfigurerad och ansluten till nätverket.

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryck på enheten som du vill länka till på startskärmen.

Tryck på Inställningar Settings icon > Lägg till i ett hem> välj hem > Nästa > välj rum > Nästa

Konfigurera och länka en ny tv

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Lägg till  uppe till vänster Konfigurera enhet plus  Konfigurera nya enheter i hemmet .
  4. Tryck på hemmet som du vill lägga till enheten i  Nästa.
  5. Tryck på enheten du vill konfigurera  Nästa.
  6. Kontrollera att koden som visas på tv:n överensstämmer med koden på din mobila enhet.
  7. Tryck på Ja, jag är med för att anonymt skicka data som hjälper oss att förbättra våra enheter, eller tryck på Nej tack om du vill avstå.
  8. Tryck på rummet där du konfigurerar enheten  Nästa.
  9. Tryck på Wi-Fi-nätverket som du vill ansluta enheten till  Nästa.
  10. Tryck på Nästa.
  11. Välj om du vill få e-post om enheten genom att trycka på Registrera dig eller Nej tack.
  12. Välj de videotjänster du vill lägga till  Nästa.
  13. Tryck på Fortsätt  Fortsätt.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa Chromecast-enheten till standardinställningarna.

​Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på enheten som du vill ta bort på startskärmen.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.