Je tv koppelen aan je speaker of scherm voor Google Nest of Home

Als je je tv's en speakers of schermen voor Google Nest of Home koppelt, kun je de Google Assistent gebruiken om muziek en video's te bedienen.

Wat je nodig hebt

De volgende cast-apparaten kunnen media op je tv afspelen via speakers of schermen:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • Tv met Chromecast ingebouwd

Een tv of Chromecast koppelen die al is ingesteld en verbonden met je netwerk

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Scroll omlaag naar Lokale apparaten. Tik op Toevoegen aan een ruimte kies je ruimte Volgende.

Een nieuwe tv instellen en koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik linksboven op Toevoegen  Apparaat instellen plus Nieuw apparaat .
  4. Tik op het huis waaraan je het apparaat wilt toevoegen Volgende.
  5. Tik op het apparaat dat je wilt instellen Volgende.
  6. Controleer of de code die op de tv wordt weergegeven, overeenkomt met de code die op je mobiele apparaat wordt weergegeven.
  7. Tik op Nu inschakelen om anonieme gegevens te sturen waarmee we onze services kunnen verbeteren of tik op Nee om je af te melden.
  8. Tik op de ruimte waar je het apparaat wilt instellen Volgende.
  9. Tik op het wifi-netwerk waarmee het apparaat verbinding moet maken Volgende.
  10. Tik op Volgende.
  11. Kies of je e-mails over je apparaat wilt ontvangen door op Aanmelden of Nee, bedankt te tikken.
  12. Kies de videoservices die je wilt toevoegen Volgende.
  13. Tik op Doorgaan Doorgaan.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Een apparaat ontkoppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik in het startscherm op het apparaat dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Instellingen  en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.