Je tv koppelen aan de Google Home

Wanneer je je tv's en speakers koppelt, kun je de Google Assistent gebruiken om muziek en video te bedienen.

Wat je nodig hebt

De volgende cast-apparaten kunnen media op je tv afspelen via de Google Home:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • Tv met Chromecast ingebouwd

Een tv of Chromecast koppelen die al is ingesteld en verbonden met je netwerk

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik op het startscherm op het apparaat dat je wilt koppelen.

Tik op Instellingen Settings icon > Toevoegen aan een huis > kies je huis > Volgende > kies je ruimte > Volgende.

Een nieuwe tv instellen en koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Toevoegen  Nest and then image. Apparaat instellen plus Nest and then image.  Nieuwe apparaten in huis instellen
  4. Tik op het huis waaraan je het apparaat wilt toevoegen Nest and then image.  Volgende.
  5. Tik op het apparaat dat je wilt instellen Nest and then image.  Volgende.
  6. Controleer of de code die op de tv wordt weergegeven, overeenkomt met de code die op je mobiele apparaat wordt weergegeven.
  7.  Ja.
  8. Tik op Nu inschakelen om anonieme gegevens te verzenden waarmee we onze services kunnen verbeteren of tik op Nee om je af te melden.
  9. Tik op de ruimte waar je het apparaat wilt instellen Nest and then image.  Volgende.
  10. Tik op het wifi-netwerk waarmee het apparaat verbinding moet maken Nest and then image.  Volgende.
  11. Tik op Volgende.
  12. Kies of je e-mails over je apparaat wilt ontvangen door op Aanmelden of Nee, bedankt te tikken.
  13. Kies de videoservices die je wilt toevoegen Nest and then image.  Volgende.
  14. Tik op Doorgaan Nest and then image.  Doorgaan.

Opmerking: Als je een melding over een fout bij het koppelen van het apparaat te zien krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Een apparaat ontkoppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op het startscherm op het apparaat dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Instellingen  en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.