Je tv koppelen aan de speaker of het scherm van je Google Nest of Google Home

Als je tv's, Google Nest-schermen en Google Home-speakers koppelt, kun je de Google Assistent gebruiken om muziek en video's te bedienen.

Wat je nodig hebt

De volgende cast-apparaten kunnen media op je tv afspelen via de Google Home:

• Chromecast
  • Chromecast Ultra
  • Tv met Chromecast ingebouwd

Een tv of Chromecast koppelen die al is ingesteld en verbonden met je netwerk

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Scroll omlaag naar 'Lokale apparaten'. Tik op Toevoegen aan een ruimte  Je kamer kiezen  Volgende.

Een nieuwe tv instellen en koppelen

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik linksboven op Toevoegen Apparaat instellen plus Nieuwe apparaten in je huis instellen .
  4. Tik op het huis waaraan je het apparaat wilt toevoegen Volgende.
  5. Tik op het apparaat dat je wilt instellen Volgende.
  6. Controleer of de code die op de tv wordt weergegeven, overeenkomt met de code die op je mobiele apparaat wordt weergegeven.
  7. Tik op Nu inschakelen om anonieme gegevens te verzenden waarmee we onze services kunnen verbeteren of tik op Nee om je af te melden.
  8. Tik op de ruimte waar je het apparaat wilt instellen Volgende.
  9. Tik op het wifi-netwerk waarmee het apparaat verbinding moet maken Volgende.
  10. Tik op Volgende.
  11. Kies of je e-mails over je apparaat wilt ontvangen door op Aanmelden of Nee, bedankt te tikken.
  12. Kies de videoservices die je wilt toevoegen Volgende.
  13. Tik op Doorgaan Doorgaan.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' ontvangt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Een apparaat ontkoppelen

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en vervolgens Apparaat verwijderen en vervolgens Verwijderen.