Je muziekservices koppelen en de standaardservice instellen

Je kunt je muziekservices koppelen en een muziekservice selecteren als je standaardservice. Deze standaardservice wordt waar mogelijk als eerste gebruikt.

Je muziekservices koppelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm en tik linksboven op Toevoegen  Muziek.
  6. Tik op de gewenste muziekservice om je standaardservice te kiezen. De Assistent gebruikt deze service als je 'Hey Google, speel muziek af' zegt.
  7. Koppelingsfunctionaliteit:
    1. Bij YouTube Premium worden je accounts automatisch gekoppeld als je je Google-account aan je speaker of scherm koppelt.
    2. Voor Spotify, Apple Music, Pandora en andere services moet je je accounts koppelen.
      • Als je je account wilt koppelen, tik je op een muziekservice Account koppelen log in of meld je aan voor de service en volg de stappen in de app.
      • Als je een account wilt ontkoppelen, tik je op Ontkoppelen Account ontkoppelen.
Opmerking: Google Nest- en Home-apparaten ondersteunen momenteel voor alle services één account per streamingservice.

Bekijk meer informatie over hoe je muziek luistert via speakers en schermen van Google Nest en Home.