Uw muziekservices koppelen en de standaardservice instellen

U kunt uw muziek koppelen en een favoriete muziekservice selecteren als standaardservice. Deze standaardservice wordt, indien mogelijk, als eerste gebruikt.

Uw muziekservices koppelen

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Controleer of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google Home- of Google Nest-apparaat. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm en tik linksboven op Toevoegen   Muziek en audio.
  6. Tik op de gewenste muziekservice om je standaardservice te kiezen.
  7. Koppelingsfunctionaliteit:
    1. In het geval van Google Play Muziek en YouTube Premium wordt je account automatisch gekoppeld als je je Google-account aan de Google Home koppelt.
    2. In het geval van Spotify en Pandora moet je je account zelf koppelen.
      • Als je je account wilt koppelen, tik je op een muziekservice  Account koppelen  log in of meld je aan voor de service en volg de stappen in de app.
      • Als je een account wilt ontkoppelen, tik je op Ontkoppelen  Account ontkoppelen.
Opmerking: Google Nest- en Home-apparaten ondersteunen momenteel voor alle services één account per streamingservice.

Hier vindt u meer informatie over hoe u kunt luisteren naar muziek op speakers en schermen voor Google Nest en Home.