Ställa in betalnings- och leveransuppgifter

Du kan ange betalningsuppgifter och leveransadress för paket, matvaror och annat som du köper med Google Assistent.

• Du kan bara handla om du är bosatt i USA.
  • Betalningsinställningarna gäller alla Google Assistent-enheter du har.

Ställa in betalnings- och leveransuppgifter

Ställa in betalnings- och leveransuppgifter
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Assistent-inställningar  Betalningar följt av Nästa.
  5. Ange betalningsuppgifterna.
    1. Om du redan har lagt till en ny betalningsmetod för andra Google-tjänster, till exempel Google Play, trycker du på betalningsmetoden för att använda den med Google Shopping.
    2. Tryck på Lägg till ett kredit- eller bankkort om du vill lägga till en betalningsmetod.
      1. Ange kortuppgifter, namn och gatuadress för fakturering samt telefonnummer. Granska kortuppgifterna och tryck på Spara.  ​
  6. Lägg till din leveransadress:
    1. Du kan välja en leveransadress som du redan har lagt till för andra Google-tjänster. Tryck på Nästa.
    2. Tryck på Lägg till ny adress om du behöver lägga till en leveransadress.
      1. Ange namn, leveransadress och telefonnummer. Tryck på Spara.  ​
  7. Välj betalningsinställningar för Google Assistent.
    1. Aktivera On eller inaktivera Off Tillåt betalningar med assistenten.
    2. Aktivera On eller inaktivera Off Bekräfta din identitet innan du betalar.
    3. Aktivera On eller inaktivera Off Bekräfta din identitet med hjälp av fingeravtryck.
    4. Tryck på Klar

Ändra säkerhetsinställningarna

Steg 1: Välj om du vill godkänna köp

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Tryck på Assistent-inställningar följt av Betalningar följt av Köpgodkännanden.
  5. Välj Måste alltid bekräftas eller Behöver inte bekräftas.

Steg 2: Välj om du vill använda fingeravtryck

Du kan godkänna köp med ditt fingeravtryck. Om du inte använder fingeravtryck måste du godkänna köpen genom att ange lösenordet till ditt Google-konto.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Tryck på Assistent-inställningar följt av Betalningar följt av Köpgodkännanden.
  5. Välj Måste alltid bekräftas eller Behöver inte bekräftas.
  6. Aktivera eller inaktivera Bekräfta med hjälp av fingeravtryck.

Ändra betalnings- eller leveransuppgifter

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Tryck på Assistent-inställningar följt av Betalningar
  5. Därefter kan du
    • trycka på Betalningsmetod och välja eller lägga till ett kreditkort
    • trycka på Leveransadress och välja eller lägga till en adress.

Aktivera eller inaktivera betalningar

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Tryck på Assistent-inställningar följt av Betalningar
  5. Aktivera eller inaktivera Betala med assistenten.