Betalings- en aflevergegevens instellen

Je kunt je betalingsgegevens en afleveradres instellen voor pakketten, boodschappen en andere items die je koopt met de Google Assistent.

• Als je aankopen wilt doen, moet je in de Verenigde Staten wonen.
  • Deze betalingsinstellingen zijn van toepassing op al je Google Assistent-apparaten.

Betalings- en aflevergegevens instellen

Betalings- en aflevergegevens instellen
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik vervolgens op Meer instellingen.
  4. Tik op Betalingen en vervolgens Volgende.
  5. Lees de servicevoorwaarden. Scroll omlaag en tik op Accepteren.
  6. Kies je standaard betaalmethode:
    1. Als je al een betaalmethode hebt toegevoegd aan een andere Google-service, zoals Google Play, kun je die betaalmethode kiezen. Tik op Volgende.
    2. Als je een betaalmethode moet toevoegen, tik je op Een creditcard of betaalpas toevoegen.
      1. Voer je kaartgegevens, factureringsnaam, factuuradres en telefoonnummer in. Controleer de kaartgegevens en tik op Opslaan.  ​
      2. De nieuwe betaalmethode is nu geselecteerd als je standaard betaalmethode. Tik opVolgende.
  7. Voeg je afleveradres toe:
    1. Als je al een afleveradres hebt toegevoegd aan een andere Google-service, kun je dat afleveradres kiezen. Tik op Volgende.
    2. Als je een adres moet toevoegen, tik je op Nieuw adres toevoegen.
      1. Voer je naam, afleveradres en telefoonnummer in. Tik op Opslaan.  ​
  8. Selecteer de apparaten die betalingen kunnen uitvoeren. Opmerking: Dit scherm verschijnt alleen als je je apparaat/apparaten hebt ingesteld:
    1. Er wordt een lijst weergegeven met alle apparaten die zijn ingesteld.
    2. Je ziet naast elk apparaat een schakelknop, waarmee de persoonlijke resultaten voor dat specifieke apparaat worden beheerd. Onthoud dat Persoonlijke resultaten bepaalt of een specifiek apparaat je persoonlijke informatie kan gebruiken, waaronder betalingen en andere zaken, zoals je e-mail, agenda en vluchtgegevens.
    3. Als je wilt toestaan dat je apparaat je persoonlijke informatie gebruikt, schakel je Persoonlijke resultaten in. Tik op Gereed.
    4. Als je wilt voorkomen dat je apparaat je persoonlijke informatie gebruikt, schakel je Persoonlijke resultaten uit. Tik op Gereed.
    5. Belangrijk: Als je 'Persoonlijke resultaten' uitschakelt omdat je niet wilt dat de Assistent je helpt met betalingen, kan de Assistent je ook niet helpen met andere persoonlijke informatie, zoals vluchten, boodschappenlijstjes, agenda's, enzovoort. Als je echter betalingen uitschakelt en resultaten ingeschakeld houdt, kan je Assistent je nog wel helpen met andere persoonlijke informatie, zoals agenda- en vluchtgegevens.

Beveiligingsinstellingen wijzigen

Stap 1: Kies of je aankopen wilt goedkeuren

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik vervolgens op Meer instellingen en vervolgens Betalingen en vervolgens Aankoopgoedkeuring.
  5. Kies Altijd bevestiging nodig of Geen bevestiging nodig.

Stap 2: Kies of je je vingerafdruk wilt gebruiken

Je kunt elke aankoop goedkeuren met je vingerafdruk. Als je je vingerafdruk niet gebruikt, wordt je gevraagd aankopen goed te keuren door het wachtwoord van je Google-account op te geven.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsonder in het startscherm op Account .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik vervolgens op Meer instellingen en vervolgens Betalingen en vervolgens Aankoopgoedkeuring.
  6. Kies Altijd bevestiging nodig of Geen bevestiging nodig.
  7. Schakel Vingerafdruk gebruiken om te bevestigen in of uit.

Je betalings- en leveringsgegevens wijzigen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik vervolgens op Meer instellingen en vervolgens Betalingen.
  4. Hier kun je het volgende doen:
    • Tik op Betaalmethode. Daarna kun je een kaart kiezen of toevoegen.
    • Tik op Afleveradres. Daarna kun je een adres kiezen of toevoegen.

Betalingen in- of uitschakelen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik vervolgens op Meer instellingen en vervolgens Betalingen.
  4. Schakel Betalen met je Assistent in of uit.