To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De taal van de Google Assistent veranderen

Je kunt de taal van de Google Assistent veranderen of een extra taal toevoegen om in 2 talen te kunnen praten tegen de Assistent. Wijzigingen in de taal van de Assistent zijn van invloed op alle Google Nest- en Home-apparaten die aan je account zijn gekoppeld. Het kan wel 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Opmerking: Sommige apparaten ondersteunen misschien niet alle talen in alle regio's.

De taal van de Google Assistent veranderen

Voordat je de taal van de Google Assistent verandert, zorg je dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.

Zo wijzig je de taal:

1. Open de Google Home-app  op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Instellingen  en dan  Google Assistent en dan Alle Assistent-instellingen beheren.
  3. Tik op Talen en danKies de talen waarin je tegen de Assistent wilt spreken en dan Selecteer de huidige taal.
  4. Maak een keuze uit de lijst met beschikbare talen.

Een tweede taal toevoegen aan de Google Assistent

Als je een tweede taal toevoegt, kan de Google Assistent beide talen herkennen. Voordat je de taal van de Google Assistent verandert, zorg je dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.

Zo voeg je een tweede taal toe aan de Assistent:

1. Open de Google Home-app  op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Instellingen  en dan  Google Assistent en dan Alle Assistent-instellingen beheren.
  3. Tik op Talen en danKies de talen waarin je tegen de Assistent wilt spreken en danTaal toevoegen.
  4. Maak een keuze uit de lijst met beschikbare talen.

Met de Google Assistent praten in een van beide talen

Je kunt makkelijk met de Assistent praten als je meer dan één taal hebt gekozen. Als je 'Hey Google' zegt, gevolgd door een spraakopdracht, geeft de Assistent antwoord in de taal die je gebruikt na 'Hey Google'.

De Google Assistent kan niet meer dan één taal in dezelfde zin herkennen. Bijvoorbeeld: 'Hey Google, stel een timer in voor drei Minuten.'

Opmerking: Je kunt ook de stem van de Google Assistent wijzigen. Deze functie is alleen in de VS beschikbaar.

Talen die je kunt gebruiken

De Google Assistent is op elk apparaat beschikbaar in de volgende talen:

Speakers

Google Nest-speakers zijn onder andere de Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max en Google Nest Audio.

Land of regio Ondersteunde talen
Argentinië Spaans
Australië Engels
Oostenrijk Frans, Duits
België Nederlands, Frans, Duits, Engels
Brazilië Portugees
Canada Engels, Frans
Chili Spaans
Colombia Spaans
Denemarken Deens
Frankrijk Frans
Duitsland Duits
Hongkong Engels
India Engels, Hindi
Indonesië Indonesisch
Ierland Engels
Israël Engels
Italië Italiaans, Spaans
Japan Japans
Maleisië Engels
Mexico Spaans
Nederland Nederlands
Nieuw-Zeeland Engels
Noorwegen Noors
Peru Spaans
Filipijnen Engels
Zuid-Korea Koreaans
Singapore Engels
Zuid-Afrika Engels
Spanje Italiaans, Spaans
Zweden Zweeds
Zwitserland Frans, Duits, Italiaans
Taiwan Mandarijn (TW)
Thailand Thai
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels, Spaans

Schermen

Opmerking: De beschikbare talen in de Google Home-app zijn misschien niet de beschikbare talen voor je scherm.

Google Nest Hub

Land of regio Ondersteunde talen
Australië Engels
Oostenrijk Duits
België Nederlands, Frans
Canada Engels, Frans
Denemarken Deens
Frankrijk Frans
Duitsland Duits
India Engels
Ierland Engels
Italië Italiaans
Japan Japans
Mexico Spaans
Nederland Nederlands
Noorwegen Noors
Zuid-Korea Koreaans
Spanje Spaans
Zweden Zweeds
Zwitserland Frans, Duits, Italiaans
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels

Google Nest Hub (2e generatie)

Land of regio Ondersteunde talen
Australië Engels
Oostenrijk Duits
België Nederlands, Frans, Duits
Canada Engels, Frans
Denemarken Deens
Frankrijk Frans
Duitsland Duits
India Engels
Ierland Engels
Italië Italiaans
Japan Japans
Nederland Nederlands
Nieuw-Zeeland Engels
Noorwegen Noors
Zuid-Korea Koreaans
Spanje Spaans
Zweden Zweeds
Zwitserland Frans, Duits, Italiaans
Taiwan Mandarijn (TW)
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels, Spaans

Google Nest Hub Max

Land of regio Ondersteunde talen
Australië Engels
Canada Engels, Frans
Frankrijk Frans
Japan Japans
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels, Spaans